-
aGnes!
Oczywiście każdy jest totalnie oszołomiony piramidami, sfinksem, muzeum itd... ale mi chodzi bardziej o małe, niezauważalne przez tych którzy nie byli w Egipcie rzeczy!
Ja po prostu nie mogę wyjść z zachwytu nad:
* sziszą! (fajka wodna dla tych co nie wiedzą/zapomnieli/słyszeli inną nazwę :]) nie przyszłoby mi na myśl że tak powszechna tam i mała rzecz może sprawiać tyle przyjemności.. wieczór, zacisze przy hotelu, te maty (coś jakby maty... nie wiem jak to nazwać dokładnie) rozłożone na ziemi, szisza i pogaduszki! no miodzio, ten klimacik fajniusi był! :)
* nieduży czarny posąg Anubisa, boga śmierci i zmarłych, który stoi teraz na moim biurklu i strzeże mnie przed złym losem :), a kupiłam go na targu w Dolinie Królów od pewnego handlarza usiłującego wmówić mi że to prawdziwy alabaster, gdy zobaczyłam upór w targowaniu się tego pana postanowiłam poszukać mojej zdobyczy na straganie obok za niższą cenę, dowiedziałam się łamaną angielszczyzną że jestem wyjątkowa i tylko mnie sprzedaje ten 'unikatowy' egzemplarz za moją 'strasznie krzywdzącą go cenę!' :)
* niewątpliwie i niezaprzeczalnie popołudniowa przejażdzka (raczej wyprawa zwarzywszy na przebytą odległość) kładami (takie czterokołowe większe motorki)! wiatr w opatulonych chustą włosach, kilo piasku w buzi, poobcierane kciuki, lekko poparzone od silnika nogi.. i szybka frywolna jazda przez tą cholernie dużą pustynię! :) a powrót przy zachodzącym słońcu... ech...; ) w życiu się tak nie wyżyłam! polecam każdemu bez wględu na koszty!
Chyba się ciut rozpisałam ale mogłabym tak w nieskończoność!; ) Wasza kolej! -
sanaa*
-moze nie rzecz,ale ..mężczyzna
-tajemnice starozytne (faraonowie, historiia)
tej ziemi
-tamtejsze srodowisko, tzn.. wspaniale
zabytki unesco, morze czerwone... -
Marcinek
* szisz
* kair
* i tak wogole caly ten luz i pierdolnik jaki tam panuje -
Nadia
-4 dniowy rejs Nilem
-zabytki-Dolina Królów, piramidy itd
- Kair nocą -
-
Piotrek (Pedros)
1) piramdy
2) tajemnica
3) grobowa cisza (groby w Dolinie Królów rządzą!) -
Anonim
Ja mam wiecej niz trzy..
1) Wujek Mustafa
2) Ciocia Samira
3) Ciocia [nie pamiętam]
4) Babcia Kareema
5) Brat Cioteczny Shereef
6) Brat Cioteczny Hamada
6) Siostra Cioteczna Samar
7) Siostra Cioteczna [nie pamiętam]
8) Siostra Cioteczna [nie pamiętam]
hmm...
9) Fool ła Ta'amijja
10) Falafil
11) Makhsi
12) Samak [nie pamiętam w jakim przepisie]
13) Naadiii ( b'il lejl )
14) Bahr fi Aleksandria
15) Szams... Szams .. Szmas... :) tego u nas w kraju zdecydowanie brakuje; )
pzdr -
MaRTa ...
wszystko zalezy....dla turystow Egipt jest super piekny i prawie wszystko sie im podoba...ale
proponuje troche tam pomieszkac...ale nie w Hurgadzie czy Sharm i wtedy moze bedzie mogli powiedziec co tak naprawde was tam urzeklo...
a jesli chodzi o mnie to napisze czego nie lubie...tlumow (turystow i mieszkancow), braku jakich kolwiek zasad i otaczajacego wiekszosc miejsc brudu... -
Anonim
1. zabytki - tajemnice piramid, piękność i ogrom karnaku
2. klimat - ciepłe powietrze, czysta ciepła morska woda, kolorowa roślinność
3. karkija (chyba tak to się nazywało) pita na bazarkach w ramach handlowania się :o) -
Anonim
1) 4 dniowy rejs statkiem po Nilu...
2) Zwiedzanie Aswanu... Zupelnie inny Swiat :-)
3) Kair
4) Morze Czerwone
5) Wiele by mozna bylo jeszcze wymienic.. :-) -
wicia
-
Anonim
1. wszystko pod wodą
2. Giftun o zachodzie slonca
3. wlasciciel diving center -
**La Dorotita ou est ma place?**
NURKOWANIE NA 1 MIEJSCU I PAN INSTRUKTOR Z KTÓRYM TAŃCZYŁAM WALCA 15M POD WODĄ :)
1. cudowny Mahmoud,
2.Mustafa
3.Henu chrześcijanin
4.Magawish
5.Luxor
5.szisza
6.słońce
7.Jedzenie
-
emka
ja cierpie i ubolewam ze nigdy nie bylam w Egipcie ale ilosc literatury ktora przetrawilam na ten temat jest na prawde imponujca! historia, intrygi, faraonowie, grobowce to jest fascynujace. i tylko jedno marzenie...;) -
Anonim
-
Ina Saratus
wyjazd do Egiptu jest kwestia 1000 zl. w dobrym jak na nasze warunki hotelu z wyrzywieniem wiec marzenia moga sie szybko spelnic:) a jak nie to to ostatnio widzialam pierwsze w polsce biuro turystyki ratalnej; ) powodzenia ... mi brakuje czasu na wakacje i dlatego nie pojade tam teraz... -
Anonim
cześć Ewita dawno Cię nie widziałam! Tak Egipt to dobry kraj dla Polaka - ceny są znośne -
Ina Saratus
czesc Gosiu nie bylo mnie bo wyemigrowalam do Niemiec a co najzabawniejsze to z kasa ktora mialam z Egiptu :) widocznie faktycznie ceny sa na tyle znosne ze mozna cos z powrotem przywiezc :) nie to co nasi zachodni przyjaciele:) -
Anonim
-
♪100%nasza-klasa.pl♪
-ful i taamija
-kair
-stella
-ya friend !
-busiki taxowki
-alexandria
-aswan
-luxor
-Ashraf