Feminism Witchcraft [684]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomo...

oto Polska własnie!
  • Anonim

Cóż, gdyby ktoś spróbował w ramach demonstracji antywojennej pokazał zdjącia trupów, pewnie byłby skandal.
    Pokazanie takich zdjęć w telewizji spowodowałoby skargi konserwatywnych posłów.
    wywieszenie ich w "słusznej" sprawie na ulicy jest "potrzebnym szokiem"
  • Ciocia Lori

wybaczcie - zrobie kopiuj-wklej, ale nie chce mi sie tego samego drugi raz pisac:

'tania, bezzensowna indoktrynacja... walonkowo-moherowe kołtunstwo... wulgarny sadomasochizm pod sztandarem ochrony dzieci napoczetych... innymi słowy - chamski populizm

po co to komu? czy możemy sie potem spodziewac logicznego ciągu dalszego - zdjec z obdukcji po gwałtach w rodzinie, zdjec dzieci z wadami genetycznymi, wykrywalnymi we wczesnych stadiach rozwoju, czy wreszcie zdjec dzieci niechcianych - z sierocinców, czy tez wychowanych przez ulice [równiez Piotrkowska]?

szczerze wątpie.... do wyborów nie starczy czasu na zorganizowanie nowej wystawy

mam nadzieje, ze bedzie sprawa w sadzie... ale to słaba nadzieja biorac pod uwage, że mamy swietopierdnietego prezydenta.'

to fragment z dyskusji: http://grono.net/user/topic-show.js...
  • AniaD

no cóż... najbardziej jest przykre to, ze przesłanie trafia do tych, do ktorych nie powinno. to takie troche :po trupach do celu..."
    przypadkowi przechodnie (na pierwszym miejscu dzieci) nie powinni być biczowani widokami, na które nie załużyli.
  • Etel

dziś słyszałam, że dzieciom te bilboardy się podobają..

dorosli są oburzenie ich formą..

a pomysłodawcom pogratulować przemyślanej kampanii, która w znakomitej większości doprowadzi do odcięcia sie ludzi od tematu aborcji.. (zbyt brutalna forma)
  • know

ciocia lori miala dobry pomysl z tymi fotkami krocza zgwalconych kobiet w formacie 3X4 m. jeszcze bardziej by sie pewnie podobaly dzieciakom, bo nie tylko roznokolorowe jest takie krocze, ale tez niecodziennie ma mlody czlowiek okazje obejrzec sobie dokladnie prawdziwa gola cipe. a tak w ogole, to nie rozumiem po chmj sie rozdrabniac i isc w plakaty, w koncu to tylko papier. sadzac po sondazach w sprawie tej "wystawy" nasze spoleczenstwo dojrzalo do wprowadzenia publicznych egzekucji.

@-( ide sie wyrzygac
  • Anonim

Ostatnia publiczna egzekucja była nie, jak by sie wydawało, sto lat temu, ale w 46 bodajże....
    teraz też gawiedz by sie chętnie zebrała i popatrzyła, i byłoby z tego dużo radości. Szczególnie dla dzieci.

• Anonim

Nie umiem wyrazic, jak czasem bardzo jestem zawiedziona ludzmi wokol. Nie chodzi o to, ze jestem lepsza, ale o to, ze uwazniejsza. Nikt mi tego nie odmowi.
    Im dluzej walcze z postawami, z ktorymi walczymy, tym czesciej uswiadamiam sobie, ze nic nie zmienie i moge tak tylko grochem o sciane. NAjalepiej zyc dla siebie i towrzyc swoj lwasny, maly, gora dwudziestoosobowy swiat i w nim wprowadzac swoje zasady. Albo wyprowadzic sie zdala od tych tlumokow, zeby sie nie meczyc. Puste wybrzeza irlandzkie czekaja...
  • know

hehe, obawiam sie, ze wybrzeza irlandii sa tylko o tyle mniej pelne tlumokow, ze irlandczykow jest mniej na metr linii brzegowej niz nas - polakow :-D. kazdy metr wybrzeza na kilogram obywatela z wyzszym wyksztalceniem szczegolnym dobrem narodu :-D.

hala, btw, irlandia to dobry przyklad przeciwko twojemu pesymizmowi, bo jak sie z nia zaznajamialam w 90 roku, to tam jeszcze nie bylo rozwodow. mozna bylo wziac slub w 16 roku zycia, ale kondom mozna bylo kupic dopiero po ukonczeniu 18. riczard branson, ten miliarder od virgin, ktory lata balonami dookola swiata i takie tam, dokonywal wlasnie spektakularnego aktu obywatelskiego nieposluszenstwa wstawiajac do swoich sklepow plytowych automaty z prezerwatywami, zeby nastolatki mogly miec dostep do tych wynalazkow szatana bez koniecznosci prezentowania dokumentow. ostatnia magdalenska pralnie zamknieto kiedy? w latach 80-tych? 90-tych? moje rownolatki rodzily sie niezameznym matkom w obozach koncentracyjnych prowadzonych przez zakonnice na terenie wielkiej brytanii (bo blisko domu za latwo by bylo o hanbe), po czym byly wbrew woli tych matek oddawane do adopcji. zobacz jak wiele moze sie zmienic na katolickim zadupiu w ciagu kilkudziesieciu lat.
  • Anonim

Tak, ale ja chce wybrac takie zadupie, gdzie nawet łowiecek nie pasaja;)
  • know

takiego zadupia to tam nimo; -(. nawet na najdalej wysunietej na zachod wysepce typu tjera na nog, gdzie wszyscy gadajo ino po gaelicku i nie zyjo od dwustu lat siedzo pewnie nie lowiecki, tylko jakies komputerowe programisty, albo inne haj tek projektanty, poważka :-D. wlasnie przeczytalam art z polityki bardzo w temacie:

http://polityka.onet.pl/162,1231976...
  • Jasa (druk cyfrowy)

Jestem absolutnym przeciwnikiem dopuszczalności aborcji. Wg mnie proceder ten powinien być karany dożywociem dla lekarza, matki i ojca, który – miast panience przetrzepać tyłek – dopuścił do zbrodni, bo mu to akurat było na rękę. Nie znam osobiście bardziej odrażającej zbrodni niż morderstwo własnego dziecka. Nie potrafię też zrozumieć, jak kobiety z taką łatwością przekształcają swoje życiodajne łona w miejsca kaźni. Ale skoro ludziom nawet nie jest wstyd obnosić się z zamiłowaniem do zbrodni, to jakże można tu kogoś wychować na człowieka? Widać czasy są takie, że obrzydliwość jest normą. Cóż się zatem dziwić twórcom wystawy? Skoro uczyniliśmy świat okrutnym, uczmy się go takim akceptować!

Nie widziałem wystawy, ale z relacji wynika, że jest ona niesmaczna i może ranić ludzkie uczucia. Każdy przecież (nawet pospolita feministka) ma w sobie odrobinę poczucia piękna i dążności do ideału – jakkolwiek by go rozumiał. Taka wystawa to cierń, gwałt na ludzkich duszach, na poczuciu dobra, piękna i celu. A do gwałtu nikt nie ma prawa: ani szowinista, ani feministka, ani polityk, ani święty. Dlatego jestem przeciw. Ostatecznie, jeśli ktoś jest otępiały emocjonalnie, to i tak do niego nic nie trafi.

No tak - ja mam do sprzeciwu prawo, bo brzydzi mnie nie tylko wystawa, ale i sam akt zagłady ludzkiego życia czy też unicestwienie sumienia naszego społeczeństwa. Nie bardzo jednak mogę pojąć postawę nieco odmienną: odrazę do wizualizacji zbrodni przy zgodzie na jej zaistnienie. Coś mi tu nie gra z hierarchią ważności...
  • know

a co ty kochasiu taki wyciagniety jestes w gore na tej swojej fotce, jakbys probowal udawac, ze nie jestes tlustym matolem, ino chudym durniem? aha, jak jeszcze raz uzyjesz slowa łono, zwlaszcza w zwiazku ze slowem zyciodajne, to ci przetrzepie tylek. wy-no-cha-cha-cha
  • Anonim

I nie udawaj, Jasa, że problem aborcji Cię dotyczy.
  • know

jasy nie dotyczy, jasa jest prawym i moralnym polakiem i rozwiazal problem aborcji inaczej. zamiast mordowac nienarodzone on zostawia narodzone bylej zonie, a nastepnie przystepuje przy pomocy wiernej glizdy do spelnienia kolejnego patriotycznego obowiazku z nastepna zona :-D
  • Ł

a według mnie ta >>wystawa<< jest jak najbardziej słuszna, pokazuje że aborcja nie dotyczy tylko kobiet i ich wolności
  • xolotl

"życiodajne łona"?
    buahahahahaha
  • Anonim

Jasa,

witaj,

long time no see,

widzę, że wypoczęty i utwierdzony we własnych poglądach wróciłeś na grono...
  • know

spoko, thedunio, jasa tylko zajrzal, i zaraz wychodzi. zobowiazuje sie solennie do regularnego przetrzepywania jego tlustego dupska az nie bedzie mial dosyc :-]
  • Anonim

'a według mnie ta >>wystawa<< jest jak najbardziej słuszna, pokazuje że aborcja nie dotyczy tylko kobiet i ich wolności '

kogo jeszcze?;>

sam pomysł wystawy jest okropny, nie wszystko jest czarne i białe, dyskusja nt aborcji nie może polegać na oddziaływaniu na najprostsze uczucia w tak prymitywny sposób, a tworzenie skojarzenia wojna - aborcja to już kompletny idiotyzm.