Wydział Elektryczny PW [2411]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • brzydal

Może ktoś być tak uprzejmy i wrzucić tę listę na internet? Dużo osób jest wysłanych na ustny? I pytanie trzecie: czego się tam można spodziewać?
  • levy

z tego co pamiętam, na liscie w ogole nie bylo czegos takiego jak "ustny". Ja mialem 27 pkt i dostalem od ręki trójkę, ale byl chlopak ktory mial 26 i powiedzial, ze chetnie by go dopytal bo byl na skraju zaliczenia... ale wpisal mu.
  • brzydal

zapomniałem dopisać. (Fabijański)
  • MKS! Jeszcze o Nas usłyszycie

wszyscy którzy mieli poniżej 3ójki są zaproszeni na ustny...

mowa o Fabijańskim(nie wiem czemu piszę tutaj...)
  • Oko

> wszyscy którzy mieli poniżej 3ójki są zaproszeni na ustny...

mowa o Fabijańskim(nie wiem czemu piszę tutaj...)

U Matysika też tak jest?
  • Rybosom 80S

Ostatnio wpisywał od reki, jak leci.
  • Anonim

pamieta ktos moze co bylo u matysika na ost egz w czerwcu???
  • Stefan_Zenek -

1. Wtornik napiecia, opis, schemat, realizacja na tranzystorze i wzmacniaczu operacyjnym
    2. Wzmacniacz nieodwracajacy o zadanym wzmocnieniu zaprojektowac
    3. Tranzystor bipolarny i polowy, budowa, cechy, roznice
    4.Schematy zastepcze sprzezen zwrotnych - pradowe szeregowe, napieciowe rownolegle itp i cechy
    5.stabilizatory impulsowe i kompensacyjne - schemat, budowa, cechy, wady, zalety

cos chyba jeszcze było ale wiecej nie pamietam
  • Hugo

jeszcze napięcia wartosć maksymalna średnia i skuteczna dla zasilania jedno- dwó- połówkowego i trójfazowego... i byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi to napisał albo napisał gdzie to można znaleźć bo ja akurat tego nie wiem;p
  • Stefan_Zenek -

to nie było do trójfazowego
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Warto%...
    liczy sie z całki oznaczonej z definicji
  • Hugo

ale tam coś było że dal kazdego 230 i jakie to są wartości??
  • LKay

odgrzewam kotleta. posiada ktos informacje kiedy sa terminy na sesje u matysika w tym roku?
  • damian77

Juto o 12.00 w AE, poprawa 29 ta sama godzina i sala
  • Bałwanek

Można mieć jakieś własne notatki chociaż??; /
  • Oko

tak tylko musisz je dobrze skitrać:)
  • Bałwanek

Na dzisiejszej imprezie gdzie muze zapodawał DJ MATYS a głównym organizatorem był FABIAN,w konkursie w którym główna nagrodą był wpis do księgi vipa (indeks) padły następujace pytania i zadania:

1. Dany był schemat z ujemmnym sprzężeniem zwrotnym dla składowej stałej (niebieska książka, str 153, rys.4.11. c.) tylko z tym ze odłączony był kondensator CE. Napisać jak zachowa się punkt pracy, stabilizacja termiczna, wzmocnienie.

2. Narysować po dwa schematy układów ze wzmacniaczem operacyjnym z ujemnym i dodatnim sprzężeniem zwrotnym opisać jaki to niby narysowaliśmy (czy całkujący czy odwracający fazę czy jeszcze jakiś inny) i napisać jakieś podstawowe wzory opisujące te schematy.

3. Narysowany był pewien schemat wzmacniacza operacyjnego coś trochę może podobny do tego ze strony 180, Rys. 5.6 (niebieska książka) dane było napięcie wejsciowe u1=3v i u2=-1v i obliczyć Uwyjścowe.

4. Narysować schematy prostowników jakie znamy podpisać je i wykresy im tego więcej tym lepiej (tak powiedzieli) :P

5. Dane mieliśmy 2 diody jedna 3v druga 5v i 4 schematy (na każdym po dwie diody) połączene szeregowe i równoległe i tych samych zwrotach diód i przeciwnych napisać jakie połączenie ma sens a jakie niema i do każdego schematu wykresy I od U
  • Misha

Kiedy i gdzie mają być wyniki z dzisiejszej poprawki?
  • Johnny.

nigdy i nigdzie Misza:P
  • Misha

no to jesteśmy w dupie...; p
  • LKay

moglby ktos zrobic fotke wynikow i wrzucic na grono?
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)