- 1
- 2
-
mesabadżi
-
Królowa
10. Archive "You all look the same to me" - to już z późniejszego okresu mojego życia - siedzenie w nocy przed kompem i gadanie na gg z kejt :)
9. Queen "The Greatest Hits" - to jest chyba jeden z najważniejszych albumów na świecie. Fred rządził.
8. Andrzej Korycki "Załoga" - bo to jest taka zajebiście śmieszna płyta :P no i te wspomnienia, te rejsy po zalewie i te wielkie ilości rumu i piwa :)
7. Soundtrack do "Hair" Milosa Formana - jakie to jest zajebiste - jak byłam jeszcze w liceum to do "Hare Krishna" wymyślaliśmy z kolegą własny tekst :)
6. The Beatles "Love Songs" - dwa winyle, stare jak świat :) od dziecka mama mi to włączała
5. Travis "The man who" - z najlepszą kumpelą darłyśmy ryje w najbardziej nieodpowiednich sytuacjach, słuchając tej płyty - takie wspomnienia w sumie wiele tej płycie dodają, chociaż i tak jest niezła
4. Ewa Demarczyk "Live" - od dzieciństwa, o ile nie od urodzenia, słucham Demarczyk - uwielbiam
3. Skunk Anansie "Stoosh" - najlepsza płyta, jaką słyszałam - nie ma na niej ani jednej irytującej mnie piosenki
2. Tori Amos "From the Choirgirl Hotel" - z nią się wiążą zajebiste wspomnienia z akademika - świetnie się przy niej spało między innymi
1. Radiohead "OK Computer" - posterowała ona moim dzieciństwem w dużej mierze -
Spacecadet
mniejwięcej wszystkie są na pierwszym miejscu ale ponumeruję je ... tak jak na załaczonym powyżej przykladzie ...
10. - Guns n' Roses - Appetite For destruction
09. - Corrosion Of Conformity - Wiseblood
08. - Soundgarden - Badmotorfinger/Superunknown/Do wn On The Upside
07. - Pantera - Far Beyond driven
06. - Queens Of the Stone Age - Rated R
05. - Black Sabbath - Sabbath Bloody Sabbath/Black Sabbath
04. - Alice In Chains - Dirt/ Jar Of Flies
03. - Down - Nola
02. - Mad Season - Above
01. - Kyuss - Blues For The Red Sun
...o każdej z tych plyt moglbym praktycznie napisac książkę ... o każdej inną ...i o tym jak zmieniła moje życie i pojęcie o muzyce ... moim zdaniem jest to zestaw najlepszych plyt na świecie ... w tym rankingu powinno oczywiście znaleść się więcej pozycji niż 10 ale cóz przez ten wymóg ograniczyłem siędo tych naj-naj ...
...w niektorych napisalem parę plyt oddzielonych"/" bo tak naprawdę nie moge zdecydowac ktora z nich mi się najbardziej podoba ...
PODKREŚLAM - ONE NIE SĄ UŁOZONE OD NAJGORSZEJ DO NAJLEPSZEJ !!! w tym zestawie (przynajmniej jak dla mnie) taki podzial NIE ISTNIEJE...
Pozycje 1, 2 i 3 ... powinny być obowiązkowo wysłuchane przez tych ktorzy naprawdę chcą wiedzieć co to jest muzyka ktora ma w sobie to "coś" ...
Fani IRON MAIDEN nie powinni nawet dotykać tych plyt w sklepach ... -
Anonim
oj Spacecadet, nie szufladkuj...
nie wszyscy fani ironow sa tepakami w czarnych skorach... sam jestem (mam nadzieje) przykladem...
a to ze jedne zespoly traktuje sie bardziej powaznie a inne mniej to juz zupelnie inna sprawa -
-
Spacecadet
... doświadczenie nauczyło mnie ze iron to SHIT ... a inni niech myslą co chca ... -
domi
Próbowałam 10 znaleść ale sie nie da, po prostu sie nie da...
hmmm
20 to może by było łatwiej...
no nic spróbuje (kolejność przypadkowa):
Nirvana Nevermind
Tool Aenima
The White Stripes Noise (ale poprzednia tez...)
Portishead Dummy
Massive Attack Protection
Led Zeppelin (najlepiej 4 płytowa składanka the greates hits:DDDD)
The Wall Pink Floyd/ Dark side....
Placebo Without you I'm Nothing/ Sleeping with Goast
Incubus, singiel z Drive (!?!!!)
Pearl Jam - juz dawno nie słucham, ale kiedys maniacko pierwsze 4 płyty...
i ciagle mam wrazenie, ze cos waznego umyka, taka np. madonna:D albo DM:DDDD
-
Anonim
tak 10 to coś jak czubek góry lodowej :)
- pink floyd/ wish you where here
- cinematic orchestra/ everyday
- qotsa/ quotsa (pierwsza)
- massive attack/ mezzanine
- pearl jam/ ten
- alice in chains/ dirt
- radiohead/ kidA
- morphine/ yes
- kyuss/ welcome to sky valley
- misfits/ legacy of brutality
-
Anonim
soundtrack z neverending story, shakin stevens, dr alban, ace of bace, ice t, vanila ice, elvis, abba, boney m, jerzy połomski, fasolki. -
Królowa
-
mesabadżi
kyuss 'welcome to sky valley' - przeniesienie w pustynny krajobraz w myśl zasady travelling without moving
alice in chains 'dirt' - arcydzieło
primal scream 'vanishing point' - benchmark vintydżowego soundu
queens of the stone age 'queens of the stone age' – niby taki normalny jan…
sex pistols 'never mind the bollocks' - definicja rock'n'rolla
oasis 'definitely maybe' - szerzej rozwiniął pojęcie rock'n'rolla, vide teledysk cigarettes & alcohol:)
the strokes 'is this it' - a jednak to 100% rock'n'roll mimo wszystko
blur '13' - dzieje się dużo...nawet bardzo:)
pj harvey 'to bring you my love' – suuurrrowe brzmienie + niepowtarzalny vojs
monster magnet 'dopes to infinity' - maxymalnie odjechana psychodelioza:)
-
Anonim
panie mesabadżi ale sam pan powiec jako tfurca topica - brakuje jeszczez paru pozycji ... -
Anonim
kolejność przypadkowa
Monste Magnet - Superjudge
led zeppelin- 3
Queens of the stone age -s/t -You would now
Misfits -box set
apteka-ujrojone całe miasto
Kyuss- Blues for red sun
White stripes - De Stijl
2 płyta iggy pop'a nazwy w tej chwil nie pamiętam
led zeppelin-1
kyuss -Muchias gracias -
Spacecadet
-
Anonim
osobiscie wole 'dopes to infinity' - niezły trip w przestrzeni miedzygalaktycznej ... płyta mocno nasączona specyfikami ... :) -
Spacecadet
...a Cage Around The Sun czy tytulowy Superjudge to niby o cukierkach ... ? (dla mnie to dwa najlepsze z Superjudge) Pierwsza plyta Monsterów też jest napisana/nagrana na jakichś chemicznych dopalaczach ... sprawdźcie w biografii zespołu a wszystko stanie się jasne ... -
chomik zagłady
nr.1 Tool "Lateralus"
nr.2 Tool "Aenima"
nr.3 Tool "Undertown"
nr.4 Tool "Opiath"
nr.5 Tool "Salival"
nr.6 Tool "Pirson Sex"
nr.7 A Perfect Circle "13th Steps"
nr.8 Boys "Jesteś Szalona"
nr.9 Stachursky " Zostańmy razem"
nr.10 De- Mono "Statki na niebie"
-
Anonim
hmmm... ja mam orginalny krążek Dopest
ale jednak wole bardziej superjudge -
Anonim
-
Spacecadet
to ja już chyba bardziej niż tool'a wolę tych Boys'ów ... tool to naciągana "psychodelia" ... jakoś do mnie nie przemawia -
domi
- 1
- 2