Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • oro

A ja mam pytanie apropo tego chorego czegoś. Otóż podobno zeby przygotowac do zapisu konstrukcji arkusz A3 to potrzebuje on dodatkowych 5mm obramowania. No i sie niesie ze nalezy wyciac ten A3+5mm z arkusza A2.. napiszcie mi ze sie myle i jak to ma byc :]
  • Tomo

Wszystko na temat arkuszy A3 i A4 masz w książce, nic nie trzeba wycinać.
  • Macieja666

taaaa...
    chodzi o to, ze jezeli robisz prace ktora ma byc na a3 to zazwyczaj przydaloby sie zeby miala jeszcze troche wiecej "po bokach" zeby mozna byla ja przykleic do deski. Chodzi o to, ze jak zwykla kartke a3 na ktorej rysujesz, przykleisz do deski np tasma to pozniej jak oderwiesz tasme to sie spierdoli papier, wiec dobrze jak masz troche marginesu ktory moze sie spierdolic i pozniej go odcinasz i masz a3 normalne.
    Ja robilem to wlasnie z kartki a2 (placilem za sztuke ok 1,50 zl) ale jest cos takiego jak b3 czyli troche wieksze a3 ale nie moglem tego nigdzie dostac.
  • zielko

z tego co wiem, to nasA3 robisz ramke.. czy to nie to?
  • Macieja666

tak ale, ramke robi sie na a3 a oprocz tej ramki musi byc jakby jeszcze druga ramka :)
    ogolnie pojebane no ale co zrobic :/
  • zielko

cale szczescie, ze juz mi sie ten badziew skonczyl..
  • Anonim

Pojebane to ostro jest, ale nie bede płacił kasy na a2, żeby mieć te dodatkowe 5mm... I tak "mocowanie do deski kreślarskiej" odbywa się trochę po chuju, więc może lepiej pomyśleć nad jakąś "delikatną" taśmą. Dobra jest "Scotch Crystal Clear Tape", bo nie rwie kartki, ale pewnie trudno dostać, jak się wyjdzie szukać na miasto :/
  • Anonim

Ja mysle ze powinniscie rysowac na B5 najlepiej w B412 w skali G9 i według norm
    E1987-98
    E1876-77
    wtajejemniczni wiedzą o co chodzi
    POLECAM
    same maxy się posypią
  • Anonim

Szczepanie oświeć nas jak to najlepiej potrafisz. My nie zaprawieni w boju jesteśmy a małe wsparcie w postaci kilku dodatkowych pk za rys przyda się :))))
  • Anonim

Za mało browara wypiłeś i jeszcze ci orzech ze skorupki nie wychodzi
  • Anonim

Nie znaszcz 'Szczepanku' moich możliwości, a co orzechów to juz pospadaly z drzewa i pewnie dlatego nie wychodzą ://
  • Maly Tomi

To jaka tasma ty przyklejasz papier do deski??? Taka brazowa, a moze M3 samochodawa??? Kartke do deski przykleja sie "gesia skorka" cienka papierowa tasma z chropowata faktorka. Po odklejeniu takiej tasmy nie ma ani sledu na kartce :P
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)