Wydział Elektryczny PW [2411]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

0'wka podobno została odwołana... zamiast 4 osób zdadzą 2 - proste; ]
  • Radek

>QBX napisał
    >siedź cicho, Ty go laborką objechałeś; )

No co, ponarzekać sobie nie mogę? :D

Cwaniak jeden, jak przyniósł ankiety do wypełnienia to mówił że wpisze do indeksu to co kto ma z laborki, a dzisiaj nagle okazało się że wszyscy zwolnieni mają 3 do indeksu :D
  • .

a czy wiadomo cos o warunkowiczach , znaczy czy mozemy sie zapisac na liste i pojsc na egzamin czy bedzie jakas afera?
  • Marek

ja tam na waruku jade i wpisałem się na liste. Nie było żadnych uwag kto może się wpisać a kto nie. Gorzej ajk mnie wywali na egzaminie :/
  • Anonim

pytam sie żeby sie upewnić, a więc o której jest jutro exam i w jakiej sali???
  • Anonim

jeśli się nie mylę to exam jest 6stego lutego; )
  • Bartek

>Uzytkownik usuniety napisał
    >pytam sie żeby sie upewnić, a więc o
    >której jest jutro exam i w jakiej sali???

30stycznia o 11:00 w GG226
  • Łukasz Wyłuda

6 Luty..to chyba potok 2
  • Anonim

moze sie komu przyda

Tytuł: Układy cyfrowe automatyki
    Autor: Traczyk, Wiesław
    Data wydania oryg.: 1976
    Wydanie oryg.: Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
    Format: application/pdf

http://bcpw.bg.pw.edu.pl/dlibra/doc...
  • rypie mnie w krzyzu

Ktos wie jak wyglada egzamin u Suprona ? Zadania tego samego typu co na kolosach ?
  • Anonim

>rypie mnie w krzyzu napisał
    >Ktos wie jak wyglada egzamin u Suprona ? Zadania tego samego
    >typu co na kolosach ?

Zawsze są 2 zadania. W pierszym jest układ kombinacyjny (jakaś funkcja do zrealizowania na bramkach albo multiplexerze - oczywiście przu urzyciu jak najmniejszej liczby elementów). Drugie zadanie to układ sekwencyjny i tu bywa różnie: Albo jest graf, albo tylko mówi co ma robić ten układ...
    Życzę powodzenia i szczęścia - bez tego nawet jak się nauczycie to ciężko zaliczyć.
  • Stempel

Ilu adresowe daje najczęciej te multpleksery?
    A z układu sekwencyjnego to trzeba to zaprojektować na przerzutnikach JK czy daje tez jakies inne?

Mógłby ktoś się dowiedzieć co miał pierwszy potok na kolosie?
  • .

dzis o 11 bylo pierwsze zadanko na multiplekserze a w drugim byl graf i trzeba bylo na JK zrobic.
    Ktoś zapytał kiedy będą wyniki ????
  • Bartek

Wyniki będą w piątek w GE
  • Stempel

To zadanko to na multiplekserze o ilu wejsciach adresowych trzeba bylo zrobic? A wogole to trudne było, bo jakos te zadania nie pasuja mi do opini o prof. Supronowiczu?
  • Anonim

to poczekaj na wyniki :]
  • Lipson

Nie było powiedziane ilu wejściowe :) tylko ma być optymalnie cokolwiek by to miało znaczyć :D na pozór banalne - tylko na pozór bo nikt chyba nie wiedzial który sposób to ten optymalny a drugie zadanie do zrobienia jak ktoś sie orientuje i troche obczaja o co w ogole chodzi w sekwencyjnych - mi zabrakło czasu
  • Anonim

Przykładowe zadanie:
    Jest funkcja 4 zmiennych f(A,B,C,D) o wartościach 1 w polach (0,1,3,7,9,10,11,13) Zrobić na multiplexerach. Podpowiem tylko że aby było "optymalnie" to musi to być jeden multiplexer 2 bitowy bez żadnych dodatkowych bramek. Zadanie tego typu często się trafia. Ja dwa tygodnie temu miałem prawie identyczne (inne dane) ale chodziło o to samo. A drugie zadanko najcześciej jest takie że można zrobić na dowolnych przerzutnikach chyba że tak jak 2 tygodnie temu powie wyraźnie e ma być na JK. Przyznam się szczerze że nigdy nie uczyłem się adnych innych niż JK na ich działaniu zwykle można zrobić każde z tych zadań. I jeszcze ważne żeby umieć wyliczyć max. i min. częstotliwość taktowania zegara. Na ostatnim terminie tylko tego nie napisałem to jeszcze mnie dopytywał. Powodzenia
  • Stempel

Funkcje E(0,4,6,7,9,10,11,13) na pewno da sie zrobic na 1 dwuadresowym multiplekserze, ale tę co podałeś to nie wiem czy da sie zrealizowac w ten sposob(jesli tak to jak?)

• Kundzio :)

A mógł by ktoś napisać jakie dokładnie zadanie byly we wtorek na pierwszym potoku ???
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)