EMPIK [734]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>Wojteq napisał:
    ...ale co tam może znajdą te gry u sprzątaczki w kańciapie kto wie? :D

U sprzętaczki, to jeszcze nic -> u ochiniarza... hmmm masakra

Nowy slogan dla Empiku: bierz, co chcesz...

• DarkMaskota;}

aj dajcie spokoj:} jak mielismy premiere ps3 to wyszly w ciagu tygodnia 3 konsole:} jak i kiedy nie wiadomo:P gry to standard. jeszcze z pare miesiecy temu naped hddvd do xboxa wyszedl w ciekawy spokoj. pajaczek zaginal a karton znaleziono niemal po srodku salonu nawet nie byl schowany:> wiec panowie dzialaja coraz odwazniej;}

teraz zmienilam prace i obok mam praktiker. panowie z obslugi ostatnio sie podzielili kolejnym przypadkiem.. cyganka pod spodnica wynosila pile spalinowa.. masakra. ochrona nie zauwazyla tego.. dopiero bramki zaczely wyc
  • ...>:Lupino:<...

Witam!!!

Powiem wam tyle , bramki anty kradzieżowe się załączają wtedy gdy ktoś nie wynosi towar lecz pasek srebrny foliowy ze srebrną nicią magnetyczną po środku . Paski są wkładane do pudełek np. z grami . Jak ktoś z pracowników wkładających może spisywać cd-keye np. do gier. To jest jedna możliwa opcja . 2. Opcja jest taka że ten co kradnie to najczęściej wkłada sobie różne rzeczy do koszyka i np. może wziąć dużą książkę i przykryć nią cały koszyk a później wyjmuje towar i wkłada do rękawa najczęściej się odbywa to jak ktoś siedzi w jakiejś windzie , czy schodach czy innych miejscach gdzie kamery nie sięgają wzrokiem. I jak włoży do rękawa może mieć kilku warstwową kurtkę i wtedy nic nie znajdą mówię tu o towarach typu kodów/ kluczy do gier czy jakiś słuchawek do mp3 np . Creative w cenie 120zł i jak on rozpakuje takie pudełko pod książką w koszyku to kamery tego nie na śledzą i oni nie będą mieli żadnych dowodów że to ta osoba a ochrona zawsze najczęściej jak sprawdza to tylko każą kurtkę rozsunąć podnieść nogawki i rękawy podwinąć i podnieść bluzkę. I jak ktoś ma coś między materiałami gdzieś pod pachą lub w górnych partiach rękawa to tego mu nie znajdą tak samo majtek nie mają prawa Ci sprawdzać Tylko pobieżnie kieszenie i klepanie od większych przedmiotów a Takiego małego gówna nie wyczują Ci jak słuchawki czy kawałek kartki z cd-keyem do gry/ programu . Czy np. 3 opcja idą 2 osoby wkładają do jedna wkłada do koszyka rzeczy pod kurtkę gdzieś się chowa a 2 osoba ma plasterki po przyklejane i jest czysta plasterki jak wspominałem w opcji 1. i ta osoba z plastrami idzie na bramkę centralnie a metr do 1,5metra idzie osoba załadowana towarem i 1 osoba włącza bramkę i się wycofuje od razu a osoba druga przemyka się gdy bramka piszczy (ochrona musi wyłączyć) , i i osobę pierwszą przeszukują a druga jest już na zewnątrz a osobę pierwszą przeszukują i nic nie znajdują ...

Jest to informacja zaciągnięta z plotek . Co nie znaczy że ma być prawdziwa lub nie prawdziwa.

Ja tylko przedstawiam tu tylko możliwości kradzieży . I to są 3 główne dziury zabezpieczeń sklepu.

No ale jak by każdego przeszukiwali to ludzie by nie chodzili do sklepu bo jak ja wychodzę normalnie ze sklepu z zapłaconym towarem to też potrafi pasek uruchomić bramkę i czuje się obrażony przez sklep.
  • Anonim

to podawaj dalej takie informacje i zachęcaj złodziei... >.<
  • Mickey.

Bez przesady, co to, złodzieje nie wiedzą, jak się kradnie?

Co do ostatniego wersu, to jest kwestia zbyt dobrze ukrytego paska, który po prostu ciężko rozmagnesować. :P Albo pasek na towarze metalowym, którego no nie dam rady unieszkodliwić. :P
    No i jasne, czasami zapominałem wrzucić coś na magnes. Ale się fajosko klienci wkurwiali. :D
| |

Empik "NIEpełna kultura"

Fotki

Miejsca grona (4)