Esperanto [198]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Askl Awok

Czy może ktoś mi pożyczyć na parę minut moją upragnioną książeczkę ???
  • Anonim

czy na tym gronie znajdują się osoby zainteresowane włóczęgą poprzez pasporta servo??
    przy okazji zapraszam do siebie w ramach PS :) [namiary na mnie w tegorocznej edycji książki adresowej]

plej amike!
  • Irmina

pozyczyć pasporta servo??? Oh, nie!!! toż to skarb!!! hehe
    właśnie kupiłam najnowszą książeczkę!!!!

Jakby co to sie kontaktuj!
  • Anonim

>===Lukaso=== napisał
    >czy na tym gronie znajdują się osoby zainteresowane
    >włóczęgą poprzez pasporta servo??
    >przy okazji zapraszam do siebie w ramach PS :) [namiary na
    >mnie w tegorocznej edycji książki adresowej]
    >
    >plej amike!

A owszem. I to bardzo.

Tylko, że za jakiś czas, gdyż:
    a) muszę się douczyć-nauczyć Esperanto; )
    b) zakupić najnowszą książeczkę :D

Zgłoszę się jak wypełnię powyższe wymagania... :) Na razie jestem cicho (tak jakby).
  • mi-haó; ميخاو

Mam pytanie: czy żeby wyjechać w ramach tej idei, trzeba mieć najnowszą książeczkę, czy może być taka z 2005 roku?
  • Irmina

jasne, ta z 2005 roku tez może być. mając najnowszą, masz pewność, że taka osoba pod danym adresem istnieje. ja używam pasporta servo w każde wakacje, jeszcze nigdy się nie zdarzyło aby ktoś mnie z niej legitymował :) kluczem jest znajomość esperanta!!!
    jeśli mówisz w tym języku dom każdego esperantysty jest dla ciebie otwarty.

ja kupiłam swoją książeczkę podczas imprezy esperanckiej,
    jednak przede wszystkim można ją kupić tutaj http://www.tejo.org/eo/ps_acxetu

pozdrawiam cxiujn vojaĝemulojn!
  • Tobiasz

Zgadza się. Niestety PS ma niemałe problemy finansowe, stąd propozycja by kupować, co roku nową książeczkę. W jej koszt jest oczywiście wpisany koszt tych egzemplarzy, które bezpłatnie mogą otrzymać osoby zapisujące się jako te przyjmujące gości.

Przyznaję, że nie kupowałem co roku. Ale obiecuję, że kiedyś i ja będę gościł/ młode esperantystki/ .
  • inna, a jeszcze głupsza. aga.

młode esperantystki? hmm, to może się jeszcze i ja załapie; )
    choć sama nie jestem w pasporta servo to i u mnie ma przyjemność albo i nie gościć kilka osób i na jeszcze kilka się zapowiada. Najbliższa za 5 dni z Katalonii :D
| |

Zapraszamy wszystkich znających, uczących się i zainteresowanych Esperantem :) http://pej.pl

Fotki

Miejsca grona (0)