Wydział Elektryczny PW [2411]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • marcin

gdzie ta lista jest/będzie?
  • silv3str

Lista będzie tylko na ten 2 termin. A wpisywać się na nią trzeba w budynku, gdzie jest Laboratorium Maszyn Elektrycznych
  • norba

a moze ktos napisac jak dokladnie wyglada ustny egzamin u p. Kamińskiego?
  • Marcin

może ktoś potwierdzić ten termin 7lipca?
  • krzysiek

Mógłby ktoś powiedzieć jakie były pytania na dzisiejszym egzaminie u Kamińskiego i jakie pytanka na ustnym?????
  • Anonim

a więc tak co do terminu nr2 to jest on 2 lipca( nie jestem 100% pewien, niech ktoś potwierdzi), podobno mają przeprowadzić ja doktorzy, laboranci :P, wić wiadomo o co kaman.

co do pytań to chyba były 4 grupy, grupa C:
    1. uzwojenie faliste, poskoki( w drugiej było pętlicowe)
    2. maszyna bocznikowa rozruch i regulacja
    3. straty w maszynie bocznikowej (bocznikowej nie indukcyjnej :P, ci co byli na wynikach to wiedzą o co kaman)
    4.równanie dla pierwszej harmonicznej dla pola wirowego
    5.moment i wykres dla silnika indukcyjnego
    6. schemat indukcyjnego + wykres wektorowy
    7. reakcja poprzeczna twornika
    8.stan jałowy transformatora
    9.rozruch asynchroniczny silnika synchronicznego
    10. rozruch i regulacja silnika prądu stałego

to chyba wszystko a na ustnym dostałem 10 pytanie jeszcze raz, ale to chyba zależy od tego ile punktów sie dostało, im więcej punktów z examinu tym cięższy ustny.
  • norba

ja naustnym dostalem regulacja mocy czynnej przy sieci sztywnej
    schemat napisalem i kazal do tego narysowac jakis schemat zastepczy i wykres wektorowy i niestety poleglem
  • Anonim

jesli ktos zainteresowany to u przyborowskiego dzis bylo:

1. trafo - schemat, charakterystyki dla I - stan jalowy, II - stan przy obciazeniu
    2. silnik bocznikowy - rownania napieciowo pradowe, schemat, charakterystyki (inne dla obu grup)
    3. silnik indukcyjny - I dla stanu jalowego, II - stan zwarcia
    charakterystyki, schematy zastepcze.
    4. maszyna synchroniczna - I- charakterystyka regulacyjna II- charaktrystyka zewnetrzna
    5. rownania Eulera - kogostam<cos czego nie umiem powtorzyc>. wyjasnic poszczegolne skladniki rownania co od nich zalezy itp.

ustny - ogolnie pytal to czego nie miales na pisemnym , lub co miales zle. ja nie napisalem jak sie zmienia char. M=f(n) dla ktoregos tam z silnikow, w zaleznosci od f. na ustnym dostalem pytanie o to + zaleznosc tej charakterystyki od napiecia twornika; p
  • silv3str

A zaliczył ktoś u niego ten ustny??? Kurna a miało nie być źle :/ A tu porażka. I jak widziałem po wynikach to chyba nie za dużo osób się na ten ustny dostało...
  • Anonim

na ustnym u Kamińskiego chyba tylko norbie nie poszło, ale to chyba przez to że miał sporo punktów, a reszta jakoś pchnęła :)
  • Oko

a ma ktoś jakieś materiały na ten przedmiot?
  • Anonim

>kostrzyk napisał
    >a więc tak co do terminu nr2 to jest on 2 lipca( nie jestem
    >100% pewien, niech ktoś potwierdzi), podobno mają
    >przeprowadzić ja doktorzy, laboranci :P, wić wiadomo o co
    >kaman.

drugi termin jest 2 lipca o 12:00 w sali w budynku pod kominem i nie trzeba sie zapisywać na żadną listę żeby móc przyjść
  • Oko

ale to u przyborowskiego czy u kamińskiego?
  • Anonim

u przyborowskiego w poniedzialek czesc pisemna, we wtorek czesc ustna. niestety nie znam dokladnych godzin
  • Anonim

2 lipca - kamiński
  • Czareq

Ok, mam pytanie:
    Kto miał wykonać projekt uzwojenia o parametrze 31 i drugi o numerku 40 ?

Za pomoc albo użyczenie projektu chętnie kogoś wynagrodzę :)
  • Maverick

Mógłby ktoś napisać dokładne polecenia na oba projekty z maszyn elektrycznych u Kamińskiego?
  • Hans von Klos

Niech ja tylko dostane w swoje ręce tego, który mi mówił że maszyny z Kamińskim to betka. Nie ze mną te numery!
  • levy

Zna ktos moze godzine, o ktorej zaczyna sie ustny u Przyborowskiego we wtorek ?
  • Oko

nikt nie zna dnia ani godziny:D
    pewnie powie na pisemnym
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)