Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • maryna

• 29/10/2008 00:32
    Czy ktoś wie jak mają wyglądać zajęcia tego dnia? Tak jak zawsze czy są godziny dziekańskie?
  • Bubi

• 29/10/2008 00:54
    Zmieniając temat na mój ulubiony Maryno...
  • maryna

• 29/10/2008 01:06
    A jakby tak raz go nie zmieniać i poczekać aż odpowie na pytanie ktoś, kto zna na nie odpowiedź?
  • Bubi

• 29/10/2008 12:14
    >maryna napisała:
    >A jakby tak raz go nie zmieniać i poczekać aż odpowie na
    >pytanie ktoś, kto zna na nie odpowiedź?

Zadzwoniłbym nawet o dowiedział się tego dla Ciebie Maryno, skoro z jakiś powodów nie możesz tego zrobić ale jeszcze Pani Maria rozpoznałaby głos i przeraziła się, że mam zamiar wrócić...
  • maryna

• 29/10/2008 12:21
    Nie musisz się bać, że przeraziłbyś Panią Marię, Stanisławie. Ma urlop.
    Zresztą dzwonienie wczoraj o północy byłoby zapewne zbędne, a i teraz nie jest już konieczne, bo tego jak mają wyglądać zajęcia w piątek dowiem się w naszym Instytucie.

Niemniej dziękuję za chęć pomocy wczoraj, w porze kiedy ta informacja była mi potrzebna i nie miałam skąd jej zdobyć.

Teraz nic już nie stoi na przeszkodzie, byś zmienił temat na swój ulubiony.
  • ....

• 29/10/2008 12:24
    >maryna wrote:

>Teraz nic już nie stoi na przeszkodzie, byś zmienił temat
    >na swój ulubiony.

Bubi, jedziesz, publika się domaga!!!
  • Bubi

• 29/10/2008 13:14
    >maryna napisała:
    >Niemniej dziękuję za chęć pomocy wczoraj, w porze kiedy
    >ta informacja była mi potrzebna i nie miałam skąd jej
    >zdobyć.

Bóg zapłać za ciepłe słowa dziewczę!

>Teraz nic już nie stoi na przeszkodzie, byś zmienił temat
    >na swój ulubiony.

Zgoda. Cóż zatem jest w życiu najważniejsze? Co wyznacza rytm życia? Bubizm znalazł na to odpowiedź i zapewne już się jej domyślasz, o ile liznęłaś nieco bubizmu. Ten rytm wyznacza defekacja i ona to właśnie powinna stać się przedmiotem prawdziwej filozofii. Od razu zaznaczę, że prawdą jest, iż czymś ważniejszym jest śmierć. Ale... ona pozostaje poza naszymi zdolnościami poznawczymi. Możemy jedynie sobie o niej gdybać, podczas gdy na kiblu siedzi każdy z nas. Ale dlaczego właśnie sranie, a nie miłość, seks, jedzenie, czytanie poezji?
    Bubizm jako pewna forma konserwatyzmu wychodzi od konstatacji realności. Próbuje wyłuskać to, co jest, a nie tworzyć wyeimaginowane wizję.
    A zatem Maryno, co byś wolała? Tęsknić za chłopakiem, być głodną, czy też może znaleść się w pociągu pospiesznym relacji Warszawa-Tłuszcz bez papieru toaletowego i z wielką potrzebą? Proszę się nie obruszać, tylko potraktować to pytanie poważnie! Odpowiedź jest przecież jasna. Tyle nerwów, ile może zapewnić wiadoma sytuacja nie wystąpi nigdzie indziej.
    Dlaczego tak jest? Dlaczego człowiek jest tak właśnie skonstruowany? Otóż jest to zemsta świata za to, co człowiek światu daje sam z siebie, czyli właśnie gówno. Zwierzęta również srają, ale na ich służbie nie jest genius loci, którego człowiek przywołał z najczarniejszych zakamarków (od)bytu i który mieszka w rurach, dołach kloacznych i innych szkaradnych miejscach. Tak więc nasi mniejsi bracia nie są światu przykrzy.
    Człowiek jest. Sam to wie, gdyż po krótkiej chwili ekstazy spogląda za siebie z przerażeniem myśląc "co ja zrobiłem???". Jego sytuacja w świecie jest tragiczna, gdyż czy to w habicie, w todze, w mundurze czy nago - homo sapiens nie uwolni się od swego przekleństwa.

Ale tutaj, kończąc tę propedeutykę mam dla Ciebie Maryno, a także dla innych, radosną nowinę. Otóż ta tematyka jest zupełnie niezbadana! Filozofia jest dziś truchłem, ale tak być nie musi, gdyż wy właśnie - młodzi polscy naukowcy - możecie tchnąć w nią życie, zglębiając rzyć i jej okolice. Trzeba tutaj dużej odwagi cywilnej, by pokonać początkowy opór estetów. Tym nie mniej pole do popisu jest ogromne - również w tak modnej ostatnio kognistywistyce.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że udało mi się nieco zainteresować tą frapującą tematyką.
  • Stubb ...

• 29/10/2008 13:49
    wow
  • Stubb ...

• 29/10/2008 13:52
    to jeszcze troche o strukturze spolecnej ruchu bubistow
  • Bubi

• 29/10/2008 13:57
    >Stubb ... napisał
    >to jeszcze troche o strukturze spolecnej ruchu bubistow

Bubiści wiążą się z płcią przeciwną, wychowują potomstwo. Czasem mają psy albo koty, ale w bubiźmie nie mogą mieć one prawa do spadku.
  • Stubb ...

• 29/10/2008 14:48
    a relacja- wyznawca/sympatyk a ojciec zalozyciel ruchu?
  • Stubb ...

• 29/10/2008 14:48
    a rasa i pochodzenie etniczne sa istotne?
  • Bubi

• 29/10/2008 14:53
    >Stubb ... napisał
    >a relacja- wyznawca/sympatyk a ojciec zalozyciel ruchu?

Nie drwij Stubbie z rzeczy poważnych. Chętnie natomiast odpowiem na poważne pytania odnośnie fekalizmu.
  • Bubi

• 29/10/2008 14:58
    >Stubb ... napisał
    >a rasa i pochodzenie etniczne sa istotne?

Dotykamy tutaj głębi Bytu. Fekalizm jako pewien wątek bubizmu jest uniwersalny. Odpowiedź więc brzmi NIE.
    Oczywiście w kontekście politycznym bubizm, będąc konserwatyzmem, uniwersalny nie jest. Tzn. będąc pewnym konkretnym konserwatyzmem - naszym polskim, lokalnym. Według bubizmu Roger czy Olisadebe Polakami nie są. Ale już np. spokojnie mogliby nimi się stać mieszkający tutaj od wielu lat Wietnamczycy. Wyznacznkiem jest realne uczestwnictwo we wspólnoscie.
  • Bubi

• 29/10/2008 15:38
    Skoro nie ma pytań, przejdźmy do następnego ważnego zagadniania, mianowicie sporu teizm vs ateizm - oczywiście w świetle bubizmu.
    Bubizm nie twierdzi, że zna rozwiązanie sporu o istnienie Boga. Jako konserwatyzm bubizm rozważa jednak wady i zalety dominacji któregoś z tych stanowisk filozoficznych. Nie będzie zaskoczeniem, gdy powiem, że bubuzm stoi po stronie teizmu, a konkretnie chrześcijaństwa. Dlaczego (niem. Warum)?
    Otóż eschatologia chrześcijańska zdejmuje z człowieka brzemię defekacji. Skoro więc mamy wierzyć, wierzmy, że w końcu wyzwolimy się od gówna. Wyzwolimy świadomi tego zwycięstwa. Ateizm obiecuje nam wyzwolenie poprzez utopienie w dole kloacznym.
    De facto więc najmocniejszego argumentu na rzecz istnienia Boga musimy szukać w rzyci. Moc konkluzji jest tutaj zależna czasoprzestrzennie - a najmocniejsza tam, gdzie grasuje wzmiankowany wyżej genius loci.

Na koniec tego króciótkiego wykładu warto wspomnieć że jasnym się teraz staje, dlaczego tak bardzo pragniemy srać w spokoju i najlepiej z dobrą lekturą. Podczas tej codziennej (przynajmniej w przypadku zdrowego człowieka) czynności nasz duch wzlatuje najwyżej i najłatwiej przyswaja idee. Dlatego każdy porządny bubista ma w swoim kibelku jakąś literaturę. Bogatsi z nas, zasobni w metraż mogą wręcz postawić koło kibelka małą półeczkę. Ubogm musi wystarczyć pojedyncza książka położona na pralce czy szafce z kosmetykami.
  • maryna

• 29/10/2008 16:35
    >A zatem Maryno, co byś wolała?

Ale dlaczego próbujesz wciągnąć do dyskusji mnie? Słowem nie wspomniałam, że jestem zainteresowana dyskutowaniem na Twój ulubiony temat.
    Stubb wyraził zainteresowanie, niech Wam się dobrze rozmawia.
  • Bubi

• 29/10/2008 17:00
    >maryna napisała:
    >Ale dlaczego próbujesz wciągnąć do dyskusji mnie?

Wyglądasz na zdjęciu na miłą i rozsądną osobę, skorzystałem więc z okazji, by porozmawiać na poważnie o filozofii. Grono zeszło ostatnio na psy, jeśli idzie o merytoryczną dyskusję i chciałem temu zaradzić.

>Słowem nie wspomniałam, że jestem zainteresowana
    >dyskutowaniem na Twój ulubiony temat.

Och Maryno, nigdy nie zagaiłaś do nieznajomej osoby w przedziale PKP? Może nie. W takim razie racz wybaczyć mi śmiałość. Mam nadzieję, że dasz mi wszakże mandat na wykorzystanie Twojego posta do kontynuacji dyskusji, o ile oczywiście znajdzie się ktoś gotowy rozbabrać temat.

>Stubb wyraził zainteresowanie, niech Wam się dobrze
    >rozmawia.

O tak, Stubb jest dobrym dyskutantem. Ma również niezłe warunki. Jest chyży, zwinny i ma mocną wątrobę. Nie musisz mi go polecać - to marka znana w całej Warszawie.

• maryna

• 29/10/2008 17:48
    >Och Maryno, nigdy nie zagaiłaś do nieznajomej osoby w
    >przedziale PKP?

Nie przypominam sobie. Nie jeżdżę zresztą zbyt często PKP więc nie mam okazji zagajać w przedziałach.

>Mam nadzieję, że dasz mi wszakże mandat na wykorzystanie >Twojego posta do kontynuacji dyskusji, o ile oczywiście
    >znajdzie się ktoś gotowy rozbabrać temat

Ależ oczywiście, Stanisławie!
  • Dr. StanVan

• 29/10/2008 17:53
    Przepraszam, ze wpierdalam sie w temat, ale chcialbym nawiazac do zrodla watku i zapytac sie, czy kolezanka dowiedziala sie czegos odnosnie piatku? Mam nadzieje, ze beda chociaz jakies godziny dziekanskie...
  • maryna

• 29/10/2008 20:30
    Wszystko wskazuje na to, że godzin dziekańskich nie będzie.
  • Sir Khalid Nasrallah

• 29/10/2008 21:55
    " Przepraszam, ze wpierdalam sie w temat "

Ależ proszę się do chuja nie krępować.

Mam propozycję - skoro temat główny się wyczerpał, a Bubi bredzi, zróbmy może taki ranking:

"10 osób publicznych, które są najbardziej odpowiedzialne za epidemię schamienia rozsianego w Polsce"

Czekam na Wasze typy, młoda polska Inteligencjo.
  • Bubi

• 29/10/2008 22:03
    >maryna napisała:

Naprawdę mam na imię Erich i jestem pilotem. Ale z powodu szowinizmu i braku tolerancji zostałem zmuszony do przybrania maski Staszka.
    O tym zaświadczyć może nawet Nasrallah, a przede wszystkim pewien forumowicz na "B", który koniec końców wyszedł na idiotę (nie obrażając naszego forumowego Idioty).

Ale masz pociąg do filozofii Maryno?
  • Bubi

• 29/10/2008 22:07
    >Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah napisała:
    >Czekam na Wasze typy, młoda polska Inteligencjo.

1. Niesiołowski
    2. Wałęsa
    3. Palikot
    4. Tusk
    5. Komorowski
    6. Kwaśniewski
    7. Michnik
    8. Lis
    9. Geremek
    10. Lepper
  • ....

• 29/10/2008 22:07
    >Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah wrote:

>Mam propozycję - skoro temat główny się wyczerpał, a
    >Bubi bredzi, zróbmy może taki ranking:
    >
    >"10 osób publicznych, które są najbardziej odpowiedzialne
    >za epidemię schamienia rozsianego w Polsce"

po pierwsze Adam Michnik,
    po drugie Adam Michnik,
    po trzecie Adam Michnik,
    po czwarte Adam Michnik,
    po piąte Adam Michnik
    po szóste Adam Michnik
    po siódme Adam Michnik
    po ósme Adam Michnik
    po dziewiąte Adam Michnik
    po dziesiąte Adam Michnik
  • Kot z Cheshire

• 29/10/2008 22:08
    >Bubi napisał

>Ale masz pociąg do filozofii Maryno?

Pisała, że z usług PKP nie korzysta...
  • Kot z Cheshire

• 29/10/2008 22:08
    >adam napisał
    >>Sir Khalid Hassan Al-Nasrallah wrote:
    >
    >>Mam propozycję - skoro temat główny się wyczerpał, a
    >>Bubi bredzi, zróbmy może taki ranking:
    >>
    >>"10 osób publicznych, które są najbardziej
    >odpowiedzialne
    >>za epidemię schamienia rozsianego w Polsce"
    >
    >po pierwsze Adam Michnik,
    >po drugie Adam Michnik,
    >po trzecie Adam Michnik,
    >po czwarte Adam Michnik,
    >po piąte Adam Michnik
    >po szóste Adam Michnik
    >po siódme Adam Michnik
    >po ósme Adam Michnik
    >po dziewiąte Adam Michnik
    >po dziesiąte Adam Michnik
    >

Zapomniałeś o Piotrze Pacewiczu. I o Adamie Michniku.
  • Sir Khalid Nasrallah

• 29/10/2008 22:09
    No Bubi... Miej litość. Przecież zwracałem się do Inteligencji.
    Co więcej, do młodej... :-)
  • Bubi

• 29/10/2008 22:13
    >Kot z Cheshire napisał
    >Zapomniałeś o Piotrze Pacewiczu. I o Adamie Michniku.

No, o pomocnikach starałem się nie wspominać. Gdybym miał to czynić, bezwzględnie należałoby wymienić niejakiego Stasińskiego, jedną z bardziej odrażąjących kreatur z Czerskiej.
  • Sir Khalid Nasrallah

• 29/10/2008 22:19
    Ale nie skupiajmy się tylko na politykach (byłych czy aktualnych)...
    Dla mnie tam by królował Kubuś Wojewódzki, ale rankingów sporządzał nie będę, bo jeszcze ktoś gotów zarzucić Waszemu słudze brak skromności.
  • Bubi

• 29/10/2008 22:20
    >No Bubi... Miej litość. Przecież zwracałem się do
    >Inteligencji.
    >Co więcej, do młodej... :-)

Chyba do wykształciuchów. Jest inteligencja i wykształciuchy. I jedni i drudzy mają papierek. Choć Twój bóg jednak tego papierka nie ma. Ale za to był w Charkowie.
  • Sir Khalid Nasrallah

• 29/10/2008 22:24
    " Choć Twój bóg jednak tego papierka nie ma. "

Szczerze mówiąc nie bardzo wiem jaką to teologię mi przypisujesz i dlaczego.
  • Bubi

• 29/10/2008 22:28
    >Ale nie skupiajmy się tylko na politykach (byłych czy
    >aktualnych)...
    >Dla mnie tam by królował Kubuś Wojewódzki, ale
    >rankingów sporządzał nie będę, bo jeszcze ktoś gotów
    >zarzucić Waszemu słudze brak skromności.

Znalazł swoje miejsce w POLITYCE.
  • cudownie. tu jest cudownie.

• 29/10/2008 23:33
    Ze strony Instytutu Socjologii:

21.10.2008
    Decyzją Dziekana Wydziału Filozofii i Socjologii prof. dr. hab. Jacka Migasińskiego, poniedziałek 10 listopada jest dniem wolnym od zajęć dydaktycznych. Zajęcia dydaktyczne odpracowane zostaną w poniedziałek 26 stycznia 2009. W związku z tym początek zimowej sesji egzaminacyjnej nastąpi 27 stycznia 2009 r.

No więc raczej w piątek wszystkie zajęcia, ciekawe tylko, dlaczego na stronie IFu takiej notki nie można zamieścić...
  • Shahro

• 30/10/2008 17:44
    Grzeeeeeś, który ostatni dzień dziś jest szefem szefów dziś mówił, że nic nie wie o jakichkolwiek godzinach dziekańskich etc. więc raczej jest jak w każdy piątek...

jej, ostatnio tu nie zaglądam, bo przeniosłem zainteresowania gronowe na polonistykę, ale widzę, że tu ciągle ta sama posucha intelektualna...

zastanawiam się co część z was w życiu robi??? bo ja nie wyobrażam sobie, żeby spędzać pół dnia na gronie pisząc ciągle ten sam bełkot - przecież od biedy są zajęcia, ale poza tym imprezy, wyjazdy, jeszcze ładna pogoda, w piłkę można pograć, książkę przeczytać - a wy na gronie jak dzieci się przekrzykujecie...
  • Stubb ...

• 30/10/2008 18:10
    Maryno ale ja nie jestem Bubim!
    ja jestem fajny mily i kutura czysta!
  • Bubi

• 30/10/2008 19:17
    >Stubb ... napisał
    >Maryno ale ja nie jestem Bubim!
    >ja jestem fajny mily i kutura czysta!

Nie dla psa kiełbasa. Zostaw Marynę w spokoju!
  • Stubb ...

• 30/10/2008 19:22
    wracaj do swej lubej zly prawicowcu i bubisto!
  • Bubi

• 30/10/2008 19:34
    >Stubb ... napisał
    >wracaj do swej lubej zly prawicowcu i bubisto!

I vice versa Stubbie, i vice versa. I włóż brunatną koszulę w spodnie, bo wstyd nam tylko przynosisz!
  • Stubb ...

• 02/11/2008 14:23
    wlaasnie spierdolil mi samolot. co na to kurwa bubizm
    ?
  • Sir Khalid Nasrallah

• 02/11/2008 14:25
    Pociesz się, że nie się, razem z Tobą.
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/25

M.

gniah!

filozof

Ag.

Shakespeare of enormous cock

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki