FiloZofia UW [1223]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • nF

W informatorze napisanym jest, że do lutego czwartego roku musimy mieć temat pracy uzgodniony z promotorem. A jak to wygląda w rzeczywistości? Bo ja się nie czuję...
  • Zajec

Powinniśmy mieć uzgodniony temat do połowy czwartego roku - i chyba zamierzam tego się trzymać [lepiej wiedzieć co i jak wcześniej], jednak z tego co wiem wg jakichś tam przepisów - nieprzekraczalnym terminem zgłaszania tematu pracy magisterskiej jest połowa V-ego roku... chill;)
  • nF

Ja nie mam pojęcia o czym mógłbym napisać :-(
  • ...

I liczysz, że ktoś Ci poradzi?
  • Zajec

O czymkolwiek - to taka dłuższa (i nudniejsza) praca roczna;)
  • Anonim

To całkiem proste: temat trzeba podać Pani Marii (w brzmieniu całkowicie takim, jak będzie potem rzeczywiście!) oficjalnie w listopadzie piątego roku studiów. Ale najważniejsze (to zasada ogólna) to złożyć ten cholerny temat przed radą wydziału jakąś, bo to ona musi go zatwierdzić...
  • kosma

jaka jest p.Gornicka-Kalinowska jako promotorka?
  • Kot z Cheshire

>Liczyhrabia von und zu napisała:
    > Ale najważniejsze (to zasada
    >ogólna) to złożyć ten cholerny temat
    >przed radą wydziału jakąś, bo to ona
    >musi go zatwierdzić...

Chyba chodzi o Radę Instytutu, zdaje się, że to ona zatwierdza. Ale nie wydaje mi się, żeby robiło się to osobiście - temat powinien trafiać tam sam, po złożeniu u pani Marii.

• Anonim

Jasna sprawa: rzeczywiście chodziło o Radę Instytutu (nie jestem mocna w radach...) i temat trafia tam już w jakiś sposób nieznany składającym. Sam temat (z podpisem promotora) trzeba złożyć do p. Marii, a potem ona już z nim wszystko załatwia. M. in. wpisuje go do swojego kompa. Jedyna rzecz, którą my musimy potem zrobić to napisać pracę, oddać i zdać egzamin magisterski :-)
  • Kot z Cheshire

Bułka z masłem :P
  • tm

nie, masełka z bułeczkiem:P
  • Ion Tichy

A temat pracy w Instytucie nie jest problemem wystarczy wypełnić poniższy formularz:

"Pojęcie X w myśli filozoficznej Y"
    "Przegląd zagadnień z zakresu filozofii X"
  • J KS

Albo: ''Spór o granice Z''.
  • pwl

A gdzie "Róznice w koncepcji X między Y a Z"?
  • Anonim

jeszcze "Y.między X a Z."
  • tm

albo: "X jako Y i Z"
    lub "X - Y?"
    lub "X jako nie-Z",
    "X jako p-q":P

a no i dlaczego by nie "X jako nie-X" ---> gdyby nie habilitacka dr. Krakowiaka nie byłabym obecnie taka kreatywna w wymyslaniu schematów zdaniowych tematów prac magisterskich i nie tylko, ach...!
    hi hi:>
  • nF

To wyjaśnia, dlaczego prace z filozofii są najtańsze ze wszystkich...
  • La Pasion

Ja tam nie wiem, ale jak sma studiowałam, to mało kto trzymał się tego terminu. Prawie wszyscy zgłaszali dopiero na piątym...ja też i afer nie było....
  • Sarah

Halo? Halo? Chciałabym ożywić ten wątek! Ktoś chętny do współpracy?
  • Sir Khalid Nasrallah

A za ile?
| |

strona internetowa IF UW: http://filozofiauw.wikidot.com To grono *NIE* służy do ogłaszania...

Uniwersytet Warszawski, Filozofia

Zapisz się do klasy

Strona 1/26

Anonim

Anonim

Anonim

Ag.

Anonim

helen

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki