-
Anonim
Każdy dureń, który się chwilę zastanowi nad potwierdzaniem teorii stwierdzi, że coś takiego, jak weryfikacja jest niemożliwe. Popper w tym sensie darł łacha, że im to pokazał. Co było dosyć kompromitujące dla tych całych Karnapów i innych patafianów.
Krytyka Platona to takie tam pierdolety, które Wielkiemu Pedałowi zwisają kalafiorem. Tymczasem po krytyce Poppera Koło po prostu potoczyło się do rynsztoka filozoficznego. -
Sir Khalid Nasrallah
Dobrze Stasiu, to Ty może po prostu wygłoś wykład na ten temat, a ja się pod tym podpiszę. Bo widzę zaczątki wielu ciekawych uwag.
" Wielkiemu Pedałowi "
No to niezłe. :-) -
Anonim
Maryno, napieraj śmiało! Jak już jednak miałabyś zbyt śmiało operować gazem, to na lewych zakrętach (co by wylecieć na prawo)... -
-
Anonim
Jakie one tam ciekawe. Odgrzewane kluchy truchła filozoficznego.
Zakładając, że logika matematyczna to nie filozofia, ale po prostu osobna dyscyplina bliższa jednak w duchu matematyce, to jedyną sensowną filozofią do uprawiania pozostaje filozofia polityki.
Jest tak, gdyż zza biurka można tutaj uprawiać walkę polityczną i autentycznie wpływać na rzeczywistość. Taki mocny ośrodek konserwatywny to by było to. Lewak, który by się tam napatoczył, wiedziałby, że z całym ryjem nie odejdzie. Czy to retorycznie rozumiejąc, czy praktycznie.
Ja tam cieciem będąc, wyżej niż cieciówka wcale bym nie mierzył i spokojnie mógłbym siedzieć przy wejściu, byle tylko zaopatrzono mnie w dvd i trzy pierwsze odcinki Brudnego Harrego.
Na pięterku mógłby sobie działać Stubb i np. Adam. -
Sir Khalid Nasrallah
" Zakładając, że logika matematyczna to nie filozofia, ale po prostu osobna dyscyplina bliższa jednak w duchu matematyce, to jedyną sensowną filozofią do uprawiania pozostaje filozofia polityki. "
I miłości. Choć gdzie indziej, faktycznie, dość trudno liczyć na jakieś wielkie odkrycia, jeżeli nie jest się trybem w jakiejś korporacji naukowej ze sporym budżetem, ale to się nie tylko filozofii tyczy.
Ale bardzo cenne może być też po prostu tylko korzystanie z wiedzy zastanej, a i przy próbach ogarniania tego, co już wiadomo, w jakiejś pojedynczej dziedzinie (technicznej zwłaszcza), można osiwieć. -
Anonim
-
Sir Khalid Nasrallah
Nie bardzo, chodzi się tam jak po każdym innym lesie.
Ale naprawdę lepiej to wygląda, kiedy zaczepiasz niewiasty (tzn. no w sensie samej istoty aktu, bo jeżeli chodzi o sposoby, to różnie bywa). -
Anonim
Aleś przywalił... Gorce są jedyne w swoim rodzaju. Polany jak np. Cioski z widokiem na Tatry to bajka. Albo melancholijne, wyciszone, jak Pustak. Skądinąd w Gorcach można z powodzeniem dostać kondycyjnie w dupę. Szczególnie zimą gdy nikt tam nie chodzi i szlaki są nieprzetarte.
Znów mnie zawiodłeś patafianie! -
Sir Khalid Nasrallah
" Szczególnie zimą gdy nikt tam nie chodzi i szlaki są nieprzetarte.
Znów mnie zawiodłeś patafianie! "
Aaa, zima to inna bajka, jak jest śnieg to wystarczy wybiec gdzieś za miasto i ma się kawał zdrowego, pierwotnego strzału adrenaliny prosto w mózg... :-) -
m
>Bubi napisał
>Maryno, napieraj śmiało!
Chwilowo napawam się faktem, że obaj jesteście już zapalonymi neomarynistami. Na tworzenie szczegółów teorii przyjdzie czas później.
-
Sir Khalid Nasrallah
Jako pokorny uczeń mógłbym nieśmiało zaproponować kilka założeń do weryfikacji, w ramach tworzenia fundamentów Systemu... -
Anonim
>maryna napisała:
>Chwilowo napawam się faktem, że obaj jesteście już
>zapalonymi neomarynistami. Na tworzenie szczegółów teorii
>przyjdzie czas później.
W sumie mogę zrezygnować z bubizmu, o ile neomarynizm będzie sterowany przeze mnie z tylnego fotela. -
m
-
-
Sir Khalid Nasrallah
Ale żeby w pełni wyznawać trzeba mieć jakieś Święte Pisma. Czytanie odpowiednich wersetów itp... Musi być jakiś teoretyczny fundament... -
Anonim
> Już się chcecie do władzy pchać. Ledwo wyznawać zaczęliście.
Spokojnie Maryno, ja tylko składam Ci ofertę handlową. Bubizm ma złą twarz, ryj właśnie. Ale jego idee są nośne. Gdyby zmienić ryj bubizmu na twarz neomarynizmu można by wiele zdziałać. Popatrz, Nasrallah już się tutaj pałęta i służy, a na bubizm patrzył wilkiem.
To jak, deal? -
Anonim
>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah napisała:
>Ale żeby w pełni wyznawać trzeba mieć jakieś Święte
>Pisma. Czytanie odpowiednich wersetów itp... Musi być
>jakiś teoretyczny fundament...
Niekoniecznie. Tobie wystarczy ikona. -
Sir Khalid Nasrallah
" Gdyby zmienić ryj bubizmu na twarz neomarynizmu można by wiele zdziałać. "
No, zmysł do oszustw masz wyrafinowany, przyznam. Do głowy by mi to nie przyszło. Swoją drogą to byłaby bardzo ciekawa sytuacja, jakby z Waszych profili treści płynęły na opak..
Coś w stylu... "maryna napisała: Obsrallah kurwa Ty gnido bez kręgosłupa moralnego, zajbać Ci?" -
m
Nie nie, Bubi, podrzucanie mi bubizmu to nieładna sprawa. Jako wyznawca neomarynizmu powinieneś to sobie uświadamiać.
Khalidzie, na pisma przyjdzie czas. To należy do szczegółów, które będą opracowane później. -
Anonim
-
Sir Khalid Nasrallah
" To należy do szczegółów, które będą opracowane później. "
Słowo się rzekło. Niech się dokona.