EMPIK [734]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • -=Plichta=-

Zwroty ruszyły ale mam plik w systemie z góry wygenerowanym towarem przez system, nie moge nic "włorzyć" od siebie; ) w megastorach owszem moze tak jest ale małych empikach juz nie bardzo. mam narzucone co moge zwrócić. nie brałem udzialu w "projekcie" jestem po prostu ogarnięty :P
  • Anonim

Hej to dawaj do CDC przyda nam się ktoś ogarniety :P hehe :)
  • Kuba

>-=Plichta=- napisał
    >W Centrum Dystrybucji Cudów za mieszanie towaru w
    >kontenerze jest odpowiedzialny system. Gdy jest tzw "Fala"
    >dla salonu ( na boga co za nazwa) system generuje co w
    >jakiej ilosci bedzie spakowane, mixy to niestety "zlewki"
    >systemowe. ludzie nie maja wpływu na to co i jak pakują
    >towar. poza tym ma ruszyc mozliwosc zwrotów do Często
    >Dajemy Ciała bez pliku tzn co nam sie nie podoba out...
    >wtedy bedą jaja. nawet Ricky Martin nie pomoże!

ja zwracam nasz świąteczny zapas właśnie, tak ,że jak nam się nie podoba to out, już od tygodnia. Pozatym uważam,że zanim było cdc to ilości na salonie były bliższe prawdy niż są obecnie. niestety system nie wie takich rzeczy jak to,że mamy spotkanie z autorem danej książki i potrzebujemy więcej niż 11 egzemplarzy książki. cdc to kiepski pomysł, bo każdy salon ma inne zapotrzebowanie i inne preferencje. tzn. chodzi mi o to,że w jednych miejscach niektóre tytuły schodzą lepiej, a w inneych miejscach gorzej, więc żaden system nie zastąpi bezpośrednich kontaktów z dostawcą. nawet jeśli wcześniej było więcej pracy to (w mojej opini było porównywalnie) napewno było dużo mniej nieprawidłowości i niedorzeczności.
  • -=Plichta=-

Mi sie podobala jedna akcja ostatnio. przedwczoraj zmarł Religa, a wczoraj juz były książki o nim z CDC, to sie nazywa refleks. CDC jest dobrym pomysłem, ale jeszcze nie jest dopracowane. wiadomo że nie odrazu Rzym zbudowano,ale jak nas pewien regionalny zapewnił na spotkaniu o zaangażowanie (17% WOOOHOO!) do 1 stycznia 2010 bedzie git. Poczekam zobacze wyciągne konsekwencje od niego =P bo pustych obietnic nie lubie. Poza tym CdC to ponoc pierwsze tego typu przedsiewzięcie w Polsce. Nikkt tego w polsce nie wprowadzał wczesniej, Empik jes pionierem w Polsce, jest Masakra Bo nie ma mozliwości "ściągnąć" systemu skad indziej i trzeba jechac metodą prób i błędów. Co do Propozycji Pracy w Sochaczewie to troche daleko by miał do pracy =P ale dziękuje za propozycje. Mają być u nas cięcia w etatach wiec jak mnie przyciśnie to czemu nie =P
  • Anonim

co do książki Religi, to gdybyś zobaczył najnowszą promocję (która była zaplanowana przed śmiercią Religi), to wiedziałbyś, że książka pojawi się w sprzedaży
    co do CDC to najbardziej podoba mi się to, że tam jest coś takiego jak towar i produkt. 1 produkt (np. Historia filozofii), to 3 towary. i jak CDC realizuje zamówienie z empik.com, to nie może wysłać 3 towarów, więc klient otrzymuje tylko jeden tom z kompletu
  • Nierzw

Religa już się pojawił. Dostaliśmy 10 sztuk i dziś przed 14:00 nie mieliśmy już ani jednej. Choć dziś też z zadowoleniem (i ze zdziwieniem) przywitałem informacje o dotowarowaniu tego tytułu.

Ja z niecierpliwością czekam na możliwość samodzielnego tworzenia zwrotów do Centralnego. Ale bym sobie wyczyścił zaplecze i magazyn.

A wracając jeszcze do prawie pustych kontenerów. Jak to jest z empik.com? Bywa, że przyjeżdża 5 kontenerów z żółtą etykietką, których zawartość spokojnie zajęło by połowę jednego? Czy nie można tego jakoś skompresować?
  • niezmiennie jest mi przyjemnie..

a co tam masz takiego w nadmiarze? to może my przygarniemy. ZT są niedotowarowane :)
  • Nierzw

Bardzo chętnie, ale zapewne dopiero po inwentaryzacji (18 marca). Wtedy przygotuje listę do oddania.
  • crisp

...Gdy jest tzw "Fala" dla salonu ( na boga co za nazwa) system generuje co w jakiej ilosci bedzie spakowane...

Witam,

Czy Manhattan rzeczywiście przetłumaczył Wave jako "Fala" ??? chyba lepiej już by było pozostawić oryginalne słownictwo....
  • john bravo

Witam drogich kolegów z empiku.

Jestem pracownikiem DHL - EMPIK i jesli chcecie się dowiedzieć co się dzieje w centralnym magazynie to znajdziecie wszelkie wiadomości w internecie oto link:
    http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,...

Pozdrawiam
| |

Empik "NIEpełna kultura"

Fotki

Miejsca grona (4)