-
#pRZeMo#
Hey!!Tez uwazam, ze przy tym natloku i roznorodnosci spraw w sadach sprawdze sie jako sedzia, poza tym nie wyobrazam sobie studiow innych niz prawnicze;-()
no, a ewentualnie juz po aplikacji, po asesurze, po tzw"wodzie" (3 lata od nominacji)mozemy sie przekwalifikowac na adwokata lub radce prawnego;-()))kwestia tylko zdania egzaminu, ktory dla osbo tego pokroju jest wowczas formalnoscia, a jesli kogos z Was z Wpia interesuje problematyka prawno-finansowa i prawno-podatkowa to wpadnijcie na spotkanie do naszego kola naukowego finansistow "Les affaires financiers" bo znac sie dobrze na podatkach to dzisiaj skarb!!!
-
- I am the L☆nd☆ner -
ja jestem dopiero na pierwszy roku, ale powiem wam szczerze że już teraz nie rozumiem tego odstraszającego biadolenia wszystkich ludzi którzy podzielali opinię:
IDZIESZ NA PRAWO! O MATKO - JUŻ PO TOBIE !! przeciez ten kierunek jest boski.
Choc mam jeszcze kupę czasu i 3 rok finansów na głowie, pewnie zdecyduje się na aplikacje rad. finanse podatki te sprawy. Ale waszym zdaniem jaka aplikacja, a potem zawód jest stworzony w małym miasteczku tak do 30.000 mieszkańców? Z góry przepraszam za głupie pytanie :D -
Anonim
w takim miasteczku to może sam mgr prawa wystarczy i male biuro porad prawnych?
-
Anonim
aaa, mam jeszcze pytanka:
1.macie może pomysł jak pogodzić studia prawnicze z zanteresowaniami typu zarządzanie/marketing/rynki kapitałowe/bankowość? Jestem na 3 roku prawa,ale kiedy mogę to siedzę w tej właśnie tematyce i zastanawiam się co z tego ulepić żeby w przyszłości miało sens :-)
2.Czym jest DEA?I co daje LLM skonczony powiedzmy w Anglii - może w jakimś sensie porównać go do "MBA dla prawników"? -
-
Anonim
albo jak pogdzić zawód prawika z zainteresowaiem sztuka, projektowanem:))) i brakiem zanteresowania finansami/bankowością....? :) -
Hallowed
-
Anonim
-
Xymena
mam pytanie do osob ktore sie kilka lat temu wypowiadaly sie w tym watku: jak sie potoczyly Wasze losy i jak to co planowaliście zostalo zrealizowane? a może zmieniliście w międzyczasie plany?:)pozdrawiam