-
Anonim
trzeba raz, porzadnie ze zrozumieniem przeczytac, albo lepiej dwa razy... w pytaniach wszystkie odpowiedzi wydaja sie prawidlowe, jezeli naprawde nie wie sie ktora z nich jest dobra. -
Radek
-
Anonim
nowa wersja zaliczenia - test wyglada nastepujaco:
37 pytan:
- 33-34 pytania z odpowiedziami a, b, c, d do wyboru (tylko jedna prawidlowa!)
- jedno zadanko testowe do policzenia z wyborem jednej z odpowiedzi a, b, c, d (tylko jedna poprawna!)
- 2-3 otwarte pytania po 2,3 linijki do napisania
egzamin trwal 1h 40min (zdecydowana wiekszosc wyszla po 1h)
pytania typu:
-czy silnik pradu zmiennego moze pracowac w sieci 3kV DC? a) nie moze b) moze przy uzycia falownika i prostownika c) moze przy uzyciu czopera
-jakie silniki moga pracowac w trybie generatorowym? a)zadne b) tylko pradu stalego c)tylko pradu przemiennego d)obydwa moga
-jakie sa zrodla autonomiczne energii? (opisac)
-jakia sa role podstacji trakcyjnych? (opisac)
- cecha pociagu XT2000 to: a)duza predkosc b) sztywne osie c)ruchome pudlo
czasami kilka odpowiedzi wydawalo sie dobrych, lecz podobno tylko jedna jest prawidlowa. wiecej pytan nie pamietam... -
-
Radek
Dzięki; )
Czyli raczej pytania sprawdzające ogólne zrozumienie tematu, a nie wyuczone regułki? Czy może jednak były jakieś pytanka z tabelek i o liczby? -
Anonim
jedno pytanie ondosnie jakiegos przekaznika pradowego w metzre czy cos takiego? klasa III jaki prad max i przez jaki czas moze pociagnac. reszta na ogolne rozumienie -
Anonim
dr Szeląg mial wyslac wyniki jakos na maila, chyba na polibuda.gr2@gmail.com... wyslal juz? ktos cos wie na ten temat? -
przemo
>Przem vel Benny ツ napisał
>jedno pytanie ondosnie jakiegos przekaznika pradowego w
>metzre czy cos takiego? klasa III jaki prad max i przez jaki
>czas moze pociagnac. reszta na ogolne rozumienie
Raczej chodziło o klasę przeciążalności prostowników. A czy w metrze czy na kolei to mniej więcej to samo.
Profesor na pewno dawał stosowne tabelki w materiałach. -
Anonim
>przemo napisał
>Profesor na pewno dawał stosowne tabelki w materiałach.
O ile mi wiadomo prowadzący ma tyt. 'dr hab.' hehe ale to tak na marginesie.
-
Ulka
>Mike napisał
>>przemo napisał
>>Profesor na pewno dawał stosowne tabelki w materiałach.
>
>O ile mi wiadomo prowadzący ma tyt. 'dr hab.' hehe ale to
>tak na marginesie.
>
>
ojj To napisz dr hab. w indeksie jak pójdziesz po wpis. A potem opowiedz na gronie co sie stało:) -
..::RogeR::..
-
Radek
>Ulka napisała:
>ojj To napisz dr hab. w indeksie jak pójdziesz po wpis. A
>potem opowiedz na gronie co sie stało:)
A co się stanie?; >
A tak swoją drogą to Szeląg ma stopień doktora habilitowanego i jest zatrudniony na stanowisku profesora nadzwyczajnego PW??? -
przemo
Pełny tytuł: prof. nzw. dr hab. inż.
Szeląg nic złego nie zrobi raczej - dość tolerancyjny gość. Za to spróbuj wpisać w indeks "dr inż." zamiast "dr hab. inż." do pewnego prowadzacego od Instalacji Elektrycznych i Bezpieczeństwa, pójdź po wpis i wtedy opisz co się stanie - o ile w ogóle wpis uzyskasz :)
Od razu ostrzegam, bo ktoś może się zdziwić. Takich prowadzacych jest więcej.
Albo zdobądź sam habilitację i niech któryś student przyjdzie do Ciebie z niepełnym to sam zrozumiesz, dlaczego powinno się wpisywać ten cały prefiks :) -
Radek
Więc tak jak napisałem; )
Szeląg wygląda na kogoś w porządku, dlatego się zdziwiłem; )
A tamtych widocznie zżera zazdrość, że niektórzy w wieku 40 lat mają tytuł profesora a oni stopień doktora habilitowanego :D
-
-
Anonim
Ok mam pytanie z innej beczki. Otóż czy Pan Prof (przepraszam wszystkich tych którzy poczuli sie urażeni moim poprz komentarzem) przewiduje jeszcze jakieś poprawki w tej sesji. Chcę zaznaczyć, iż nie chodzi mi o terminy w najbliższy pn i wt. Grypa potrafi nieźle dać w kość :((( postanowiłem zaliczyć kompatybilność, gdzie kolejny termin jest dopiero w czerwcu. Dzięki za odp. -
Anonim
"Przepraszam za ew. pomyłki nazwisk! Wpisy: wtorek 29 I g.13-14 Vp. kl.C pok. 508 Osoby, które nie zaliczyły zapraszam (bez wpisywania się na listę, o ile na sali będą miejsca, pierwszeństwo mają osoby przystępujące do testu po raz pierwszy) w dniu: 28 I (pon.) g. 18- 20 lub 29 I (wtorek) g. 18-20 sala 108 SK.
Adam Szeląg" -
Anonim
jak cos, to listy wisza GE kl. C na 5. pietrze
bylem wpisany na wtorek, ale okazalo sie, ze zaliczylem, wiec jedno miejsce na pewno sie zwolni -
..::RogeR::..
na wykladzie mowil tez ze jak przyjdzie do niego kilka osob to tez zrobic cos. -
Anonim
-
Anonim
Są wyniki, ale twojego nazwiska miszczu nie widzę. Także dozo na poprawie... -
Anonim