FC Barcelona [7198]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ..goomc..

Finał 28 maja w Londynie na Wembley.

Szkoda, ze dla nas emocje zaczna sie dopiero w lutym..

Grupa D: Barcelona, Panathinaikos Ateny, FC Kopenhaga, Rubin Kazań

Grupa A: Inter Mediolan, Werder Brema, Tottenham Hotspur, FC Twente Enschede

Grupa B: Olympique Lyon, Benfica Lizbona, Schalke Gelsenkirchen, Hapoel Tel Awiw

Grupa C: Manchester United, Valencia, Glasgow Rangers, Bursaspor

Grupa E: Bayern Monachium, Roma, FC Basel, CFR 1907 Cluj

Grupa F: Chelsea, Olympique Marsylia, Spartak Moskwa, MŠK Žilina

Grupa G: Milan, Real Madryt, Ajax Amsterdam, AJ Auxerre

Grupa H: Arsenal, Szachtar Donieck, SC Braga, Partizan Belgrad
  • Mars; )

Grupa dość łatwa, ale wolałbym inną drużynę niż Rubin, bo to jest kawał drogi, a takie Auxerre jak by trafiło do tej grupy zamiast Rubina mogło by się pokusić o awans, bo Panathinaikos i Kopenhaga to nie są jakieś potęgi piłkarskie... Ciekawe jak sobie poradzi Mou właśnie. Mam cichą nadzieję, że Irek pogoni Real a Milan jakimś cudem tez się ogarnie i Real powalczy powiedzmy o LE :P
  • Anonim

Auxerre i Ajax mogli by wyjść z tej grupy jak dla mnie:) Mam nadzieje że Ajax będzie sie starał
  • J

oby uwazali na kartki nasi i bardzo sie oszczedzali w meczach, bo z taka kadra szeroką mozemy grac 5 czy 6 mecz grupowy w 9 ludzi na placu. ale wtedy beda matoły zadowolone, bo z ekonomicznego punktu widzenia....
  • Kęd ®

wkurwiają tak głupio stracone bramki, ale akcje jakie Barca tworzy to maestria w 300%!
  • Smoku

Ktoś tam ma jeszcze jakieś zapytania co do słuszności gry Busquetsa?

Jakieś zjawisko faworyzacji rodziny przyjaciół może występuje? Czy już nie?
  • ..goomc..

Ty sie chyba juz pozeganles z tym gronem? wiec o co kaman?
    najpierw "chuj w dupe" a teraz jakies odgrywki?

a co do slusznosci gry Busiego - Yaya i tak wciaga go nosem.
  • Kęd ®

>..goomc.. napisał
    >
    >a co do slusznosci gry Busiego - Yaya i tak wciaga go nosem.

owszem, choć Busi jest co raz lepszy w porównaniu do poprzednich spotkań.
  • ..goomc..

Kęd - i dlatego gra w pierwszym skladzie.

dobrze, ze sie rozwija, nic do niego nie mam, ale jakies wypominania smoka to nie wiem po co.

ja sie nie zachwycam dzisiejszym meczem, bo raz - to byla Panata, dwa - w niedziele Vicente Calderon.
  • Krzysiek

mecz mistrz. jedynie zaluje tej nie strzelonej bramki pedro
  • ..goomc..

ale ładna bramka Eto'o!
  • A.

>Krzysiek napisał
    >mecz mistrz. jedynie zaluje tej nie strzelonej bramki pedro

szkoda tez karnego Messiego, no ale i tak pokazali ze z Herculesem to była tylko wpadka.
  • Smoku

Dlaczego miałem się żegnać z gronem? Niczego takiego nie ogłaszałem.

Co do wypominań. Chcę zobaczyć jak ludzie odbiorą jego fenomenalną grę w tak młodym wieku w stosunku do swoich poprzednich wypowiedzi, jakoby był faworyzowany z powodu przyjaźni Guardioli z panem Busquetsem starszym.

I nie wydaje mi się, by w tym wieku Yaya był lepszy. Co więcej, nie wydaje mi się, by od poprzedniego sezonu był lepszy od Sergio. Zawsze widziałem w Yayi wielkiego DM-a, ale odkąd pojawił się Busquets trzeba przyznać, że jest on zawodnikiem lepszym. Poza tym, piłkarzem jest się nie tylko na boisku.

Yaya poza nim jest wielkim przegranym i "cieniasem".
  • Mars; )

Wnioskujesz, że Yaya poza boiskiem jest wielkim przegranym i cieniasem? Zawodnik, który przez długi czas, zapewniał spokój w tyłach i spisywał się NIENAGANNIE, a w zamian traci miejsce w podstawowym składzie na rzecz wtedy jakiegoś młokosa, który popełnia mnóstwo błędów może się zdenerwować, czemu Bojan nie dostawał tyle szans na grę, zamiast np. Samiego? Busquets był ulubieńcem Pepa z czasów gdy prowadził drugą drużynę i nie oszukujmy się to miało wpływ na to, że grał. Miło że się Sergio tak rozwinął, bo w tym sezonie pokazuje, że już nie robi takich głupich błędów, ale po tylu meczach musiał zebrać na tyle doświadczenia. Nie przeszkadzało by mi, gdyby na ten poziom wszedł np. za rok a Yaya grałby częściej i w tej chwili byłby w składzie a nie w City które GWARANTUJE MU MIEJSCE W WYJŚCIOWEJ 11, a do tego kolosalną kasę i grę w 1 zespole z bratem. Szkoda, że nie powalczył o miejsce w składzie, choć może zdał sobie sprawę, że przy porównywalnej formie co Sergio to on siada na ławie, a jak widać w przeciwieństwie do polskich bramkarzy Yaya chce grać.

a co do CL to dziś jedyne czego mi brakowało to skuteczność i momentami za bardzo chłopaki chcieli zagrać pięknie i koronkowo, a zabrakło po prostu strzału tak jak w przypadku Pedra. A Rubin nam przegrał z Kopenhagą; )

Sami zajebistą brame wsadził Holendrom, ale Inter Beniteza w sumie nie pokazał nic i wcale się bardzo nie zdziwię, jak przy dobrych wiatrach Tottenham i Werder awansują a mistrz poleci do LE.

Czekam jutro na Irka i jakąś kozacką bramkę; D
  • ..goomc..

nie mam pytan.

"ale odkąd pojawił się Busquets trzeba przyznać, że jest on zawodnikiem lepszym."

trzeba przyznac? to przyznawaj, a ja sie posmieje..
  • Ayszczelski.

komentować się nawet nie chce takich pierdół.

mecz dupa nie mistrz. takie zlepy jak panatenajkos to mają wciągać nosem takim składem. i to właśnie zrobili. 5:1 i dobra. na ateny starczyło. a gdyby spojrzeć z szerszej perspektywy, to wcale mnie nie cieszy fakt, że potrafimy pierdolić takie sytuacje, jakie dzisiaj były. fakt, 3 bramki przecudnej urody, mecz pod kontrolą, a jednak nadal zdarzają się takie błędy, po jakich dostajemy wpierdol od czesi, interu, czy rubinów kazaniów. w niedzielę pierwszy poważniejszy sprawdzian

• J

Goomc a ten Twoj United ? tak mnie dzis wkurwili, ze nie pytaj. tyle kasy... banda drewniakow. z takimi cieniasami jak GR nie potrafili nad nimi dominowac... zenada i wkurw niesamowity
    a co do kolegi co gada takie farmazony o Toure to powiem tylko, ze zal mojego czasu na odpisywanie durniowi
  • ..goomc..

moj United? nie ogarniam go. SAF chyba dziwaczeje na starosc.. :/ czekam na Mou:)

a co do United.. nie chcialbym, zeby ktos tak wazny dla nas, jak Valencia dla MU, odniosl tak koszmarna kontuzje :/ sezon z glowy.

myslalem, ze takie przypadki to raczej nie w LM i nie na takim poziomie a tu prosze.. nie pamietam podobnej kontuzji w ramach champions league.
  • Smoku

>Mars; ) napisał
    >Wnioskujesz, że Yaya poza boiskiem jest wielkim przegranym
    >i cieniasem? Zawodnik, który przez długi czas, zapewniał
    >spokój w tyłach i spisywał się NIENAGANNIE, a w zamian
    >traci miejsce w podstawowym składzie na rzecz wtedy
    >jakiegoś młokosa, który popełnia mnóstwo błędów
    >może się zdenerwować, czemu Bojan nie dostawał tyle
    >szans na grę, zamiast np. Samiego? Busquets był
    >ulubieńcem Pepa z czasów gdy prowadził drugą drużynę i
    >nie oszukujmy się to miało wpływ na to, że grał. Miło
    >że się Sergio tak rozwinął, bo w tym sezonie pokazuje,
    >że już nie robi takich głupich błędów, ale po tylu
    >meczach musiał zebrać na tyle doświadczenia. Nie
    >przeszkadzało by mi, gdyby na ten poziom wszedł np. za rok
    >a Yaya grałby częściej i w tej chwili byłby w składzie
    >a nie w City które GWARANTUJE MU MIEJSCE W WYJŚCIOWEJ 11,
    >a do tego kolosalną kasę i grę w 1 zespole z bratem.
    >Szkoda, że nie powalczył o miejsce w składzie, choć
    >może zdał sobie sprawę, że przy porównywalnej formie co
    >Sergio to on siada na ławie, a jak widać w
    >przeciwieństwie do polskich bramkarzy Yaya chce grać.

Tak, Yaya poza boiskiem był najsłabszy w Barcelonie, bo:

po 1. zamiast spiąć dupę i pokazać na co go stać wolał narzekać i wypłakiwać się Grubemu w pierś,
    po 2. nie miał swojego zdania, wolał chować się za spódnicą Seluka, który de facto skosił ogromną kasę na tym transferze i chyba tylko o to mu chodziło

a argumentacja odejścia Yayi była prześmieszna:
    "Yaya odejdzie do City, gdyż w Barcelonie nie grał w najważniejszych meczach, chociażby GD, czy półfinał Ligi Mistrzów."
    Fajnie, że w City zagra w takich meczach. Po tej wypowiedzi straciłem reszty szacunku do tych dwóch panów.
    Do Yayi bez jaj i Grubego pazerniaka.
    Szacunek, nie wdzięczność, żeby jasne było.
  • Dadol

Bo Rangersi są jak kowale, zamurują bramke i zadowoleni i grają jak banda buraków, co pokazuje ta fatalna kontuzja Valenci. Nie wierzę, aby cos podobnego mogło sie komuś stać w meczu z drużyną tak grającą jak FCB.
| |

Pierwsze i niepowtarzalne w swoim klimacie grono dla wszystkich kochających obecna mistrzynie H...

Fotki

Miejsca grona (0)