Wydział Elektryczny PW [2411]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

czy ktos wie kiedy sa terminy zaliczen?dzieki za informacje
  • ChrustAA

Podobno teraz w piatek bedi eostatni wykld i na nim poda termin.
    I pdobno jest trudnij niz rok temu bo i Pochanke egzaminuje i jakis ustny jest + projekt.
    Ogolnie lipa rok temu byl lajt i sobie olalem kurde;[[
  • Anonim

a o co chodzi z tym projektem???dał juz cos?w grupach to sie robi czy samemy?help
  • Anonim

a o co chodzi z tym projektem???dał juz jakies tematy??samemu trzeba to zrobic czy w grupach??pomocy
  • ChrustAA

Podobno jakis refereat o silniku liniowym ale wiele nie wiem bylem 1 dzien od pol roku na PW i zbieralem jakies szczatkowe info hehe
  • Anonim

a nie wiesz na kiedy trzeba oddac ten referat??i czy kazdy miał taki sam? heehhe no to musze i ja pojawic sie wkoncu na PW:))
  • przemo

Taki tam referat... Na ustny do Kamińskiego ma być zrobiony. Jakieś "wypracowanko" o liniowym, jak już Chrusta napisał. O konkrety nie pytajcie, bo choć chodziłem czasem na to, to i tak nie wiem dokładnie.
    Egzamin pisemny, to będą OIDP ok 3 pytania od Pochanke i 3 Kamińskiego.
    Więcej info - za tydzień, o ile wykład będzie, bo jeden wykład musi "oddać", w razie czego zostaje jeszcze 9 czerwca, o ile nie będzie to już jakiś termin. Sam już nie wiem. Zobaczymy w tygodniu.
  • hahary

Masz znales jakis artykul o silniku liniowym i go z referowac. 3 pytania z wykladu Pochanke i 3 z wykladu Kaminskiego (wazna rzecz Kaminski pyta tylko z silnika liniowego masz go umiec na blache). A 9 czerwca to jest 1 termin.
  • ChrustAA

Kaminski zawsze pyta tylko z liniowego ....a Pochanke bedize zadawac pytania raz wiec cholera wie czego sie spodziewac; [[[
  • Ulka

Czy może ktos zna pytanka z ubieglych lat .
  • ChrustAA

rok temu ten przedmiot satrtowal
    Bankowe sa charakterystyki silnika liniowego + straty + schemat
    pamitam jeszcze na 100% bylo pytanie:

Zalety pracy MINISKOKOWEJ silnika skokowego...reszty niestety nie pamietam.
    Do piatku :>
  • Patogen

Czy to prawda ze mozna isc tylko na jeden termin? Takie pogloski chodza.

Jezeli jest tu ktos tak dobry to by napisal jakie dzialy Pohanke przerabial, bo nie chodzilem na wyklad i nie mam notatek ale mam ksiazke jakas a calej nie bede sie uczyl.
  • ChrustAA

pomysl....
    ze statutu wynika ze zawsze mozesz isc na 2 terminy a wykladowca MUSI zrobic 2 terminy a jak jest EGZ to nawet 3 terminy (np 2 sesja 1 wrzesien) pozdro
  • Ulka

Kamiński nie mówił, czy można iść na jeden czy dwa, więc przyjmujemy, ze jest normalnie - zgodnie z tradycją - 2 podejścia. Jak się starają o to ISO 900x, to niech chociaz będzie wszystko tak, jak być powinno.

Pochanke przerabiał:
    1. Przetworniki położenia (indukcyjne - selsyny, trafo poł. kątowego)
    2. Przetworniki prędkości (prądnice tachometryczne)
    3. Siłowniki (elektromagnesy, silniki 2-faz, wykonawcze DC, z komutacją elektroniczną).
  • Patogen

Podajcie pytania z dzisiejszego zaliczenia.
    Dzieki
  • Anonim

yo
    kazdy dostal oddzielny zestaw pytan ,aale sie powtarzaly, kumpel obok mnie mial 2 takie same,
    z liniowego warunki brzegowe i krancowe, paramerty (porownujac do obrotowego), skokowy - moment statyczny od kata chcarakterystyka dla 2p=4 (nie wiem o ktora chodzi), pradnicaa tachometryczna pradu stalego - sposoby sterowania impulsami napiecia

ogolnie nie trudne jak ktos obczaja
    pozdro
  • przemo

Tak właściwie, to wszyscy mieli podobne jak widać. Co do liniowego - wszędzie to samo, czyli jak Robo napisał - parametry i efekty krańcowe i brzegowe. Z zestawu od Pochanke oprócz tej charakterystyki kątowej momentu, były źródła pulsacji napięcia wyjściowego z prądnicy DC.
    Trudne aż tak to nie było...
  • Anonim

czy ktos wie kiedy bedzie z tego jakis termin w nastepnym tygodniu?
  • przemo

Będzie, w poniedziałek. Bodaj o 8:15, ale głowy nie dam. Chyba w sali pod kominem, jeżeli nic się nie zmieni. Więcej informacji powinna mieć Miłka (Bogumiła Raulin) która listę też na to robiła.
  • Anonim

czy wie ktos kiedy sa jakies terminy zaliczenia z tego przedmiotu Dzieki za wszelkie info
  • 1
  • 2
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)