-
marcin
-
silv3str
Lista będzie tylko na ten 2 termin. A wpisywać się na nią trzeba w budynku, gdzie jest Laboratorium Maszyn Elektrycznych -
norba
a moze ktos napisac jak dokladnie wyglada ustny egzamin u p. Kamińskiego? -
-
Marcin
-
krzysiek
Mógłby ktoś powiedzieć jakie były pytania na dzisiejszym egzaminie u Kamińskiego i jakie pytanka na ustnym????? -
Anonim
a więc tak co do terminu nr2 to jest on 2 lipca( nie jestem 100% pewien, niech ktoś potwierdzi), podobno mają przeprowadzić ja doktorzy, laboranci :P, wić wiadomo o co kaman.
co do pytań to chyba były 4 grupy, grupa C:
1. uzwojenie faliste, poskoki( w drugiej było pętlicowe)
2. maszyna bocznikowa rozruch i regulacja
3. straty w maszynie bocznikowej (bocznikowej nie indukcyjnej :P, ci co byli na wynikach to wiedzą o co kaman)
4.równanie dla pierwszej harmonicznej dla pola wirowego
5.moment i wykres dla silnika indukcyjnego
6. schemat indukcyjnego + wykres wektorowy
7. reakcja poprzeczna twornika
8.stan jałowy transformatora
9.rozruch asynchroniczny silnika synchronicznego
10. rozruch i regulacja silnika prądu stałego
to chyba wszystko a na ustnym dostałem 10 pytanie jeszcze raz, ale to chyba zależy od tego ile punktów sie dostało, im więcej punktów z examinu tym cięższy ustny. -
norba
ja naustnym dostalem regulacja mocy czynnej przy sieci sztywnej
schemat napisalem i kazal do tego narysowac jakis schemat zastepczy i wykres wektorowy i niestety poleglem
-
Anonim
jesli ktos zainteresowany to u przyborowskiego dzis bylo:
1. trafo - schemat, charakterystyki dla I - stan jalowy, II - stan przy obciazeniu
2. silnik bocznikowy - rownania napieciowo pradowe, schemat, charakterystyki (inne dla obu grup)
3. silnik indukcyjny - I dla stanu jalowego, II - stan zwarcia
charakterystyki, schematy zastepcze.
4. maszyna synchroniczna - I- charakterystyka regulacyjna II- charaktrystyka zewnetrzna
5. rownania Eulera - kogostam<cos czego nie umiem powtorzyc>. wyjasnic poszczegolne skladniki rownania co od nich zalezy itp.
ustny - ogolnie pytal to czego nie miales na pisemnym , lub co miales zle. ja nie napisalem jak sie zmienia char. M=f(n) dla ktoregos tam z silnikow, w zaleznosci od f. na ustnym dostalem pytanie o to + zaleznosc tej charakterystyki od napiecia twornika; p -
silv3str
A zaliczył ktoś u niego ten ustny??? Kurna a miało nie być źle :/ A tu porażka. I jak widziałem po wynikach to chyba nie za dużo osób się na ten ustny dostało... -
Anonim
na ustnym u Kamińskiego chyba tylko norbie nie poszło, ale to chyba przez to że miał sporo punktów, a reszta jakoś pchnęła :) -
Oko
-
Anonim
>kostrzyk napisał
>a więc tak co do terminu nr2 to jest on 2 lipca( nie jestem
>100% pewien, niech ktoś potwierdzi), podobno mają
>przeprowadzić ja doktorzy, laboranci :P, wić wiadomo o co
>kaman.
drugi termin jest 2 lipca o 12:00 w sali w budynku pod kominem i nie trzeba sie zapisywać na żadną listę żeby móc przyjść -
Oko
-
-
Anonim
u przyborowskiego w poniedzialek czesc pisemna, we wtorek czesc ustna. niestety nie znam dokladnych godzin -
Anonim
-
Czareq
Ok, mam pytanie:
Kto miał wykonać projekt uzwojenia o parametrze 31 i drugi o numerku 40 ?
Za pomoc albo użyczenie projektu chętnie kogoś wynagrodzę :) -
Maverick
Mógłby ktoś napisać dokładne polecenia na oba projekty z maszyn elektrycznych u Kamińskiego? -
Hans von Klos
Niech ja tylko dostane w swoje ręce tego, który mi mówił że maszyny z Kamińskim to betka. Nie ze mną te numery! -
levy
Zna ktos moze godzine, o ktorej zaczyna sie ustny u Przyborowskiego we wtorek ? -
Oko