-
candy girl...
witam wszystkich potrzebuje dokladnych informacji na temat premiery tego filmu, a dokladnie miejscu gdzie ma odbyc sie premiera 17.09.2007 :) -
.
-
Jim moovie:
-
STIG_HELMER
to kurwa będzie na poziomie borata(albo i niżej)...Wajda od 20 lat dobrego filmu nie nakręcił(pan matko kot kot!!). -
-
Anonim
hmm.. po najnowszym filmie Wajdy widac ktorzy aktorzy sa teraz "na topie".. kiedys wszystkie filmy zaliczał Żebrowski i Deląg.. a teraz nowa śmietnaka na czele z Małaszyńskim i Żmijewskim. Dobrze, że cały skład ratuje Maja Ostaszewska..; ) -
Anonim
-
Jim moovie:
>STIG_HELMER napisał
>to kurwa będzie na poziomie borata(albo i niżej)...Wajda
>od 20 lat dobrego filmu nie nakręcił(pan matko kot kot!!).
Na prawde tak myslisz, czy dzis masz okres, te zle dni??? Wypowiec na poziomie imbecyla o rzeczach, na temat ktorych pewnie i tak nie masz zielonego pojecia.
Co z tego, ze graja tam aktorzy "na topie", zreszta Zmijewski, Kowalski, Stenka, Komorowska, Chyra i inni to tez gwiazdy popularne?
Ludzie, filmu jeszcze nie widzieliscie, a juz w prorokow sie bawicie.
...ale z tym Wajda to na prawde pojechales po calosci. Rozbrajaja mnie tacy ludzie! Zal mi cIE! -
Anonim
Ale to wystarczy przedstawic prawdę w tym filmie. To bedzie film absolutnie przygnębiajacy. Jak np Pianista. Bardzo dorbze, ze ktos się podejmuje tej tematyki, a Wajda ejst jednym z lepszych polskich reżyserów. Liczę na mocny, przygnebiajacy film - film o historii dla naszego narodu szczególnie smutnej.
-
Flip
Prawda, prawda.
A trailer nieżle wykonany. Coraz lepiej wychodzą nam trailery prawie jak amerykańcom. Tylko że oni mają zazwyczaj super produkcje a my mamy na film przysłowiowy funt kłaków :/
A film faktycznie może być ciekawy. -
Anonim
-
adriano
W sumie jestem nawet zachęcony i obejrzę z przyjemnością, ale Małaszyński w obsadzie mnie dobija. -
Epid
>STIG_HELMER napisał
Racja. Wajda od lat kręci już tylko same śmiecie (vide Pan Tadeusz, Zemsta). Ale ja bym nie skreślał Katynia. Przejdę się i zobaczę. W końcu ten człowiek zrobił kiedyś "Popiół i diament, "Kanał", czy "Wszystko na sprzedaż". Mam tylko nadzieję, że nie będzie to poprawny, zimny, historyczny film. Ja chcę artyzmu! I tego się też obawaiam... że Wajda przestał być już artystą.
-
Epid
Chociaż od 20 lat?... lekka przesada. Na początku lat 90-tych zdarzały mu się niezłe filmy. -
Duchu
>STIG_HELMER napisał
Porównanie tego filmu do komedii, którą był Borat, świadczy o twojej zupełnej ignorancji. W filmie tym nie będzie tak ważna obsada, tylko ukazanie prawdy o tym co się w katyniu wydarzyło. Mam nadzieję, że w tym filmie nie będzie to ukazane kłamliwie. Ważną rzeczą tutaj będzie sytuacja polityczna, na aktorów, którzy odgrywają głowne role większej uwagi nie będzie się zwracać, tylko większość w czuje się w tragedię polskich oficerów i ich rodzin. Ważne tylko, żeby aktorzy utożsamili się się z postaciami, jakie odgrywają. -
Szymon
-
Szymon
-
Anonim
co jak co, chociaż osobiście za Wajdą nie przepadam( patos, historia, martyrologia itp) to poszłam do kina, obejrzałam i uważam,że jest w świetnej formie! powrót do Polskiej szkoly filmowej! Kanał, Lotna! pięknę symboliczne zdjęcia Edelmana, przejmująca muzyka Pandereckiego... i chociaż wolę z polskich reżyserów kino Kolskiego,Barańskiego, Koterskiego, to Wajda jest Mistrzem jedynym w swoim rodzaju i Wielki pokłon Mu skadam za dobre kino. -
STIG_HELMER
>Duchu napisał
>>STIG_HELMER napisał
>>to kurwa będzie na poziomie borata(albo i niżej)...Wajda
>>od 20 lat dobrego filmu nie nakręcił(pan matko kot
>kot!!).
>
>Porównanie tego filmu do komedii, którą był Borat,
>świadczy o twojej zupełnej ignorancji. W filmie tym nie
>będzie tak ważna obsada, tylko ukazanie prawdy o tym co
>się w katyniu wydarzyło. Mam nadzieję, że w tym filmie
>nie będzie to ukazane kłamliwie. Ważną rzeczą tutaj
>będzie sytuacja polityczna, na aktorów, którzy odgrywają
>głowne role większej uwagi nie będzie się zwracać,
>tylko większość w czuje się w tragedię polskich
>oficerów i ich rodzin. Ważne tylko, żeby aktorzy
>utożsamili się się z postaciami, jakie odgrywają.
A Orson Welles zagra Stalina...Strach się bać.
Pani matko kot Kot!!
-
STIG_HELMER
>Jim moovie: napisał
>>STIG_HELMER napisał
>>to kurwa będzie na poziomie borata(albo i niżej)...Wajda
>>od 20 lat dobrego filmu nie nakręcił(pan matko kot
>kot!!).
>
>Na prawde tak myslisz, czy dzis masz okres, te zle dni???
>Wypowiec na poziomie imbecyla o rzeczach, na temat ktorych
>pewnie i tak nie masz zielonego pojecia.
>
>Co z tego, ze graja tam aktorzy "na topie", zreszta
>Zmijewski, Kowalski, Stenka, Komorowska, Chyra i inni to tez
>gwiazdy popularne?
>
>Ludzie, filmu jeszcze nie widzieliscie, a juz w prorokow sie
>bawicie.
>
>...ale z tym Wajda to na prawde pojechales po calosci.
>Rozbrajaja mnie tacy ludzie! Zal mi cIE!
A m ciebie żal...Bo chyba od 89 w beczce cię rodzice trzymali i na premiere katrynia wypuscili.
-
Anonim
Dobry film. Takie świadectwo historyczne. Wajda chcial opowiedziec historię, głównie poprzez kobiety, które czekaly na mężów i synów. Nie rozumiem, skąd taka masowa krytyka w prasie na ten film. Znaczy, nie dziwie sie tkaim gazetom jak "Wprost" bo to jest ścierwo, ale inne? Cóż - nie rozumiem czego sie spodziewali po filmie.
Mimo wszystko - ostatnie 15 minut to chyba najgorsze sceny w historii polskiego kina. A osobiscie nie widzialem nic bardziej przerażającego w całym, swiatowym kinie.