Film experymentalny [444]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

kto ogladal? gdzie? jakie opinie?
    na filmwebie trwa wlasnie dyskusja :)
  • magda wtr

no to jak zagajasz to od razu podaj wlasne zdanie.. :)

ja widzialam. gdzie-w cieszynie tegorocznym, opinie: extraklasa
    niby wykorzystuje cały wachlarz "typowych" technik kina awangardowego, (a to archiwalne zdjecia a to montaż taki-siaki, generalnie mnostwo takich "tropów") ale wykorzystuje to do bardzo osobistych celow i nie ma sie wrazenia , tak jak sie zwykle miewa gdy ktos bezrefleksyjnie wykorzytsuje takie techniki, ze koles po prostu chce poszpanowac awamgardą, tutaj to zupelnie nie to
    dla mnie extra, 5 dałam
  • Anonim

jak dla mnie bardzo inteligentny, nienachalny film, wlasnie od strony montazu... wiadomo, dobre wzory sie zalaczaja z nowojorskim kinem transgresji wlacznie! a jesli chodzi o tresc, to dla mnie majstersztyk queerowej estetyki w mrocznym, psychopatologicznym sosie, no i ta konwencja dokumentu idealna. choc nie jest to byc moze dzielo wybitne, to jednak porazajace wgladem w siebie i umiejetnoscia przekazanie tego syfu odbiorcy.
  • Anonim

ehh. wszyscy mówią o tym filmie, a ja w zeszłym roku się do Cieszyna nie wybrałam i nei widziałam :/ a czy tarnation jest dostępne na kasecie, albo gdziś w necie?
  • Anonim

http://thepiratebay.org/details.php...

miłego ssania :)
  • Anonim

dzięki! a w jakim programie otwiera się pliki torrent?
  • Anonim

bitcomet, bitlord, bittornado, azeurus... szukaj, a znajdziesz :)
  • Anonim

Przeciesz wszedł jakis miesiac temu do kin.Najpierw zobaczylem w kinie , pozniej sciagnalem z pierwszego , lepszego torrenta.
    Zgadzam się z poprzednikami -inteligentny , bardzo dobry film z bardzo dobrą muzyką.
  • Anonim

marianne faithfull i low wpisali sie cudnie w tlo filmu
    oraz - zgadzam sie z przedmowcami
    nic dodac nic ujac
  • Bolv

Budowa tego filmu i sam pomysl warty uwagi. Ale po 30 minutach mniej juz jakos zmęczył i znudził, zwłaszcza kiedy pedalskie amory reżysera weszy na pierwszy plan tego filmu....
  • Lubie chrupki

z przedmowcami zgodze sie w jednym - klasyka montazu i kadrowania, klasyka w ogole jesli idzie o nawiazania do kina awangardowego! jednakze skasowalem ten film szybko, nie mam zadnych refleksji na temat fabuly i tresci! moze neobarok? puste to niczym kubel smieci - odpadki! nie tyle watki gejowskie - nie tyle nawet sam zarys fabuly (bo jest ciekawy) - co raczej pytanie co z niego wyplywa? Co nasuwa sie po obejrzeniu? Co dzieje sie z widzem po ekstazie dobrej muzyki/montazu/pomyslow - to jest pewnie niewypowiadalne i dosc osobiste... ale ze mna nie zadzialo sie nic! Neobarok? Miike w filmie i Pynochon w literaturze tworza fraktalna przestrzen nadinterpretacji - pan z swoim Tarnation tworzy (nic) poza forma...
    pozdr.
| |

Grono łączące jednostcki poważnie fkręcone w klimat filmu undergroundowego, xperymentalnego, ma...

Fotki

Miejsca grona (0)