-
Askl Awok
Czy może ktoś mi pożyczyć na parę minut moją upragnioną książeczkę ??? -
Anonim
czy na tym gronie znajdują się osoby zainteresowane włóczęgą poprzez pasporta servo??
przy okazji zapraszam do siebie w ramach PS :) [namiary na mnie w tegorocznej edycji książki adresowej]
plej amike! -
Irmina
pozyczyć pasporta servo??? Oh, nie!!! toż to skarb!!! hehe
właśnie kupiłam najnowszą książeczkę!!!!
Jakby co to sie kontaktuj! -
Anonim
>===Lukaso=== napisał
>czy na tym gronie znajdują się osoby zainteresowane
>włóczęgą poprzez pasporta servo??
>przy okazji zapraszam do siebie w ramach PS :) [namiary na
>mnie w tegorocznej edycji książki adresowej]
>
>plej amike!
A owszem. I to bardzo.
Tylko, że za jakiś czas, gdyż:
a) muszę się douczyć-nauczyć Esperanto; )
b) zakupić najnowszą książeczkę :D
Zgłoszę się jak wypełnię powyższe wymagania... :) Na razie jestem cicho (tak jakby).
-
-
mi-haó; ميخاو
Mam pytanie: czy żeby wyjechać w ramach tej idei, trzeba mieć najnowszą książeczkę, czy może być taka z 2005 roku? -
Irmina
jasne, ta z 2005 roku tez może być. mając najnowszą, masz pewność, że taka osoba pod danym adresem istnieje. ja używam pasporta servo w każde wakacje, jeszcze nigdy się nie zdarzyło aby ktoś mnie z niej legitymował :) kluczem jest znajomość esperanta!!!
jeśli mówisz w tym języku dom każdego esperantysty jest dla ciebie otwarty.
ja kupiłam swoją książeczkę podczas imprezy esperanckiej,
jednak przede wszystkim można ją kupić tutaj http://www.tejo.org/eo/ps_acxetu
pozdrawiam cxiujn vojaĝemulojn! -
Tobiasz
Zgadza się. Niestety PS ma niemałe problemy finansowe, stąd propozycja by kupować, co roku nową książeczkę. W jej koszt jest oczywiście wpisany koszt tych egzemplarzy, które bezpłatnie mogą otrzymać osoby zapisujące się jako te przyjmujące gości.
Przyznaję, że nie kupowałem co roku. Ale obiecuję, że kiedyś i ja będę gościł/ młode esperantystki/ . -
inna, a jeszcze głupsza. aga.
młode esperantystki? hmm, to może się jeszcze i ja załapie; )
choć sama nie jestem w pasporta servo to i u mnie ma przyjemność albo i nie gościć kilka osób i na jeszcze kilka się zapowiada. Najbliższa za 5 dni z Katalonii :D