Fall Out Boy [749]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam :)

Przeczytałam watek pod tytułem "to nie jest grono o wentzkym" ale on jest częścią fob i myślę, że ta książka się nie jako do twórczości zespołu wpisuje, bo jego chore przemyślenia mają wpływ na ich teksty i muzykę.
    To tak a propos żałosnego tłumaczenia się.

Sprawa wygląda tak, że jestem szczęśliwą posiadaczką tej małej książeczki (w zyciu nie kupiłam tak drogiej ksiąąki) i wiem jak trudno było ją zdobyć i, że wiele innych osób chciałoby ją przeczytać, a nawet ci którym udało się ja znaleźć w necie (mi nie) mają problem, bo nawet jak się zna nieźle angielski to ona jest napisana dość cięzkim, bardzo potocznym i mało zrozumiałym językiem.

Ja dość dobrze ogarniam inglisz lengłydż więc postanowiłam to dla innych (i trochę dla siebie) przetłumaczyć.

I tu moje pytanie:

KTO Z WAS BYŁBY CHĘTNY ŻEBY TĄ KSIĄŻKĘ PO POLSKU PRZECZYTAĆ ??
  • Rogal

Nie wiem o co kaman ale chętnie bym przeczytał. Zachęciłaś mnie jako tako; p
  • Yui <3

tez nie wiem o co chodzi ale przeczytac to bym chciała^^
  • Anonim

a czego dokładnie nie wiecie ??

wentzky grafoman napisał emo książkę i myslałam że sporo osob chciałoby ją przeczytać.

Ostatnio mi sie w pracy nudziło i mam juz prawie calą skończoną ale aktualnie musiałam troche zwolnić tempo
  • Dark

Jak idzie tłumaczenie?;> Jesteś bliżej czy dalej końca? ^^
  • Cátia.

dopiero zauważyłam ten temat :D

ja jestem jak najbardziej chętna, możesz mi przesłać to na maila? Może być w oryginale, bez tłumaczenia, bo tak się składa, że ja też trochę znam ynglisz lengłidż :D
    mój mail: ninian@o2.pl

pozdro dla wszystkich fanów FOB ^^
  • Anonim

Jestem blisko końca tylko, że mi się trochę pracy zwaliło i nie mam kiedy skończyć.

Cátia troche ciężko przesłać bo ja ją mam w wersji fizycznej. musiałabym ją zeskanować. Chociaż w sumie warto bo ilustracje są świetne.
  • Dark

W takim razie,jak będzie wysyłała Cátii to mi przy okazji też byś mogła? ^^
  • Cátia.

dobrze, będę cierpliwie czekać :)

A, i dziękuję, że tak ładnie odmieniacie moje imię i piszecie je poprawnie :))