Film [12750]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • candy girl...

witam wszystkich potrzebuje dokladnych informacji na temat premiery tego filmu, a dokladnie miejscu gdzie ma odbyc sie premiera 17.09.2007 :)
  • .

zapowiada sie ciekawie
  • Jim moovie:

w Teatrze Wielkim w Warszawie^^
  • STIG_HELMER

to kurwa będzie na poziomie borata(albo i niżej)...Wajda od 20 lat dobrego filmu nie nakręcił(pan matko kot kot!!).
  • Anonim

hmm.. po najnowszym filmie Wajdy widac ktorzy aktorzy sa teraz "na topie".. kiedys wszystkie filmy zaliczał Żebrowski i Deląg.. a teraz nowa śmietnaka na czele z Małaszyńskim i Żmijewskim. Dobrze, że cały skład ratuje Maja Ostaszewska..; )
  • Anonim

No i Englert wydaje się, że moze zagrac ciekawie.
  • Jim moovie:

>STIG_HELMER napisał
    >to kurwa będzie na poziomie borata(albo i niżej)...Wajda
    >od 20 lat dobrego filmu nie nakręcił(pan matko kot kot!!).

Na prawde tak myslisz, czy dzis masz okres, te zle dni??? Wypowiec na poziomie imbecyla o rzeczach, na temat ktorych pewnie i tak nie masz zielonego pojecia.

Co z tego, ze graja tam aktorzy "na topie", zreszta Zmijewski, Kowalski, Stenka, Komorowska, Chyra i inni to tez gwiazdy popularne?

Ludzie, filmu jeszcze nie widzieliscie, a juz w prorokow sie bawicie.

...ale z tym Wajda to na prawde pojechales po calosci. Rozbrajaja mnie tacy ludzie! Zal mi cIE!
  • Anonim

Ale to wystarczy przedstawic prawdę w tym filmie. To bedzie film absolutnie przygnębiajacy. Jak np Pianista. Bardzo dorbze, ze ktos się podejmuje tej tematyki, a Wajda ejst jednym z lepszych polskich reżyserów. Liczę na mocny, przygnebiajacy film - film o historii dla naszego narodu szczególnie smutnej.
  • Flip

Prawda, prawda.

A trailer nieżle wykonany. Coraz lepiej wychodzą nam trailery prawie jak amerykańcom. Tylko że oni mają zazwyczaj super produkcje a my mamy na film przysłowiowy funt kłaków :/

A film faktycznie może być ciekawy.
  • Anonim

na szczęście nie chodzę już do szkoły i nie muszę na to iść=)
  • adriano

W sumie jestem nawet zachęcony i obejrzę z przyjemnością, ale Małaszyński w obsadzie mnie dobija.
  • Epid

>STIG_HELMER napisał

Racja. Wajda od lat kręci już tylko same śmiecie (vide Pan Tadeusz, Zemsta). Ale ja bym nie skreślał Katynia. Przejdę się i zobaczę. W końcu ten człowiek zrobił kiedyś "Popiół i diament, "Kanał", czy "Wszystko na sprzedaż". Mam tylko nadzieję, że nie będzie to poprawny, zimny, historyczny film. Ja chcę artyzmu! I tego się też obawaiam... że Wajda przestał być już artystą.

• Epid

Chociaż od 20 lat?... lekka przesada. Na początku lat 90-tych zdarzały mu się niezłe filmy.
  • Duchu

>STIG_HELMER napisał

Porównanie tego filmu do komedii, którą był Borat, świadczy o twojej zupełnej ignorancji. W filmie tym nie będzie tak ważna obsada, tylko ukazanie prawdy o tym co się w katyniu wydarzyło. Mam nadzieję, że w tym filmie nie będzie to ukazane kłamliwie. Ważną rzeczą tutaj będzie sytuacja polityczna, na aktorów, którzy odgrywają głowne role większej uwagi nie będzie się zwracać, tylko większość w czuje się w tragedię polskich oficerów i ich rodzin. Ważne tylko, żeby aktorzy utożsamili się się z postaciami, jakie odgrywają.
  • Szymon

Ja czuje że film dobry
  • Szymon

będzie
  • Anonim

co jak co, chociaż osobiście za Wajdą nie przepadam( patos, historia, martyrologia itp) to poszłam do kina, obejrzałam i uważam,że jest w świetnej formie! powrót do Polskiej szkoly filmowej! Kanał, Lotna! pięknę symboliczne zdjęcia Edelmana, przejmująca muzyka Pandereckiego... i chociaż wolę z polskich reżyserów kino Kolskiego,Barańskiego, Koterskiego, to Wajda jest Mistrzem jedynym w swoim rodzaju i Wielki pokłon Mu skadam za dobre kino.
  • STIG_HELMER

>Duchu napisał
    >>STIG_HELMER napisał
    >>to kurwa będzie na poziomie borata(albo i niżej)...Wajda
    >>od 20 lat dobrego filmu nie nakręcił(pan matko kot
    >kot!!).
    >
    >Porównanie tego filmu do komedii, którą był Borat,
    >świadczy o twojej zupełnej ignorancji. W filmie tym nie
    >będzie tak ważna obsada, tylko ukazanie prawdy o tym co
    >się w katyniu wydarzyło. Mam nadzieję, że w tym filmie
    >nie będzie to ukazane kłamliwie. Ważną rzeczą tutaj
    >będzie sytuacja polityczna, na aktorów, którzy odgrywają
    >głowne role większej uwagi nie będzie się zwracać,
    >tylko większość w czuje się w tragedię polskich
    >oficerów i ich rodzin. Ważne tylko, żeby aktorzy
    >utożsamili się się z postaciami, jakie odgrywają.

A Orson Welles zagra Stalina...Strach się bać.

Pani matko kot Kot!!

• STIG_HELMER

>Jim moovie: napisał
    >>STIG_HELMER napisał
    >>to kurwa będzie na poziomie borata(albo i niżej)...Wajda
    >>od 20 lat dobrego filmu nie nakręcił(pan matko kot
    >kot!!).
    >
    >Na prawde tak myslisz, czy dzis masz okres, te zle dni???
    >Wypowiec na poziomie imbecyla o rzeczach, na temat ktorych
    >pewnie i tak nie masz zielonego pojecia.
    >
    >Co z tego, ze graja tam aktorzy "na topie", zreszta
    >Zmijewski, Kowalski, Stenka, Komorowska, Chyra i inni to tez
    >gwiazdy popularne?
    >
    >Ludzie, filmu jeszcze nie widzieliscie, a juz w prorokow sie
    >bawicie.
    >
    >...ale z tym Wajda to na prawde pojechales po calosci.
    >Rozbrajaja mnie tacy ludzie! Zal mi cIE!

A m ciebie żal...Bo chyba od 89 w beczce cię rodzice trzymali i na premiere katrynia wypuscili.

• Anonim

Dobry film. Takie świadectwo historyczne. Wajda chcial opowiedziec historię, głównie poprzez kobiety, które czekaly na mężów i synów. Nie rozumiem, skąd taka masowa krytyka w prasie na ten film. Znaczy, nie dziwie sie tkaim gazetom jak "Wprost" bo to jest ścierwo, ale inne? Cóż - nie rozumiem czego sie spodziewali po filmie.
    Mimo wszystko - ostatnie 15 minut to chyba najgorsze sceny w historii polskiego kina. A osobiscie nie widzialem nic bardziej przerażającego w całym, swiatowym kinie.
| |

Grono miłośników filmu, kina, festiwali filmowych i wszystkiego co wiąże się z tą branżą.

Fotki

Miejsca grona (1)