Wydział Elektryczny PW [2411]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

trzeba raz, porzadnie ze zrozumieniem przeczytac, albo lepiej dwa razy... w pytaniach wszystkie odpowiedzi wydaja sie prawidlowe, jezeli naprawde nie wie sie ktora z nich jest dobra.
  • Radek

A pamiętacie może jakieś pytanka?; >
  • Anonim

nowa wersja zaliczenia - test wyglada nastepujaco:

37 pytan:
    - 33-34 pytania z odpowiedziami a, b, c, d do wyboru (tylko jedna prawidlowa!)
    - jedno zadanko testowe do policzenia z wyborem jednej z odpowiedzi a, b, c, d (tylko jedna poprawna!)
    - 2-3 otwarte pytania po 2,3 linijki do napisania

egzamin trwal 1h 40min (zdecydowana wiekszosc wyszla po 1h)

pytania typu:

-czy silnik pradu zmiennego moze pracowac w sieci 3kV DC? a) nie moze b) moze przy uzycia falownika i prostownika c) moze przy uzyciu czopera

-jakie silniki moga pracowac w trybie generatorowym? a)zadne b) tylko pradu stalego c)tylko pradu przemiennego d)obydwa moga

-jakie sa zrodla autonomiczne energii? (opisac)

-jakia sa role podstacji trakcyjnych? (opisac)

- cecha pociagu XT2000 to: a)duza predkosc b) sztywne osie c)ruchome pudlo

czasami kilka odpowiedzi wydawalo sie dobrych, lecz podobno tylko jedna jest prawidlowa. wiecej pytan nie pamietam...
  • Radek

Dzięki; )

Czyli raczej pytania sprawdzające ogólne zrozumienie tematu, a nie wyuczone regułki? Czy może jednak były jakieś pytanka z tabelek i o liczby?
  • Anonim

jedno pytanie ondosnie jakiegos przekaznika pradowego w metzre czy cos takiego? klasa III jaki prad max i przez jaki czas moze pociagnac. reszta na ogolne rozumienie
  • Anonim

dr Szeląg mial wyslac wyniki jakos na maila, chyba na polibuda.gr2@gmail.com... wyslal juz? ktos cos wie na ten temat?
  • przemo

>Przem vel Benny ツ napisał
    >jedno pytanie ondosnie jakiegos przekaznika pradowego w
    >metzre czy cos takiego? klasa III jaki prad max i przez jaki
    >czas moze pociagnac. reszta na ogolne rozumienie

Raczej chodziło o klasę przeciążalności prostowników. A czy w metrze czy na kolei to mniej więcej to samo.
    Profesor na pewno dawał stosowne tabelki w materiałach.
  • Anonim

>przemo napisał
    >Profesor na pewno dawał stosowne tabelki w materiałach.

O ile mi wiadomo prowadzący ma tyt. 'dr hab.' hehe ale to tak na marginesie.

• Ulka

>Mike napisał
    >>przemo napisał
    >>Profesor na pewno dawał stosowne tabelki w materiałach.
    >
    >O ile mi wiadomo prowadzący ma tyt. 'dr hab.' hehe ale to
    >tak na marginesie.
    >
    >

ojj To napisz dr hab. w indeksie jak pójdziesz po wpis. A potem opowiedz na gronie co sie stało:)
  • ..::RogeR::..

i to tak na marginesie:D
  • Radek

>Ulka napisała:
    >ojj To napisz dr hab. w indeksie jak pójdziesz po wpis. A
    >potem opowiedz na gronie co sie stało:)

A co się stanie?; >

A tak swoją drogą to Szeląg ma stopień doktora habilitowanego i jest zatrudniony na stanowisku profesora nadzwyczajnego PW???
  • przemo

Pełny tytuł: prof. nzw. dr hab. inż.
    Szeląg nic złego nie zrobi raczej - dość tolerancyjny gość. Za to spróbuj wpisać w indeks "dr inż." zamiast "dr hab. inż." do pewnego prowadzacego od Instalacji Elektrycznych i Bezpieczeństwa, pójdź po wpis i wtedy opisz co się stanie - o ile w ogóle wpis uzyskasz :)
    Od razu ostrzegam, bo ktoś może się zdziwić. Takich prowadzacych jest więcej.

Albo zdobądź sam habilitację i niech któryś student przyjdzie do Ciebie z niepełnym to sam zrozumiesz, dlaczego powinno się wpisywać ten cały prefiks :)
  • Radek

Więc tak jak napisałem; )

Szeląg wygląda na kogoś w porządku, dlatego się zdziwiłem; )

A tamtych widocznie zżera zazdrość, że niektórzy w wieku 40 lat mają tytuł profesora a oni stopień doktora habilitowanego :D

• Anonim

Ok mam pytanie z innej beczki. Otóż czy Pan Prof (przepraszam wszystkich tych którzy poczuli sie urażeni moim poprz komentarzem) przewiduje jeszcze jakieś poprawki w tej sesji. Chcę zaznaczyć, iż nie chodzi mi o terminy w najbliższy pn i wt. Grypa potrafi nieźle dać w kość :((( postanowiłem zaliczyć kompatybilność, gdzie kolejny termin jest dopiero w czerwcu. Dzięki za odp.
  • Anonim

"Przepraszam za ew. pomyłki nazwisk! Wpisy: wtorek 29 I g.13-14 Vp. kl.C pok. 508 Osoby, które nie zaliczyły zapraszam (bez wpisywania się na listę, o ile na sali będą miejsca, pierwszeństwo mają osoby przystępujące do testu po raz pierwszy) w dniu: 28 I (pon.) g. 18- 20 lub 29 I (wtorek) g. 18-20 sala 108 SK.

Adam Szeląg"
  • Anonim

jak cos, to listy wisza GE kl. C na 5. pietrze

bylem wpisany na wtorek, ale okazalo sie, ze zaliczylem, wiec jedno miejsce na pewno sie zwolni
  • ..::RogeR::..

na wykladzie mowil tez ze jak przyjdzie do niego kilka osob to tez zrobic cos.
  • Anonim

co z wynikami z tego szmelcu?
  • Anonim

Są wyniki, ale twojego nazwiska miszczu nie widzę. Także dozo na poprawie...
  • Anonim

ech, kur...
    kiedy ten termin?
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)