-
Anonim
0'wka podobno została odwołana... zamiast 4 osób zdadzą 2 - proste; ] -
Radek
>QBX napisał
>siedź cicho, Ty go laborką objechałeś; )
No co, ponarzekać sobie nie mogę? :D
Cwaniak jeden, jak przyniósł ankiety do wypełnienia to mówił że wpisze do indeksu to co kto ma z laborki, a dzisiaj nagle okazało się że wszyscy zwolnieni mają 3 do indeksu :D -
.
a czy wiadomo cos o warunkowiczach , znaczy czy mozemy sie zapisac na liste i pojsc na egzamin czy bedzie jakas afera? -
-
Marek
ja tam na waruku jade i wpisałem się na liste. Nie było żadnych uwag kto może się wpisać a kto nie. Gorzej ajk mnie wywali na egzaminie :/ -
Anonim
pytam sie żeby sie upewnić, a więc o której jest jutro exam i w jakiej sali??? -
Anonim
-
Bartek
>Uzytkownik usuniety napisał
>pytam sie żeby sie upewnić, a więc o
>której jest jutro exam i w jakiej sali???
30stycznia o 11:00 w GG226 -
Łukasz Wyłuda
-
Anonim
moze sie komu przyda
Tytuł: Układy cyfrowe automatyki
Autor: Traczyk, Wiesław
Data wydania oryg.: 1976
Wydanie oryg.: Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne
Format: application/pdf
http://bcpw.bg.pw.edu.pl/dlibra/doc...
-
rypie mnie w krzyzu
Ktos wie jak wyglada egzamin u Suprona ? Zadania tego samego typu co na kolosach ? -
Anonim
>rypie mnie w krzyzu napisał
>Ktos wie jak wyglada egzamin u Suprona ? Zadania tego samego
>typu co na kolosach ?
Zawsze są 2 zadania. W pierszym jest układ kombinacyjny (jakaś funkcja do zrealizowania na bramkach albo multiplexerze - oczywiście przu urzyciu jak najmniejszej liczby elementów). Drugie zadanie to układ sekwencyjny i tu bywa różnie: Albo jest graf, albo tylko mówi co ma robić ten układ...
Życzę powodzenia i szczęścia - bez tego nawet jak się nauczycie to ciężko zaliczyć.
-
Stempel
Ilu adresowe daje najczęciej te multpleksery?
A z układu sekwencyjnego to trzeba to zaprojektować na przerzutnikach JK czy daje tez jakies inne?
Mógłby ktoś się dowiedzieć co miał pierwszy potok na kolosie? -
.
dzis o 11 bylo pierwsze zadanko na multiplekserze a w drugim byl graf i trzeba bylo na JK zrobic.
Ktoś zapytał kiedy będą wyniki ???? -
-
Bartek
-
Stempel
To zadanko to na multiplekserze o ilu wejsciach adresowych trzeba bylo zrobic? A wogole to trudne było, bo jakos te zadania nie pasuja mi do opini o prof. Supronowiczu? -
Anonim
-
Lipson
Nie było powiedziane ilu wejściowe :) tylko ma być optymalnie cokolwiek by to miało znaczyć :D na pozór banalne - tylko na pozór bo nikt chyba nie wiedzial który sposób to ten optymalny a drugie zadanie do zrobienia jak ktoś sie orientuje i troche obczaja o co w ogole chodzi w sekwencyjnych - mi zabrakło czasu -
Anonim
Przykładowe zadanie:
Jest funkcja 4 zmiennych f(A,B,C,D) o wartościach 1 w polach (0,1,3,7,9,10,11,13) Zrobić na multiplexerach. Podpowiem tylko że aby było "optymalnie" to musi to być jeden multiplexer 2 bitowy bez żadnych dodatkowych bramek. Zadanie tego typu często się trafia. Ja dwa tygodnie temu miałem prawie identyczne (inne dane) ale chodziło o to samo. A drugie zadanko najcześciej jest takie że można zrobić na dowolnych przerzutnikach chyba że tak jak 2 tygodnie temu powie wyraźnie e ma być na JK. Przyznam się szczerze że nigdy nie uczyłem się adnych innych niż JK na ich działaniu zwykle można zrobić każde z tych zadań. I jeszcze ważne żeby umieć wyliczyć max. i min. częstotliwość taktowania zegara. Na ostatnim terminie tylko tego nie napisałem to jeszcze mnie dopytywał. Powodzenia -
Stempel
Funkcje E(0,4,6,7,9,10,11,13) na pewno da sie zrobic na 1 dwuadresowym multiplekserze, ale tę co podałeś to nie wiem czy da sie zrealizowac w ten sposob(jesli tak to jak?)
-
Kundzio :)
A mógł by ktoś napisać jakie dokładnie zadanie byly we wtorek na pierwszym potoku ???