-
J.GieKa
-
.
-
J.GieKa
-
.
-
-
kupon_promocyjny
>Sekoniczek prawde Ci powie napisał
>ale ja zartowalem...
Ostatniemi czasy miałem niemiłą sytuację, ze na szybko potrzebowałem coś skleić i wypuścić. Pod reką był tylko windowz movie mejker. O dziwo mam pozytywne wspomnienia z współpracy z nim. -
Bartek
no ADOBE premier, w moim nowym środowisku AVID -telewizja na tym pracuje -
kupon_promocyjny
Nadal stoje przy Vegas 6.0 i wyższe. Adobe premiere miałem, duza kobyła, wymagająca przerendrowania przejśc zeby było widać jak wyszło, z tego co pamietam mało intuicyjna, plusem było bezproblemowy moduł do zgrywania z kamery (co jest problemem w
vegasie u mnie wiec sciagam opisywanym tu windowz movie mejkerem). -
Anonim
-
.
nie twierdze ze mowie maker jest zly
wydaje sie ze jesli potrzebujesz na szybko ostre ciecia i przenikania to wystarczy
nie znam sie na montazu, soryyy -
Anonim
tylko premiera trochę kosztuje z tego co wiem.
a mm jest w pakiecie z wxp.
-
CAPONE
jesli to ma byc prosty w obsludze, przejrzysty ale z duzymi mozliwosciami to polecam pinnacle studio 9.4 -
Marcin K.
Dla amatorów i początkujących polecam Adobe Premiere Elements 3.0. Możliwości spore i przejrzyście zorganizowany i dużo tańszy niż AP PRO czy Vegas. -
DyrArt
zrobie male OT, zeby nie zakladac nowego smiecia.
mam pytanko dotyczace AP (chyba pro, nie pamietam) - mianowicie jak zrobic dip to color? w efektach jest tylko dip to black i nie wiem czy nie ma, czy ja nie moge znalezc opcji zmiany koloru :/
Jedyne co wykombinowalem, to stworzenie klipu tla (np bialego) i jego nakladanie. -
Marcin K.
Bo tak się właśnie robi - dajesz planszę w kolorze i przenikanie. Żadna filzowfia. DtB dali "fabrycznie" bo czerń do najczęściej używane ściemnienie. -
Anonim
kazdy bedzie polecal program w ktorym pracuje, wiec ten temat jest troche bez sensu; ) -
CAPONE
ma sens...ja uwazam ze adobe premiere ma potezne mozliwosci choc wcale nie jest intuicyjny. Pinnacle za to jest bardzo przejzysty chodz wiekszosc z uzytkownikow nawet nie wie co kryje sie w srodku...poza maskami mozna w nim zrobic wszystko. Vegas tez korzystalem, ciekawy ale tez pogmatwnay w niektorych momentach.
Sens ma taki ze rozmowa sie toczy , kazdy obstaje oprzy swoim i moze ktos kiedys przystanie na racje drugiego i dojdziem wszyscy razem do konsesusu :D -
Marcin K.
Sens jes taki, że jak ktoś się pyta "jakie są programy" to znaczy, że żadnego nie zna i jest zielony w tej materii ergo: proponowanie mu np Avida to delikatnie mówiąc głupota bo najpierw trzeba załapać podstawy i "filozofię" montażu komputerowego na czymś łatwiejszym.
APE 3.0 jest bardzo dobrym programem bo ma w sobie większość funkcji PRO (maski, kluczowanie i tonę innych filtrów) i ma też różne dwa tryby pracy między którymi można sobie dowolnie przechodzić: tradycyjny timeline wielościeżkowy i taki uproszczony "storyboardowy" dla kompletnie zielonych.
Do tego przejrzysty Help prowadzący za rękę od zgrania materiału (ze wszystkiego co nagrywa: telefonów, aparatów, kamer DV, DVD, HDV) po eksport (wypalenie płyty czy zgranie na taśmę)
My tu do konsensusu nie musimy dochodzić tylko sprawca zamieszania musi ściągnąć kilka triali wspomnianych produktów, potestować i podjąć decyzję samemu. -
Anonim
ok, wiec w takim razie ja mu proponuje Vegasa i lekture forum: http://www.forumwideo.pl/ tam jest duzo tematow typu "jaki program" czy "jaka kamera"; ) -
Anonim
Ktoś posiada Matroxa RT.X2 z APPro2.0? Warto wykładać 7500pln? (do produkcji niskobudżetowych reklam i filmów dokumentalnych) -
Anonim
Tzn. jak ktoś kuma chache to bedzie łaskaw powiedzieć czy ten nowy Matrox jest rzeczywiście warty 3000pln róznicy między Avidem Liquid Pro 7 (4500pln)