- 1
- 2
-
Marina
Pytanko związane z tematem matury z polskiego. Liczę na pomoc i tytuły kilku fimów które warto obejrzeć :) -
Anonim
-
Anonim
A jeśli chodzi o konkrety to tak jak wyżej American Beauty i Piekny umysł. -
Marina
Sama myślałam o Podaj dalej - mimo śmierci chłopca pozostali ludzie którzy kontynuowali to co on rozpoczął i Szkole uczuć - Jamie nie załamała się mimo że wiedziała że zostało jej niewiele życia, ponadto zmieniła nastawienie Landona do życia, no i jeszcze ta historia miłosna w tle; ) -
-
tOMI
-
Anonim
Od razu przyszedł mi na myśl American Beauty, chociaż wydawać by się mogło że to smutny film, ale nic bardziej mylnego, po obejrzeniu tego filmu myślę sobie zawsze, że jeszcze nie wszystko stracone...
:D -
Joanna
,,podaj dalej" jak najbardziej :) i jak dla mnie to jeszcze ,,życie za życie" z Kevinem Spaceyem, chociaż niektórzy odbierają go zupełnie odwrotnie...; ) -
rodian
American Beauty, Fanatyk, Nigdy w życiu i Forrest Gump, K-PAX, Podaj dalej no i zapewne jeszcze kilka tytuułów jeno mnie pamiec zawodzi -
Algien
Zdecydowanie "Amelia"...
Po filmie czulem sie przepelniony optymizmem i wiara w to, ze ludzie sa z gruntu rzeczy dobrzy. -
Marina
Dzięki, będę mieć z czego wybierać :) do tematu muszę jeszcze mieć jakieś książki i piosenki ale to już mniej więcej ustalone, a co do filmów to zastanawiam się też nad "Między piekłem a niebem". -
Anonim
"Kierowca Wiery" - film wyświetlany na ostatnim wff. Szkoda, że nie ma normalnie w kinach, bo był to tak uroczy, staromodny i solidnie wykonany film, że człowiek płakał jak głupie dziecko wychodząc z tego Relaksu... I brawa były po seansie - kto dziś bije brawa w kinie?! To daje powera... -
tiruriru_tralala
'Amelia' tu nie bede oryginalna szczegolnie:)
ale hmm..tez na przyklad 'Czekolada' albo 'Frida' :))) -
sta-fraszka
"Amelia" faktycznie jest po prostu zastrzykiem nadziei i optymizmu.
Ale mnie też wiarą w ludzi napełnia "Big Fish" - przecież każdy ma swoje miejsce w świecie i w życiu drugiego człowieka i nasze podejście do ludzi czasami ustawia po prostu ich podejście do nas. No i każdy jest historią, czyli nie da się rady po prostu umrzeć i zostać zapomnianym. -
BenekCE
"Za wselką cenę" - coprawda smutna końcówka ale sam fakt ambicji głównej bohaterki i to, do czego można dojśc poprzez wiarę w siebie i uparte dążenie do celu -
Anonim
czy tylko ja doceniam Big Lebowskiego ?...
przecież to film po którym chce się żyć... -
Sosna/Królik Pudding
Big Lebowski - bardzo dobry film, ale nie wiem co cię tak po nim tak pobudziło do życia;) -
Mad Kasia
'Amelie'
i 'piec osob ktore spotykamy w niebie'! od razu mowie ze film jest kiepski, ale ksiazke mozna przeczytac w kilka godzin i naprawde moze czlowieka podbudowac; ) -
Anonim
oprocz wyzej wymienionych to: pociag zycia, wszystko o mojej matce, jfk.
zasadniczo amerykanska klasyka hollywood (czasy wielkich gwiazd i koncernow) - one wszystkie takie z moralem. -
xibalba
Ostatnio bardzo pozytywnie nastrajają mnie filmy bollywodzkie, ostatnio 'jestem przy tobie'
a pozatym zasze Forest Gump i Cinema Paradiso (zwłaszcza ostatnia scena :)) -
xibalba
oh smażone zielone pomidory, film mojego dzieciństwa, a ksiazka tez była niczego sobie :)
- 1
- 2