FC Barcelona [7198]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Jumi

Przed chwila wpadlam na watek dodany przez gronowicza --Natala--o Ronaldinho, przeczytalam jej zdanie na ten temat i.. ŻAL. Zainspirowana wypowiedzia 'Natali', musze sie wypowiedziec na ten temat;p Otóż moim skromnym zdaniem nie liczy sie jak Ronaldinho czy kazdy inny pilkarz wyglada ale jak gra;| i komentarze typu 'Ronaldinho jest spoko bo jest przystojny' czy 'Barca jest ok bo gra tam kilku fajnych facetow' (a z takimi sie spotkalam;p) sa zwyczajnie denne.. boli mnie troche fakt, ze to faktycznie kobiety/dziewczyny wypowiadaja takie 'zdania', przez co faceci watpia w istnienie kobiety - kibica.. czyż nie, Panowie?:)
  • Anonim

Wczoraj poznałem Panią 'Kibica' RM, zapytałem dlaczego RM? Odpowiedziała: "Roberto Carlos jest taki fajniutki, biega po tym boisku, widać że lubi grać w piłkę" :)

Pozdrawiam Kobiety Kibiców; )
  • Jumi

ze niektore Panie tak tlumacza swoje kibicowanie danej druzynie, to nie znaczy ze wszystkie nie maja pojecia o pilce;> ja czuje sie kibicem (kibicką?:P) FCB i to wcale nie dlatego, ze ktorys z grajacych tu pilkarzy jest przystojny czy 'fajniutki'..
  • Vario/ango mo/tommy f.

dlaczego wiec?
  • Jumi

dlaczego? hmm po prostu inne mecze nie fascynuja mnie tak jak te z Barca w roli glownej. Chlopaki potrafia grac.. Ronaldinho czy Deco sa w stanie nogami 'pokonac' przeciwnika w trudnych sytuacjach, Gudjohnsen wg mnie swietnie orientuje sie na boisku(choc niestety nie wszystkie proby strzelenia gola sie udaja;p) i uwielbiam ogladac go w akcji, podobnie jak Xavi'ego, Zambrotta jest po prostu znakomitym obronca, Puyol jest przedobrym 'kopaczem' podobnie jak Eto'o, o Messim duzo nie mowie, wszyscy widzimy jak gra ostatnimi czasy.. z jednego konca boiska jest w stanie przejsc na drugi i jeszcze strzelic bramke..
    Nie wiem czy to jest dobra odpowiedz, ale mowie co mi akurat swita w glowie;P
  • Vario/ango mo/tommy f.

tu nie chodzi o to czy odp jest dobra czy nie :)

Carles to przedb kopacz :)? co tzn :)?
  • Jumi

Ciezko to nazwac.. po prostu widac po jego grze, ze to nie tylko praca ale tez ogromna pasja, a to jest wazne.. Daje z siebie wszystko, potrafi prowadzic kapitalne akcje (czy mam tez tlumaczyc, co to 'kapitalna akcja'?:P), orientuje sie na boisku, po prostu bycie pilkarzem mu wychodzi..
    a jakiej odpowiedzi na to pytanie spodziewalbys sie od 'prawdziwego kibica' ?
  • Anonim

Vario daj spokój tym przesłuchaniom. Nie odstraszaj nowych uzytkowników taką agenturą; P Szczególnie, że to tylko kobieta i logicznym jest, że mniej sie zna na piłce od faceta
  • Jumi

Nie smie nawet twierdzic, ze znam sie lepiej na pilce niz faceci.. ale czy, jako 'niefacet', nie moge sie tym interesowac? I kibicowac jednej druzynie?!
  • Anonim

Nie no, pasuje mi to zjawisko. Jak dla mnie dupeczki zawsze powinny interesować się sportem.
  • sekjuriti

podpisuje sie rekami i nogami pod tym co napisala Jumi.
    Dosc czesto spotykam sie ze zdziwieniem gdy przyznaje sie do tego, ze kibicuje Barcelonie, a jeszcze wieksze zdziwienie wywoluje to, gdy mowie, ze nie dlatego ze atrakcyjnie wygladaja, tylko dlatego, ze dobrze grają. Ale rozumiem tez meska czesc kibicow (znacznie wieksza jakby na to nie patrzec), ktorzy podchodza z dystansem do 'zaangazowania'(nie wiem czy to odpowiednie slowo) kobiet jesli chodzi o kibicowanie danej druzynie. Niedawno kolezanka powiedziala mi, ze chyba zacznie kibicowac Barcelonie, bo 'Messi jest taki slodziutki' :/
  • Jumi

i to wlasnie przez takie opinie jakie wypowiedziala Twoja kolezanka czy --Natala-- ta ekhm 'lepsza' - meska czesc kibicow uwaza kobiety za, za przeproszeniem, idiotki jesli chodzi o znajomosc regul w nodze czy fakt, czemu kibicuja danej druzynie.. i to dlatego, kolezanki kibicki, jestesmy ewidentnie dyskryminowane;p
  • Anonim

powiedzmy sobie szczerze, że piłką interesują sie raczej faceci stąd takie uogólnienia, niekiedy mocno krzywdzące (jak to każde uogólnienia)
    spokojnie znaleźć można kibicki, które wiedzą o pilce wiecej niż niejeden facet
  • Jumi

uff a juz myslalam ze wszyscy faceci mysla, ze prawdziwe kibicki nie istnieja.. dzieki Ci freleeh za przywrocenie mojej wiary w istnienie tolerancyjnych, inteligentnych mezczyzn;d
  • Anonim

>Jumi;) napisała:
    >uff a juz myslalam ze wszyscy faceci mysla, ze prawdziwe
    >kibicki nie istnieja.. dzieki Ci freleeh za przywrocenie
    >mojej wiary w istnienie tolerancyjnych, inteligentnych
    >mezczyzn;d

hahaha dzieki, inteligentny tolerancyjny mężczyzna buhahahaha:D dzieki;))
  • Mazi

istnieją, nie istnieją, marzy mi się dziewczyna, która by podzielała moją pasję do Barcy :D ale to ciężko raczej znaleźć coś ciekawego; )
  • -== Skawa ==- =D

haha dziewczyna o takich pogladach to marzenie:D ze jak nie ma o czym gadac to o ukochanym klubie
  • Jumi

chyba jednak istnieja;> szukajcie a znajdziecie, jak to mowia;d zupelnie przypadkiem moj chlopak jest kibicem Barcy, podobnie jak ja(bo nadal uwazam sie za kibica).. faktycznie fajna sprawa;d pamietam wieczor, kiedy po raz drugi przegralismy z liverpoolem.. wspieralismy sie nawzajem jak tylko moglismy;d
    a i faktycznie zawsze mozna porozmawiac o ukochanej druzynie;)
  • Anonim

a tak w ogóle to dziwne że nie wpisały się nasze kibicki aktywne na meczach;)
  • Vario/ango mo/tommy f.

>Pan Mateusz napisał
    >Nie no, pasuje mi to zjawisko. Jak dla mnie dupeczki zawsze
    >powinny interesować się sportem.

hahaha
| |

Pierwsze i niepowtarzalne w swoim klimacie grono dla wszystkich kochających obecna mistrzynie H...

Fotki

Miejsca grona (0)