Film [12750]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Parapet

mi najbardziej podobało się to, że film związany jest z tematem II WŚ, a nie ma wątku o Żydach heh.
    co poza tym. jak wiadomo również miałam ogromne oczekiwania, od dłuższego już czasu, i tak przypuszczałam że nastawiając się na coś wybitnego mogę się tylko zawieść.
    zawód może jakiś bardzo bolesny nie jest, ale jest.
    nic nowego Smarzowski tym filmem nie wniósł, w gruncie rzeczy podobne historie nieraz już się widywało (okrucieństwa wojny - dla lepszego efektu nie szczędzi się ich - popychające ludzi do takich a nie innych zachowań, główny bohater niezłomnie stawiający czoła tym złym - sowieckim żołnierzom czy przedstawicielom nowej władzy; a ci źli są tu naprawdę źli i zepsuci jak siemasz).
    takie historie pewnikiem na ludzi działają, ale ja już trochę na nie zobojętniałam.
    zgadzam się że aktorzy dużo dobrego zdziałali, ale i tu jakichś wielkich rewelacji nie widzę.

Dom zły podobał mi się o wiele bardziej.
  • Martyna Ponezisz

Też sie zastanawialam nad tym filmem ale chyba po "ciemności" mam na razie dosść takich klimatów, film był swietny ale co za dużo to niezdrowo :P
  • Katka

witam wszystkich po dłuższej przerwie :)

>Mistrzowie: Wajda i jego filmy z lat 70tych, Bałabanow i Haneke :>
    już wiem bapsi, dlaczego Ci się wczoraj na dyskusję o Haneke zebrało :)
  • Vee

Rozmowa z Erwinem Krukiem, o tym dlaczego tematykę Mazurów podjęto dopiero teraz i jak bardzo to było potrzebne:
    http://www.portalfilmowy.pl/wydarze...
| |

Grono miłośników filmu, kina, festiwali filmowych i wszystkiego co wiąże się z tą branżą.

Fotki

Miejsca grona (1)