-
Anonim
Jeżeli ktokolwiek wie coś na temat aplikacji (poza tym co piszą w ogólnodostępnych gazetach) jest stanowczo zapraszony do tego grona... -
Anonim
A co Cie interesuje? Ja już straciłem ochote na pieprzenie się z tym bagnem. Za rok spróbuje dostać się na urzędnika mianowanego. Wtedy bede miał stały pewny dochód. Nie beda mnie mogli mnie wtedy zwolnić wyrzucić i zobaczymy!
Rzuć temat! -
Sarah Adler
radcowka 3 wrzesnia br
Sąd. i prok . 29 maja br
chetnie się dołącze do forum:) -
Anonim
3 września wg tylko projektu ustawy. Nic nie jest pewne. Myślicie ze ten termin będzie. Jak nie to ja proponuję kogos pozwać; ) za ograniczanie dostępu do zawodu; ))). -
-
Anonim
-
Anonim
he he pozew za ograniczanie dostępu do zawodu...
Bez przesady Elu ale nie wygrasz z lobby przy dzisiejszym układzie sił.
Trzeba poświęcić troche czasu oraz pieniędzy na to wszystko, oraz mieć dużo samozaparcia...
Powodzenia!
-
Anonim
Luka, moze trzymaj jeszcze urlop..; ), moze sie przydac przed 3 wrzesnia ...
Konkursy na aplikacje radcowska i adwokacka wg najnowszych doniesien maja byc w 1 sobote wrzesnia, tj. 3. Ale klamka nie zapadla. -
Anonim
-
Sarah Adler
-
paulina ołdziejewska
ostatnio słyszałam, że egzaminy na aplikacje korporacyjne będą i owszek. Radcowei nawet zwiększa ilość osób przyjętych na aplikacje. co z tego...po3 latach pracy w kancelarii za grosze, na końcowym egzaminie ulewają połowę a nie muszę chyba nikomu przypominać, że można do tego egzaminu podchodzić tylko 2 razy łącznie. jaka konkluzja?? ja i wy płacąc za każdy miesiąć aplikacji po 500 zł przez 3 lata porzdnie dofinansowujemy samorząd zawodowy, a nasza korzysść jest wysoce wątpliwa.
nie wiecie może gdzie można dostać testy jakie pojawiały się w ostatnich latach na egzaminach aplikacyjnych? ktoś to udostępnia?
pozdrawiam -
paulina ołdziejewska
a nie wiesz co z notarialną? to jaet jak byż w tajnym zamkniętym towarzystwie..;)) nikt nic nie wie, nawet o terminach. tak jakby notariat w ogóle nie przeprowadzal egzaminów..wszystko owieane tajemnicą.. -
Anonim
z informacji ktore ja posiadam raczej wszyscy zdaja egzaminy koncowe na aplikacjach, no chyba ze ma sie duzego, wielkiego i spotykanego raz na 100 przypadkow pecha.
Dysponuje znaczna iloscia testow i chetnie sie podziele. -
Anonim
wiem z zajec na kursie aplikacyjnym ktory wlasnie trawa w ZPP ze testy sa dostepne rowniez w izbach i radach. -
Zimny
Czesc wszystkim
a może ktoś coś wie nt. ilości dostępnych miejsc na sądowej w tym roku ( gdzie ile przyjmują)
Z góry dzieki za info
PZDR
-
Anonim
polecam zadzwonic do wybranej okręgówki... bo nie ma chyba nigdzie danych dotyczących całego kraju, niestety miejsc na prokuratorską jest o wiele mniej niż na sądową :( -
Julka-Szpulka
słyszałam, że w tym roku będzie mniej miejsc na sądową i prokuratorską... podaje info, ale niesprawdzone: na sądową: w Tarnobrzegu 7, w Wawie 40 miejsc - tyle tylko słyszałam... -
Anonim
w waie to prawda ale trzeba to liczyc na cala apelacyjna.. tak dla przykladu gdanska apelacja tez ma 40 miejsc ale 5 idzie do elblaga itp.. dlatego mowie, trzeba dowiadywac sie w rejonowkach bo kazda ma inna iliosc, a co do adwokackich... wczoraj slyszalam calkiem pewna plote ze nie bedzie w tym roku -
Anonim
Dajacie już spój z tymi aplikacjami.
Chcesz sie uczyć to zostań doradcą podatkowym! Tu Ci nikt takich problemów nie będzie robił jak w innych korporacjach...
Po za tym rynek moze przyjąć jeszcze bardzo dużą liczbe dobrych fachowców i dla każdego znajdzie się miejsce.
Zapraszam do zdrowej rywalizacji... -
Julka-Szpulka
nooo łukasz, to był tekst nie na miejscu! nie zdawajcie na doradcę wszyscy - będzie tłok:0 hihihi
piszę tak gdyż ja się właśnie do tego zawodu przygotowuję:)
-
Anonim
tez jestem zdania ze rynek powinien weryfikowac jakosc uslug prawniczych a nie sciemniane zasady konkursów, których cholera de facto przeciez nawet nie ma.
nie martwi Was fakt ze 5 maja ma byc dyskusja nt rozwiazania sejmu?? Jezeli do tego dojdzie to przeciez caly proces prac nad tymi dwoma projektami dot konkursów bedzie musial byc ponownie rozpoczęty. Nie wierze już w konkurs wrzesniowy