Esperanto [198]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • LukiZ

POZNAŃ

W Poznaniu też można się uczyć :)
    Klub E-Senco organizuje kurs w czwartki o godzinie 18:00 w Domu Kultury Kolejarza przy ul. Niepodległości 8A.

Więcej informacji na http://www.esenco.org
  • LukiZ

OLSZTYN

W Olsztynie zapraszamy w poniedziałki o godzinie 16.30, do SDK "Akces" przy ul. Pana Tadeusza 6a.

Więcej informacji:
    Agnieszka Rzetelska
    http://grono.net/user/userinfo.jsp?...
    tel: 693 873 253
    GG: 3393863
    e-mail: agarz89@tlen.pl
  • agusia

Dzisiaj nikt nie przyszedł :( Jakby się ktoś zdecydował,to mimo wszystko w każdy poniedziałek są spotkania.
  • LukiZ

Jakto nikt? A Malwiny nie było?; )

Nikt nie obiecywał że początki będą łatwe. Będzie dobrze :]
  • agusia

Malwina od razu zapowiedziała, że wtedy nie może. Dzięki za pocieszenie :) Nie poddaję się; )
  • AeL

Heh no pewnie,
    nastepnym razem się pojawie, no chyba że zwnou mnie gdzieś do wawy wymiecie;)
  • inna, a jeszcze głupsza. aga.

głowa do góry Agusia! :)
    LukiZ ma (niestety :/) rację; początki są trudne, jak zawsze i w wielu dziedzinach. ale da się przeżyć. potem może być już tylko z górki. pozdrawaim serdecznie i ściskam gorąco :]
  • dobra ciocia tusia

dajcie ogloszenia w szkolach jezykowych i na wydzialach filologii. tam zawsze sa napalency ktorzy chca nauczyc sie jednego jezyka wiecej. powodzenia!
  • Anonim

Witajcie:)

Mam pytanie, dotyczące esperanto w Poznaniu. Czy te zajęcia prowadzone sa również dla początkujących "studentów". Prawde mówiąc o istnieniu tego języka wiem od dwóch dni:):) i naprawde mi sie bardzo spodobał.

Zastanawiam się dlaczego tak mało ludzi o nim wie?? Hmm

Pozdrawiam
    Krzysiek
  • Tobiasz

Hej. Zapraszam na kursik do Poznania. Owszem, dla poczatkujacych. Każdy czwartek o godzinie 1 w Domu Kultury Kolejarza przy ul. Niepodległości 8a (boczne wejście). Niestety nie wszystkie skrypty są już w sieci, ale pracujemy nad tym.

Więcej info na:
    stronach klubu E-SENCO
    http://www.esenco.org
  • agusia

Tym razem się udało - zaczynamy kurs :) Frekwencja może nie wymarzona - 3 osoby- ale to lepiej niż ostatnio. Jeśli ktoś jeszcze się zdecyduje to serdecznie zapraszam :)
    Ciekawe mogą byś wyniki reklamy (czyli kto jak dowiedział się o kursie):
    ogłoszenia w necie - 1 osoba
    ogłoszenia tradycyjne - 1 osoba
    moje namowy - 1 osoba

Może jakbym jeszcze jakiś sposób wymyśliła przyszedłby jeszcze ktoś?; )
  • inna, a jeszcze głupsza. aga.

no widzisz Aguś, a tak się martwiłaś :) chętni zawsze się znajdą,
    fajnie, że ludzie się zapisali na kurs i nie ważne jaką drogą się dowiedzieli i w jaki sposób się przkonali do tego by przyjść i uczyć się.
    jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że dziś okazało się, że mój prof. od przedsieboirczości też uczył się kiedyś esperanto, jaki ten swiat mały... (tylko, że to było w latach 70-ych) :P
  • LukiZ

pozostaje jeszcze wiele możliwości: ago-tago, vlepki w autobusach, ulotki z panią za wycieraczką, piknik na głównej ulicy olsztyna, spot/audycja w radiu, bilboard w dogodnym miejscu, kampania telewizyjna, sms do wszyskich użytkowników orange, prelekcja na uwm i w kilku lo - zobacz jakie masz pole do działania :)
  • AeL

W radiu podobno się wypowiadał. Jak na razie bez efektu w postaci zarażonej osoby; )
  • AeL

A co do rozlepienia na kortowie ulotek to bardzo pozytywna mysl - wystarczy akademiki i glowne aule obkleic;]
  • agusia

Własnie w radiu się reklamowałam i nic, ale może to była kiepska godzina i akurat mało ludzi słuchało radia; ) W autobusach powiadasz... Myślałam nawet o tym, ale jeszcze ktoś by się przyczepił. Wystarczy, że na słupach bez pozwolenia kleiłam :P
  • Tobiasz

W Poznaniu informowaliśmy o kursach - półgodzinna audycja była - w radiu Afera http://www.afera.com.pl

Nic nie dało :( mimo, że afery słucha troszke ludzi :(
  • Anonim

Wiecie, czasami i takie formy promocji zawodzą.
    Pamiętacie tą reklame piwa EB z tym aktorem, jak mu było.... Jean Reno. Niby aktor świetnie znany ale i tak pomimo wielkich pieniędzy nastąpiła marketingowa klapa. - to tak na marginesie :P :P. Niby pomysł trafiony, ale efekt??

Czytałem ostatnio w necie, iz istnieja próby wprowadzenia esperanto jako jednego z oowiązujących języków w UE. Nie wiem czy jest to prawda czy nie, ale to wąłśnie taka informacja nagłosniona w mediach spowodowałaby prawdziwy napływ ludzi, chcących uczyć sie tego języka.
    Jak to wygląda teraz. Rozmawiałem z moimi znajomymi z roku podczas ćwiczeń o esperanto. Hmmm osoba prowadząca ćwiczenie, słysząc naszą rozmowę podsumowała (moje starania) jednym słowem: "po co sie go uczyć skoro i tak praktycznie nikt go nie używa" I chyba tu tkwi największy problem.
    Ludziepotrzebują jakiegos bodźca aby zwrócic uwage na coś co nazywa sie : esperanto. W przeciwnym razie pooztsanie on li i wyłacznie elementem "zabawy pasjonackiej". Szkoda...
  • Tobiasz

Studiujesz lingwistyke na UAMie???
  • Anonim

Kto Ja??
  • 1
  • 2
| |

Zapraszamy wszystkich znających, uczących się i zainteresowanych Esperantem :) http://pej.pl

Fotki

Miejsca grona (0)