Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Lolek Loozak

Czy ktoś może mi powiedzieć od ilu pkt. przyjmowali w tamtym roku na ELEKTROTECHNIKE a od ilu na INFORMATYKE? I w ogóle prosiłbym o rade, który z tych kierunków jest ciekawszy i co myślicie o nich:) Z góry dzięki. Pozdro!
  • Cowmaster

ja również przyłączam się do tej prośby,
    wiem że to kulturalne forum, a ja nie chcę wyjść na trolla
    ale naprawdę nie mogłem znaleźć tutaj nic na ten temat.
    i powiedzcie jeszcze czy po elektrotechnice dostanę robotę(dobrze płatną:)?
  • Paweł

na informatyke w ubieglym roku brali chyba od 90(z A) moze nawet ciutke mniej, na elektrotechnike to szeczerze mowiac nie do konca wiem ale chyba 50-60, ktory jest ciekwszy hmm to chyba zalezy od tego co Ciebie interesuje chociaz w sumie przedmioty na tych kierunkach nie roznia sie tak bardzo przynajmniej na poczatku. czy po elektrotechnice dostaniesz dobrze platna robote to chyba powinienes sie wrozki zapytac :P
  • Martino

dwa lata temu na ee było 62 czy 64, a wrozki po tym jak nami rzadzi wielka trojca z wielkim bratem z Torunia, to wszystkie wrozki chyba poszy na bezrobocie.
  • Anonim

czy dobrze platna to kwestja jakim specjalista bedziesz i jaka wybierzesz specjalnosc specjalizacje. Ogolnie rzecz biorac praca jest bo w Wawie stoja niektore budowy z powodu braku inzynierow elektrykow do nadzoru.
  • trucho

na spotkaniu mowili ze na elektrotechnike przyjmowali w 2005 od 56 pkt. a na infe od 100
  • Cowmaster

a teraz kolejne pytanko, powiedzcie ciężko jest na tej elektrotechnice?
    ile ludzi odpada na pierwszym roku?
  • Obywatel MK

Zeby odpaść na 1 roku to trzeba się postarać <lol>
    Jest jakiś ciężki przedmiot co semestr ale ogólnie do przepchnięcia. Całkiem obijać się nie da, ale chrówki strasznej nie ma. Chyba, że na średniej Ci zależy. Ja zadowolony jestem :) - na 3 roku na spokojnie :)
  • Miłek

Jestem Abslowentem elektrotechniki po Automatyce Napędu i kłopotu ze znalezieniem pracy nie miałem. Z tego co wiem to kumple z roku też bez większych kłopotu połapali robotę. A co do tego czy ona jest nieźle płatna to musisz powiedzieć co według Ciebie jest nieźle.
    Jeśli chodzi o elektrotechnikę to kierunek był spoko i pewnei nadal taki jest, tylko że ja jeszcze szedłem starym trybem a teraz się troszkę pozmieniał z przedmiotami. Tak jak kolega wcześniej powiedział przynajmniej raz na rok znajduje się jakiś jeden przedmiot który troszkę zmusza cię do nauki ale poza tym jest luz. No i oczywiście sama atmosfera jest wspaniała, a na starszych latach to już po prostu jest plaża, a przynajmniej tak było na Napędzie :)
    Tak, że gorąco polecam elektrotechnikę.
  • Anonim

Jaki byl w tym roku prog punktowy na WE na informatyke?
    I jak przedstawia sie kwestia matematyki - czy ktos, kto nie chce tracic z nia kontaktu po lo bedzie w pelni usatysfakcjonowany tu studiujac?
  • Anonim

na infe wiecej chetnych, wiec tez wyzszy prog :) ponoc pierwsze 3 lata wszystkie studia (elektronika, elektrotechnika etc) maja to samo... dopiero specjalnosc cos zmienia.

z tego co pamietam mialem po egzaminach z maty i fizy (jako, ze pisalem stara mature) hmmm... chyba 68 punktow, ale strasznie nie moge sobie dokladnie przypomniec :P byl to rok 2005. W kazdym badz razie mialem jeszcze jakis tam zapas punktowy, powiedzmy z 10 punktow.
  • Anonim

> Jaki byl w tym roku prog punktowy na WE na informatyke?
    > I jak przedstawia sie kwestia matematyki - czy ktos, kto nie chce tracic z nia kontaktu po lo bedzie w pelni usatysfakcjonowany tu studiujac?

Ja wiem? Ciezko powiedziec :) Analiza matematyczna - calki (pojedyncze, podwojne, potrojne), rozniczki (pierwszego, drugiego, trzeciego stopnia), transformaty Fourier'a, Laplace'a... Z tego wszystkiego, czego sie uczylismy, glownie te rzeczy przewijaja sie na wiekszosci przedmiotow. Na pierwszym roku jest analiza matematyczna przez rok. Potem chyba na czwartym roku jest troche prawdopodobienstwa. Tak naprawde matematyka jest tutaj wszechobecna i nie sposob od niej uciec.
  • Mateusz Kwaśniewski

Wiecej tutaj http://grono.net/forum/topic/108255...
    W tym roku 2006/2007 prog dolny byl chyba okolo 120.
  • matti123

A mógłby ktoś mi powiedzieć jaki był próg na automatyke i robotyke na Elektrycznym??
  • wojarz

na automatykę i robotykę próg był około 110 - 115 pkt
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)