Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kOsCi

siema
    mam jedna 2 z kolosa i nie wiem czy to poprawiac czy nie? bo chodza tez sluchy ze u niego za obecnosc jest 3,5 mozecie mi cos na ten temat powiedziec?
    pzdr
  • Anonim

a co jak się ma jedną nieobecność i nie zamierza jej odrabiać, już nie zaliczyłem czy jeszcze mam jakieś szanse??
  • yfw.fotolog.pl

rok temu Urbański był bardzo w porządku. na końcu semestru brał tych którzy chcieli się poprawiać do odpowiedzi, każdego indywidualnie, tydzień przed dawał 3 - 5 tematów do nauczenia się, w zależności od oceny, jak ktoś miał np. 3 dwóje a chciał 4 to musiał odpowiadać z 5 tematów, jak ktoś chciał tylko 3 albo 3,5 to tylko przychodzisz, mówisz wszystko po kolei i po sprawie.
    tak było rok temu, teraz jaki jest, nie mam pojęcia.
  • kOsCi

jak to mowie wszystko po kolei? :P znaczy sie odpowiadam na 3 pytania ktore dal mi wczesniej do opracowania tak?
  • Hugo

siemka

mamy jutro zaliczenie u prof. Urbańskiego z maszyn prądu stałego i silnika komutatorowego... na co zwraca uwagę, jak to wygląda i z czego trzeba się uczyć??? może jakieś przykładowe pytania liczę na pomoc starszych roczników;p
  • Paweł

Mam prośbe do osób które niedawno miały na laboratorium zaliczenie u prof Urbańskiego z maszyn prądu stałego i silnika komutatorowego. Możecie podać jakie dał pytania, czego oczekiwał no i jak to wyglądało.
  • Anonim

Moja grupa... E5 miała mieć we środe 19.11.08 ale oddaliśmy tylko sprawka a przełożyliśmy po raz kolejny zaliczenie na za tydzień czyli 2611.08 jak ktoś będzie miał zaliczenie do tego czasu to proszę o pytania :D
  • Hugo

ma ktoś może pytania z zaliczenia sliników prądu stałego u prof. Urbańskiego i móglby podać ich treść???
  • Oko

E5 mieliście dzisiaj zaliczenie maszyny prądu stałego u dr Urbańskiego?
    Podzielcie się pytaniami jak możecie?
    pozdro
  • Andzin San

O ile moje zrodla sa wiarygodne:
    Pytania:Ja regulowac predkosc oraz kierunek wirowania w silniku Iconst
    Narysowac schemat pomiarowy do np. badania biegu jalowego.
    Zadanko:Obliczyc sprawnosc oraz rezystancje izolacji.
  • Oko

A może ktoś z 5 grupy to potwierdzić i w ogole opisać jak wyglądało zaliczenie?
  • horrible dream

Ja potwierdzam.

Pytania bardziej szczegółowo:
    1. schemat pomiarowy (rzeczywisty! - czyli noże, źródło zasilania, uzwojenia itp) do badania stanu obciążenia silnika bocznikowego (narysować oczywiście dobrze co idzie na uzwojenia silnika, a co na prądnicę na przykład)
    2. masz dane Un, In, Mn i nn - oblicz sprawność silnika. masz daną prąd płynący przez jakieś uzwojenia, oblicz rezystancję.
    3. regulacja prędkości i kierunku wirowania w maszynie prądu przemiennego

Zaliczenie oczywiście pisemnie - każdy siedzi osobno - rozsadza Urbański. Jeśli się rozumie choć minimum z tych laborek, to problemów nie powinno być. Nawet jakoś specjalnie nie pilnował, ale pytania na tyle proste, że nawet nie było po co ściągać.
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)