-
Anonim
Witam!
Chciałabym się dowiedzieć, jak mniej więcej powinien wyglądać ten cały list motywacyjny. Najważniejsze rzeczy: czyli to, że ma on dotyczyć głównie pracy magisterskiej (badań poczynionych, zamierzanych, literatury etc), zostały podane na stronie. Ale jak ma to wyglądać od strony technicznej...? Jak list motywacyjny dołączany do CV?; p "Nadaje się na etno, bo..."
Z góry dzięki za wszelkie zainteresowanie. Pozdrawiam. -
Podbijam Twoje pytanie; )
Jak Ci poszło w zeszłym roku?
Widzę, że Tobie nikt nie odpisał, ale może masz dla mnie jakieś złote rady, bo w zasadzie nie mam pojęcia jak to ma wyglądać. -
evu
ten list motywacyjny nie jest listem tylko samym projektem:) trudno po zeszłorocznej rekrutacji wywnioskowac jaki ma byc, ale na pewno: zwięzły i konkretny, musi byc sformułowany problem badawczy (to wbrew pozorom nie jest oczywiste), okreslone miejsce badan, grupa. chyba nie trzeba o tym pisac ale warto miec cos do powiedzenia na temat strony technicznej - kiedy pojedziesz, kto za to zapłaci (szczegolnie jak planujesz badania gdzies daleko albo w trudnej przestrzeni to bedą o to pytac). no i lubią odwołania do literatury (wtedy przy okazji się pokazuje ze się ją zna a nie tylko wpisało w bibliografii a to zwięsza szansę ze omina cie pytania o bibliografię
powodzenia -
sisi
Witam,
też mam pytanie dot. listu motywacyjnego. Czy, poza projektem, dołączać tam takie rzeczy jak udział w konferencjach, kołach naukowych i publikacje? Cy po prostu wsadzić w teczkę z dokumentami jakieś zaświadczenia bez wpisywania tego w "list"?
Jestem nie po etnologii i trochę mnie stresuje ten temat jednak;P
pozdrawiam, Magda -