Feminism Witchcraft [684]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

PRZYJDZ NA PIKIETE POD SEJMEM 16 lutego o godz.10.00
    W zwiazku z pierwszym czytaniem ustawy o przeciwdzialaniu przemocy w rodzinie Centrum Praw Kobiet zainicjowalo akcje majaca na celu skierowanie ustawy pod obrady komisji. Apelujemy do Sejmu i Senatu RP o podjecie w trybie pilnym prac nad rzadowym projektem ustawy o przeciwdzialaniu przemocy w rodzinie tak, aby mogla ona jak najszybciej stac sie obowiazujacym prawem.

Polskie prawo nie moze chronic przestepców! To nie ofiara, lecz sprawca przemocy powinien opuscic dom!

Poprzyj ustawe zawierajaca m.in. nakaz opuszczenia domu przez sprawce przemocy oraz ograniczajaca kontakty sprawcy z ofiara.
  • Anonim

ej teddy tez info z oski dostajesz? :P
  • xolotl

Ktoś z was był? Ja byłam, ale ciut po 12 musiałam się zbierać, wiecie jak się skończyło? Przyszła Jaruga pogadac, jak obiecywała? Opowiadajcie, bom spragniona informacji.
    Aha, może kogoś zainteresuje: w tą sobotę o 10:30 w Domu Poselskim będzie otwarta dyskusja na temat przemocy w rodzinie i "naszej" ustawy. Na demo można się było wpisać na listę uczestników, ale obiecali że nawet niezapisanych wpuszczą. Więc jak ktoś nie dął rady dotrzeć dzisiaj na demo, to ma szansę się zrehabilitować; )