Wydział Elektryczny PW [2411]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • przemo

>amsterdam napisała:
    >Ula , i tak my warunkowicze samym pisemnym nie zaliczymy ,
    >zawsze nas wezmie na ustny... pytanie czy w poniedzialek
    >bedzie mial dobry humor czy nie ... :]

To oczywiste, że weźmie was na ustny i to nie tylko warunkowiczów, ale prawdopodobnie wszystkich. Tyle, że jak ktoś w 100% dobrze i pięknie rozwiąże zadanka, to co najwyżej z miejsca mu tróję (czasem wyżej) na pewno zaproponuje, resztę będzie pytał.
    Rada dla tych, którzy pierwszy raz podchodzą. U niego często zdarza się, że jednego dnia wywiesza listy z osobami na ustny, a następnego dnia już chce odpytywać. Hmmm... zdarzało się, że nawet tego samego dnia pytał, co wyniki były.
    Warto wiedzieć chociaż, co się napisało na pisemnym, bo czasem chce, żeby mu zadanie dokończyć, czasem pyta teorii (hazard, wyścig - z czego wynikają i jak ich uniknąć etc), pyta o układy (mnie pytał o iteracyjne), albo na przykład - jak układ rozwiązany na jednym typie przerzutnika łatwo i szybko przerobić na inny typ przerzutnika (trzeba wtedy pamiętać tablice wymuszeń nie tylko dla JK, ale dla T, D, RS...).
    Generalnie - niestety - wszystko co było na wykładzie i więcej.
    Jedyną książkę jaką uznaje jest Traczyk.
    Ja miałem dużo szczęścia, bo na pisemny umiałem dzięki pracy kolegi, który sporo mi wytłumaczył, a na ustnym nie straciłem głowy po jego pierwszych słowach skierowanych do mnie... "nieee... to jest w ogóle jakaś radosna twórczość... to jest źle, nie o to chodziło". :)
    Cały dzień przed wami, a Ci którzy idą później mają jeszcze więcej czasu.
    Powodzenia.
  • .

nie no w tym roku cos mu sie stalo bo po 1 lista wisiala juz w czwartek a ustny w poniedzialek a po 2 zadania w poronwaniu z tymi z lat wczesniejszych naprawde byly latwe, zastanawiam sie tylko poco chce mnie pytac skoro rozwiazalam wszystko dobrze ? :|
  • przemo

>amsterdam napisała:
    >zastanawiam sie tylko poco chce mnie pytac skoro rozwiazalam
    >wszystko dobrze ? :|

Być może poznasz go od tej lepszej strony i wpisze Ci ocenkę pozytywną bez dopytki :)
    Zdarza się.
  • Anonim

a to nie jest tak że supron dostał kiedys opier od dziekana
    to moze sie jego nastawienie troszke zmieniło :]
  • danek85

>amsterdam napisała:
    >nie no w tym roku cos mu sie stalo bo po 1 lista wisiala juz
    >w czwartek a ustny w poniedzialek a po 2 zadania w
    >poronwaniu z tymi z lat wczesniejszych naprawde byly latwe,
    >zastanawiam sie tylko poco chce mnie pytac skoro rozwiazalam
    >wszystko dobrze ? :|

Ja tez rozwiazalem wszystko na egzaminie we wrzesniu poszlem w ubiegly piatek na ustny bo we wrzesniu sie spoznilem i mnie juz nie przyjął :) Spokojnie i bezproblemu odszukał moją wrześniową pracę, spojrzal na nia i powiedział, że widać że się Pan orientuje. Zapytał na co dzielimy układy kombinacyjne. Odpowiedzialem:) Kazał mi więcej powiedzieć o silnie nieokreślonych. Coś tam powiedziałem choć sporo mi podpowiadał i naprowadzał:) Dał prosty przykład do rozwiązania i poprosił o indeks. Ogólnie stres był ale facet był bardzo miły. Więc myślę, że nie którzy ubarwiają co do "strasznośći" tego egzaminu.
    Trzeba poprostu umiec multiplekser i układy sekwencyjne rozwiązywać. I troche teorii typu wyścig krytyczny, hazard. Zreszta kto się troche zainteresuje to się dowie czego najczesciej pyta i trzeba sie tego nauczyc.
  • Anonim

pragne przypomniec... juz jutro (6.02.2007) egzamin. godzina 8:00 - 9:30 GG 226

oczywiscie dla osob, ktore uprzednio wpisaly sie na liste
  • Ulka

A czy ktoś wie coś odnośnie jeszcze jakiegoś terminu.
  • ®εβυκ

Na tablicy dzisiaj sie nie doszukalem informacji(moze nie zauwazylem), a i sekretariat zamkniety... :/ Wiec na dobra sprawe nic nie wiadomo. Jezeli ktos wie kiedy ma byc drugi termin (i kiedy jest czynny sekretariat:|) to niech napisze....
  • Maciek

Dzisiaj przed samym koncem odpytywania zaczal robic nastepna liste, ale gdzie...kiedy...nie wiem, pewnie w sekretaracie u pani Bożenki sie dowiecie.
    Dzis zakonczylem moja przygotez UTC :D
  • Anonim

lol
    trzeba sie jutro kopsnąć i sie zapisać
    jak ogólnie poszedł wam na 1 potoku ten ustny o co pytał?
  • Macieja666

mi kazal zrobic funkcje ktora byla na kolosie na ilu chce multiplekserach ale o 1 wejsciu adresowym i nie wiedzialem jak. ale pytal tez jak to zrobic na 2 adresowych
  • Anonim

nie powiem, ale pytania bylky dosc latwe :) wszystko do zrobienia, tylko troche malo czasu na to
  • Anonim

Wszystko jest do zrobienia ale nie w 60 min... <rotfl2>
  • Marek

Dzisiaj też nie było najgorsze. Tak mi się wydaje. Wyniki będą w czwartek, tzn. że ustny też będzie w czwartek w południe? Ktoś coś wie?
  • ®εβυκ

Jakie były pytania?
  • Stempel

Ja miałem:
    1. Minimalizacja funkcji - podane byly 2 ktore dotyczyly ukladu. Trzeba bylo zminimalizowac znajdujac czesc wspolna i rozrysowac schemat na NAND'ach (łatwizna, ale niestey sie walnalem w tym zadaniu)
    2. Podane 4 równania stanu typu A(t+1)=AB+... Trzeba było zaprojektować do tego układ sekwencyjny na JK i określić częstotliwośc maksymalna.
  • Anonim

ja miałem 3 zadania... z czego w jednym małymi literkami na dole napisane było, że trzeba dodatkowo coś policzyć i sprawdzić; )
  • ®εβυκ

Może cos wiecej napiszesz....
  • Orzech

może ktoś napisać dokładnie zadania z exam`ów?? kurde,zapisałem się na 13 ( wtorek ) i ... nic jeszcze o tym nie wiem; (
  • Student Travel

a kiedy są terminy? widze, że jest jakiś 13, chyba bym się przeszedł, powiedzcie gdzie są info o terminach i gdzie się zapisuje
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)