Wydział Elektryczny PW [2077]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Martino

• 31/05/2006 13:02
    Macie może jakieś materiały na angielski??
  • STAMiNA™

• 22/12/2006 09:10
    a może ktoś ma przykładowe tesy B2 w swoich zbiorach i może się podzielić...
  • Pyziu

• 22/12/2006 10:47
    termin zapisow juz minal? czy mozna sie jeszcze zapisywac?
  • 718902

• 22/12/2006 10:49
    >Pyziu napisał
    >termin zapisow juz minal? czy mozna sie jeszcze zapisywac?

no jeżeli minął termin to raczej nie:)

ale ja nie chce zdawać w styczniu tylko w czerwcu więc dalej podtrzymuję prośbę...
  • krzysztof

• 22/12/2006 12:15
    przedłużyli zapisy do 27. XII:

http://www.pw.edu.pl/sjo_zapisy_na_...
  • Playster

• 22/12/2006 13:05
    Ja gdzieś miałem przykładowy test B2, ale w śwęta nie chce mi się tego szukać;>
  • STAMiNA™

• 22/12/2006 13:12
    >Plaster napisał
    >Ja gdzieś miałem przykładowy test B2, ale w
    >śwęta nie chce mi się tego szukać;>

nie śpieszy się - po świętach też będzie dobrze :>
  • Figoń

• 22/12/2006 13:12
    ja mam odstapie za 20 zł
  • Playster

• 22/12/2006 16:02
    >Grzenio napisał
    >ja mam odstapie za 20zł

Nie ma to jak bezinteresowna pomoc, ech. Ja dam wam za darmo i kserujcie do bólu. Taki przykładowy egzamin można było kupić w sjo za złotówkę w maju czy czerwcu.
  • Domi

• 22/12/2006 19:41
    poproscie lektora... da wam za darmo:/ test z angielskiego oczywiscie;-)
  • STAMiNA™

• 22/12/2006 20:13
    >Grzenio napisał
    >ja mam odstapie za 20 zł

Widze kolega Grzenio minął się z powołaniem - powinieneś zamiast na ee PW iść na SGH - tam zapewne zrobiłbyś karierę w biznesie.

<hahaha>
  • modrzew

• 22/12/2006 22:57
    >Grzenio napisał
    Że co niby???
  • STAMiNA™

• 22/12/2006 23:36
    >Grzenio napisał

btw kolego Grzeniu odstaw zioło (chuckle)

<hahaha>
  • -=AnDrEw=-

• 23/12/2006 12:03
    ludzki..powiem Wam tyle: nie panikujcie tylko po prostu powtorzcie sobie jakies podstawy jak conditionale i podstawowe czasy. Egzamin zdac naprawde nie ejst trudno a przerabianie setek testow i tak niewiele wam da. Zrobcie sej ze 2 zeby wiedziec czego sie spodziewac i tyle. Nic wiecej nei trzeba.
    Druga sprawa to...obowiazkowo idzcie na ustnym. Nawet osoby ktore ledwo umieja mowic dostaja polowe punktow a te punkty naprawde sie przydaja! Wiec darujcie sobie jakies zwolnienia z ustnego bo na bank na dobre Wam wyjdzie pojscie na niego.

troche nagmatwalem ale moze Wam sie jakos przydadza te informacje; ) pamietajcie zeby legitymacje wziac, bo przy wejsciu na egzamin sprawdzaja zdjecia :D a zdarzyli sie klienci ktorzy nie mieli legitki
  • --==Karol Sokół==--

• 27/12/2006 18:20
    jeśli macie książke i ćwicznie FC Expert to przejrzyjcie sobie kilka unitów i będzie dobrze. Poziom nie jest strasznie wysoki. Jeśli ktoś z was widział jakieś testy z FCE to nasze uczelniane B2 poziomem nie sięga "pięt" FCE.
    Ogólnie to za bardzo się tym nie przejmujcie bo egzamin banalny. Powodzenia
  • Ciec

• 27/12/2006 19:07
    >Grzenio napisał

Jeżeli to było napisane na poważnie, to jak dziekan to zobaczy, to cie dyscyplinarnie usunie ze studiów.
  • STAMiNA™

• 25/01/2007 19:35
    http://img251.imageshack.us/img251/...
    http://img186.imageshack.us/img186/...
    http://img292.imageshack.us/img292/...
    http://img251.imageshack.us/img251/...
    http://img186.imageshack.us/img186/...

20zł na konto w Izraelu: 60 1500 1777 1217 7008 4134 0000

od każdego kliknięcia

fundusze zostaną przeznaczone na wojnę z Palestyną i resztą świata :>
  • Nawet teraz...

• 25/01/2007 21:39
    > ja mam odstapie za 20 zł

Pomyliles studia chyba, idz na sgh hahaha
  • Marcin K

• 23/06/2007 14:17
    Jakie tematy pojawiły się na ustnym?

z tego co słyszałem to było:

-czy uważasz, że świat będzie lepszy
    -cechy osoby, która ubiega się o przyjęcie do "jakiejś" pracy
    -cechy Twojego przyszłego partnera(-ki)
    -coś o polityce w kraju

pozdrawiam!!
  • † Przem vel Benny †

• 23/06/2007 14:50
    ja wczoraj mialem ustny :D
    no to tak..
    najpierw pani zadaje po kilka pytan do kazdej z osob (dwoch) odnosnie np gdzie bym chcial wyjechac na wakacje i czy bym chcial pracowac za granica takie tam. potem kazda osoba losuje po jednym temacie i ma chwile na przygotowanie i rozmawia na ten temat z druga osoba. ja wylosowalem temat"stereotyp polaka na swiecie - nasze cechy" a kolega, ktory ze mna zdawal "jak moglbys polecic Politechnike Warszawka studentom z zagranicy". myslalem ,ze psozlo fatalnie, ale nie :D 14/20 za ustny
  • Martino

• 24/06/2007 22:50
    hej a wiecie kiedy mozna wziasc wpis?
  • kostrzyk

• 25/06/2007 15:11
    heh, a jednak można nie zaliczyć ustnego :D:D, a pisemny mi tak ładnie poszedł 70/80 :D wrzesień już na mnie czeka...
  • Maciejo Andrzejo

• 27/06/2007 12:35
    >Martino napisał
    >hej a wiecie kiedy mozna wziasc wpis?
    >

eeee wpisy? przeciez na ustnym odrazu te babki daj.
    sprawdz moze nawet nie wiesz ze dostales :D
  • matti123

• 27/12/2007 00:33
    Ma ktoś jakieś konkretne materiały? Czy ten B2 z PW jest jakoś powiązany z Toeflem FCE albo jakimś innym certyfikatem?
  • BuuL

• 27/12/2007 00:55
    B2 jest niezależnym egzaminem wewnątrz uczelnianym. Można się z niego zwolnić mając FCE przynajmniej na 4 zaliczone.
  • Pingwin

• 14/09/2008 15:09
    Mam pytanie. Jak wygląda teraz egz ustny z b2? Chodzi mi dokładnie o to czy jest jeszcze losowanie tematu i opowiadanie o nim? Ewentualnie jakie tematy sie pojawiają?
    W SJO znalazłem coś takiego:
    "EGZAMIN USTNY: krótka wypowiedź zdającego na pytania zadane przez egzaminatora oraz rozmowa w parach na tematy związane z życiem codziennym, uczelnią, zainteresowaniami i wydarzeniami bieżącymi."
  • norba

• 14/09/2008 20:59
    najpierw jest seria krotkich pytan (chyba 5) typu jakie sporty uprawiasz gdzie byles na wakacjach.
    nastepnie losujesz temat i przygotowujesz dyskuje na ten temat. wymieniasz z 2 osoba swoje poglady na dany temat a potem jest zamiana. ogolnie to chodzi o to zeby caly czas mowic niekoniecznie skladnie ale nie dobrze jest sie zastanawiac np yyyy.... mhmm.... itp
    trudno jest nie zdac
    powodzenia
  • Leszek

• 15/09/2008 13:20
    Jak coś to kolejny egzamin jest 29 stycznia i można się zapisywać na niego od około końca października (przynajmniej tak mówiła babka w SJO).

Wszystkie podejścia są BEZPŁATNE!
  • janek

• 25/06/2009 15:11
    czy wie ktoś w jakiej sali jutro jest ustny rosyjski?
  • RudziK

• 21/08/2009 09:28
    Mam prośbę, jeżeli posiada ktoś przykładowe testy B2 to niech podeśle na maila: rudzik9@op.pl
  • krzysiek

• 22/08/2009 00:16
    >MIHAU napisał
    >Mam prośbę, jeżeli posiada ktoś przykładowe testy B2 to
    >niech podeśle na maila: rudzik9@op.pl

Witam, najlepiej gdyby ktoś podał przydatne informacje publicznie - WSZYSCY skorzystalibyśmy na tym .
    Pozdr
  • Kudłaty Dyzma

• 24/08/2009 00:29
    co tu dużo pisać, część pisemna jest dla mnie jak matura z angielskiego, oczywiście rozszerzona a część ustna to już formalność jak umie się nawijać w miarę płynnie i na temat, mi na ustnym trafiły się takie tematy jak praca dla studentów (nie pamiętam czy w czasie studiów czy po studiach i czy gdzie by się chciało pracować) i 2 temat pt. zalety i wady mieszkania w akademiku lub na stancji czy coś w ten deseń, w każdym razie banał, podobno mogą się trafić tematy odnośnie UE ale to chyba rzadkość, w tym wypadku ciężko mi powiedzieć
  • ...:::Kozi:::...

• 24/08/2009 00:53
    dokladnie, jeżeli potrzebujecie powtorzyć to spróbujcie sie z egzaminami maturalnymi z jezyka (dla mnie rozszerzona byla trudniejsza niz B2) . pierwsza czesc egzaminu czyli sluchanie bylo w miare latwe (w tej sali co pisalem w kazdym razie) - uslyszec mozna wszystko, potem czytanie ze zrozumieniem i wstawianie w odpowiednie miejsca paragrafy, slowa etc. na koncu wybieracie se temat i piszecie "wypracowanko" czy to list czy opowiadanie to zalezne co trzeba zrobic. o ustnej nie wiem bo bylem zwolniony ale pewnie jakis banal do opowiedzenia :P
  • tosterovsky

• 30/08/2009 22:06
    Egzamin ustny składa się z dwóch części:
    I. Egzaminator zadaje studentowi pytanie indywidualne np. jakie lubisz czytać gazety, jak dojeżdżasz do uczelni, jak Ci się podoba Warszawa i takie tam.
    II. Każdy zdający, a jak wiadomo jest ich dwoje, losuje po jednym temacie. Ma chwilkę czasu (może porobić notatki) i musi poprowadzić dyskusję ze współzdającym na swój temat. Później role się odwracają i bierzemy udział w dyskusji, którą prowadzi osoba z którą zdajemy egzamin.
| |

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)