-
Anonim
Lubicie stare horrory typu Nosferatu: symfonia grozy alboa jkais dracule z Belą Lugosim czy mUmie z karloffem? -
Paaweeł
Oglądałem to najstarsze Nosferatu i było ciekawe. Zwłaszcza w scena, w której na ścianie wisi mapa Europy i widać stare granice Polski :-) -
Anonim
Nosferatu strasznie dawno ogladalam ale chyba odswierze pamiec;)
horrory zawsze w cenie:)
no z starszych horrorów(no nie tak starych jak nosferatu) ja na lu bię "to" na podstawie ksiazki kinga(horror mojego dziecińctwa:D) -
Anonim
uch... King dobry ale ja np Oglądałem najpierw Dracule F.F.Copolli a później tą wersje z 1931 roku, jak ogląda się tą starszą wersje to się widzi skąd wzieły sie te wszystkie pomysły w późniejszych edycjach, A nosferatu jest strasznie klimatyczny, jakiego mieliśmy farta że wszystkie kopie niezostły zniszczone:) -
-
amber is the color of my energy
-
Cbass
hmm moze nie z gatunku tandety ale Lsnienie Stanleya Kubricka to najlepszy horror wszechczasow i tyle. -
Cbass
nie za gatunku tandety ale Lsnienie Stanleya Kubricka to najlepszy horror wszechczasow i tyle. -
Anonim
tak ale ta wersja "serialowa" a nie puzniejsza filmowa(ta druga wogole nie przypadla mi do gustu) -
Anonim
jeżeli mówimy o kingu to czy ktoś widział Salem's Lot i Pet Sementry? -
Hazen_Street
Evil dead 1,2,3!!Potega!!Wogole ma byc 4 czesc;)Bruce Campbell mistrz!! -
•jážO™•
-
Anonim
kiedys dosyc dlugo siedzial mi w glowie taki filmik jak: ksiaze mroku;]
do tej pory jest swietny, ukazal sie niedawno na dvd w wypozyczalniach;d -
Wiktoria
-
Pan Piotr
"Carrie". Po prostu genialny horror i oczywiście mistrzowski montaż sceny, w której Carrie po wybraniu na królową balu podążą na scenę, by potem zrobić finałową jatkę (także mistrzostwo montażowe). -
Algien
-
Anonim
Jeśli chodzi o Nosferatu z 1922 to musze przyznać, że pomimo tego, iz film był naprawde genialny i przełomowy w swoim gatunku, to mi jednak gra ekspresjonistyczne nie bardzo podchodzi. Dlatego właśnie zawsze wyżej stawiam wersje Nosferatu wg W. Herzoga z niepowtarzalnym Klausem Kinskim.
Odwołując się do temtu, spytam z którego roku był najstarszy horror jaki widzieliście. Dla mnie poki co był to Frankenstain z 1910r. a zrealizowany w 1909!!! -
Pat
-
Anonim
-
Anonim
Z ze strszych pozycji polecam równiez FREAKS z 1932r. w reżyserii Toda Browninga. Film swego czasu był prawdziwym skandalem - ludzie masowo opuszczali sale kinowe gdyz film ten, az tak ich zniesmaczył. Obraz ten równiez poniekąd zakończył karierę rezyserskąToda Browninga. -
Kristoff Englund
Czy ktoś kojarzy taki stary film "Umarli nigdy nie umierają" horror chyba z lat 70-tych, amerykański o umarlakach, którzy mordują. Każdy z nich miał widocznego wytatuowanego węża na dłoni...Dwójka dwóch bohaterów wypowiada im wojnę... Leciał w naszej telewizji w Kinie Nocnym zdaje się w 1984 roku. Kopę lat temu, ale może ktoś coś sobie przypomni lub innymi drogami zaskoczy jaki to mógł byc oryginalny tytuł?