-
Pauluśka
Witam serdecznie wszytkich!
Jestem od dawien dawna fanka Egiptu,przede wszystkim poniewaz kocham nurkowac :)
Tym razem lece 12 lipca do Hurghady, mimo ze ostatnie kilka razy bylam w Sham el Sheik, ale to bylo juz 4 lata temu i wiecej.
Ostatnio ciagle sie cos dzieje nie ciekawego w swiecie i jakos mam obawy i troche wyrzuty sumienia ze lece do Egiptu a nie w jakies spokojniejsze (nie islamskie) miejsce.
Co wy o tym myslicie?
Pozdrawiam serdecznie :) -
Anonim
jak uslyszysz "Allah AKBAR" to uciekaj a tak to lajcik; ))
Szybciej Ciebie przejedzie samochod na przejsciu dla pieszych niz bedziesz w srodku jakiegos zamachu.
to jest moje zdanie -
•●Les Yeux Noirs●•
Poza tym wydaje mi sie, ze Hurghada na zdrowy rozum powinna byc bardziej bezpieczna niz Sharm. -
Kaśka Henn
wiecie co, na pewno jest tam niebezpiecznie, tak samo jak i w każdym innym kraju. Nieislamska Wielka Brytanie raczej nie jest zbyt bezpieczna, prawda? a to przecież "cywilizowana" Europa. Szaleniec może się trafić wszędzie... -
-
madziuszka
-
Anonim
W tamtym roku byłam tuż po zamachach w Egipcie, teraz dopiero wróciłam z Maroka, w którym jest I stopień zagrożenia torrorystycznego i myśle że wszędzie może trafić się jakiś wariat, nawet na Mazurach :D
a po za tym Hurghada leży w neutralnym miejscu i ja nie miałabym powodów do obaw :) -
madziuszka
-
hm to troche głupie żeby mieć wyrzuty sumienia że jedzie się w "islamskie miejsce". Egipt jest cudowny.A Jeżeli nie chcesz to nikt Cie nie zmusza do pobytu. A pozatym zgadzam się z przedmówca że prędzej Cie samochód przejedzie albo dostaniesz zawału niż trafisz na zamach. .. Bez przesady..... nie rozumiem problemu....
-
tradycyjny żółwik:)
hehe, wlasnie jestem w Egipcie w kafejce na srodku pustkowia, czekamy na konwj do luksoru, jedziemy z lokalnym przewoznikiem, hehe zarombiste przezycie, do Cairu jechalismy tutejszym transportem razem z tubylcami hehe fajne tylko film za glosny i dosc brudno, jak ktos bedzie jechal to polecam ciemne rzeczy:)