Wydział Elektryczny PW [2076]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • 115852

• 13/10/2005 19:03
    narazie mamy tylko wyklady...zaszczyt kopnal caly pierwszy potok 3sem;przychodzi radzi cos sobie opracowac..ciezko bo gada i gada i to usypiajaco... wiem ze laborki beda straszne; jak to pozaliczac?
    Ma ktos jakies opracowane materialy..?
    sam zapach ksiazek z 70 roku mnie odrzuca
  • Mark

• 13/10/2005 19:47
    Nie tylko pierwszy potok, drugi też z nim ma.
  • Shoooter

• 13/10/2005 19:52
    Nie pocieszę Ci że jest cholernie trudno to zaliczyć... najlepiej wyporzyczyć książkę do UTC Traczyka Supron lubi dawać z niej zadania na egzaminie...
    Powiem że termin zerowy jest jedynym terminem w którym można to bezboleśnie zaliczyć!!!
    Mniej wiecej 70 % osob z kazdej grupy dziekańskiej ma warunek z tego przedmiotu a to o czymś świadczy =)
  • banan

• 13/10/2005 21:28
    ja sie nauczylem UTC na podstawie starych projektow ktore probowalem ogarnac na laborke i z ksiazki zielinskiego. W razie potrzeby powinienem jeszcze gdzies miec nasze projekty z laba, a ze conieco jeszcze pamietam to ew moge sprobowac cos pomoc. Co do zaliczania to rzeczywiscie najlatwiej na zerowce, ale pozniej tez sie da, czego ja jestem najlepszym przykladem; )
  • Gosia Bobrowska

• 13/10/2005 21:48
    wszystko czego potrzebujesz znajdziesz w akademiku:) popytaj ludzi a dostaniesz projekty zarówno na lab jak i egzamin
    ja uczyłam się do egzaminu tylko z książki Traczyka... rezultat: 4 i bez ustnego( heheh nie ma to jak podnieść swoje morale;P)
  • banan

• 13/10/2005 22:29
    mialem sie nie chwalic, ale jak juz zaczelas to co tam-tez mam 4 i bez ustnego (bardzo dobra opcja bo on lubi na ustnych wywalac; ) ) a uczylem sie z zielinskiego; P
  • TJD

• 14/10/2005 23:31
    A gdy już nieszczęśliwie trafisz na ustny to pod żadnym pozorem nie mów mu odrazu wszystkiego co wiesz na zadany temat. Ja tak zrobiłem za pierwszym podejściem i dostałem tekst w stylu: "To skoro pan sobie z tym tak ładnie i szybko poradził, to niech mi pan jeszcze powie coś o (...)" Skutek łatwy do przewidzenia - 3 minuty odpowiedzi i **uj. Drugie podejście było już bardziej taktyczne. Znając (fartem!) odpowiedź na pierwsze pytanie i mogąc jej udzielić w 3min dałem się ciągnąć za język przez 15min :p Nie miał siły już pytać -zaliczył; )
  • Knychu

• 15/10/2005 02:14
    Supron!?
    Cyfron?!
    Bramkowicz...
    jak zwał - tak zwał...

powiem co wiem (do dziś mam warunek):

laborki są przyjemne.
    Gotowe projekty jak powiedziała Gosia znajdziecie u kolegów ze starszych lat (akademik)
    Laborki można łatwo i szybko zaliczyć.
    problemem jest egzamin i tutaj rad nie daję, bo sam nic do dziś nie wskórałem :)
  • Dragon Queen

• 15/10/2005 14:22
    Supron ma z UTC wszystkich, łącznie z informatyką więc nikt mu nie ucieknie :).
    Laborki są spoko, tylko trzeba oddawać projekty w terminie i jak najszybciej robić ćwiczenia zadane na lekcjach, bo system oceniania laborek jest jakiś dziwny... Niby ludzie oddają tak samo i robią wszystkie ćwiczenia a oceniani są różnie...
    Co do wykładu to rzeczywiście najlepiej nauczyć się na zerówke i zdać jak najszybciej bo im dalej tym gorzej. Potem albo ciężko się z nim umówić na pisemny, albo robi w beznadziejnych terminach, albo nie chce robić wcale :/. Tak samo jest z ustnymi, ja we wrześniu byłam u niego 3 razy i dopiero za 3 wogóle dostałam sie na egzamin (ale qrde Traczyka przeczytałam ze 4 razy i się udało :D). No i najlepiej chyba wchodzic jako pierwsza osoba danego dnia bo wydaje mi się, że wtedy są największe szanse na zdanie (wynika z moich obserwacji :] ).
    Ogólnie nie martwcie się, UTC to jeszcze nie jest najgorsze co was może spotkać :D.
  • ANDY

• 19/10/2005 17:40
    najgorsze są jego wykłady jak gada o tych zerach i jedynkach, jakby to cos ciekawego bylo, ale jakos nic z tego nie wynika.... z miloina zer i jedynek robi jakas tabelke gdzie sa 4 linijki...ale skad sie to bierze..błeeee. czy gdzies są dostępne gotowe materiały do tego dziadostwa??
  • Miszaq

• 29/10/2005 00:00
    polecam książke Traczyka, jak sie skuma z grubsza co i jak na podstawie tej książki to z egzaminem nie będzie większych problemów, oczywiście czym wcześniejszy termin tym łatwiej.
  • Zgr

• 29/10/2005 09:16
    a ma ją ktos w postaci cyfrowej ew pozyczyc do skserowania ?
  • ANDY

• 29/10/2005 10:59
    ja mam
  • Domi

• 29/10/2005 11:55
    to ja chce
  • marian_ka

• 29/10/2005 12:48
    i ja tez ja tez.....;]
  • ANDY

• 29/10/2005 15:15
    ok to musicie mnie jakos złapac na PW po swietach...(oczywiscie tych listopadowych) :))
  • Zgr

• 29/10/2005 18:22
    To najlepiej wystawić na jakiejs stronce aj ?; )
  • ANDY

• 29/10/2005 18:41
    co ja stronke bede robil hehehehe... za leniwy jestem do tego; D
  • (: Alicja :)

• 29/10/2005 22:14
    hmmm... a kto tu najlepszy informatyk???
  • STAMiNA™

• 29/10/2005 22:36
    Proponuje podesłać Maćkowi on wrzuci na stronke:

http://polibuda.to.pl/
  • JaNKo

• 31/10/2005 23:03
    UTC? przeciez to prosty przedmiot.
    Gorsze sa chyba szmaty, cpsy

A laborki z utc to czysta zabawa, robi sie projekcik podlacza i patrzy jak ladnie lampki sie zapalaja. Czasem tylko szlag trafia jak sie okazuje, ze jakies bramki sa niesprawne.
    Z tego co pamietam u mnie bylo tak ze ta grupa, ktora pierwsza oddala sprawozdanie ta miala lepsza ocene.

Pozdrawiam
  • ANDY

• 01/11/2005 11:37
    a ktos ma sprawki do utc??
  • Damian

• 02/11/2005 15:44
    znalazlem na emulu bardzo dobra ksiazke ( 15 MB ) do UTC
  • Playster

• 02/11/2005 16:15
    to daj emulowego linka
  • Damian

• 02/11/2005 17:06
    ed2k://|file|Podstawy_techniki _cyfrowej.pdf|16009299|A16B2DA F48C4CE5174565AAE0B7C1A86|/
  • Damian

• 02/11/2005 17:06
    ...ale im dluzej ja czytam powoli rezygnuje z jej rewelacyjnosci
  • Damian

• 02/11/2005 17:09
    ..ale im dluzej ja czytam tym bardziej wydaje mi sie mniej rewelacyjna
  • STAMiNA™

• 04/11/2005 18:22
    Coś ten link się sciągać za bardzo nie che.
    Niech ktoś na release ustawi :)
  • 115852

• 14/11/2005 20:16
    jak to jest z tymi laborkami... jak sie mamy dowiedzieć co kto projektuje//znowu gadałam na wzkładzie i nic nie wiem

taki apelik do starszych z ee... jak macie jakies materialy, cos, to zarzućcie linka lub odstąpcie ...ulitujcie się
  • Knychu

• 14/11/2005 21:10
    kurcze, powiem Ci szczerze, że też w zeszłym roku chciałem projekty ze starszych lat od ludzi, ale te projekty na laborki są tak proste, że nie ma sensu przerabiać starych tylko lepiej zrobić własne od początku... to naprawdę nie jest trudne.

Dajcie dwie dyszki studentowi to Wam to wytłumaczę :D :D :D

• Santa Claus

• 14/11/2005 21:15
    zajebista stronka :D te polimaterialy. pozdro dla tworcow...
  • banan

• 15/11/2005 10:01
    ever-co do projektow rzeczywiscie pozniej okazywalo sie ze latwiej go zrobic od poczatku niz przerabiac zeszloroczny, ale na poczatku jak nie ogarnialem jeszcze tego przedmiotu wogole to siedzialem nad starymi projektami i probowalem rozkminic o co w nich chodzi i powoli zaczynalem kumac ten przedmiot, wiec na poczatek mysle ze stare projekty sie przydadza i przekazalem je juz niejakiej Olci
  • Knychu

• 15/11/2005 10:26
    mam nadzieję, że Ci podziękowali za to dobry człowieku :) UTC LAB to typowy przedmiot w którym trzeba "zaskoczyć" "zatrybić" "zajarzyć" itd...potem leci z górki

życze powowdzenia wszystkim tegorocznym walczącym z bramkami!
  • banan

• 15/11/2005 18:11
    nie podziekowali niestety, ale sie nie przejmuje-mnie wspierali starsi koledzy to i ja staram sie wspierac nowe pokolenia polskich elektrykow i nie oczekuje za to podziekowania. A co do powodzenie to ja go zycze szczegolnie tym ktorymi na laboratorium "zaopiekuje" sie profesor supronowicz-przyda sie im; )
  • Beyond Gravity

• 18/11/2005 19:25
    Laborki z Supronem są całkiem przyjemne, może na koniec tak przyjemnie nie ocenia. Zrobiliśmy na laborce wszystkie projekty, a on nam wstawił 4. Dlaczego? Nie wiem, jego widzi mi się:-) A co do egzaminu to radzę iść na zerówkę. Na mojej były tylko 4 osoby i wszystkie zdały. A temty nie były zbyt trudne. Może warto zaryzykować...
  • 115852

• 05/01/2006 20:54
    kolezanko ktoora pisalas do mnie w utc sprawie ..odezwij sie ...bo w skrzynce juz tego adresu nie ma:|
  • atea

• 05/01/2006 23:02
    lepiej powiedzcie kiedy ta zerówka, co?
  • -=ChrustAA=-

• 05/01/2006 23:23
    Ta ksiakza Tkaczyka nie nadaje sie sama w sobie i napewno nie uwierze ni nikt inny madryt ze ktos zalicza ehgzamin na podstawie samej tej ksiazki.
    PROJEKTY to MINIMUM z poprzednich egzamow co trzeba umiec i zaraz co wtsrarcza ja teraz mam kolo 30 projektow w miare gotowych ktore sie zawsze poiwtarzaja i je walkuje mzoe sie uda wszak to juz 5 semestrow temu to UTC mialem hehehehe :D
    Pozatym gadanie w sttlu co latwiej zdac UTc czy szamty lub CPSy jest smieszne bo tylko cipy nie umieja sobie CPSow zaliczyc kombinowaniem u zbysia lub szmat ostrym sciaganiem a Supron to przypadek bo ten gosc nie zalicza racjonalnie tylko jakas po swojemu. Zyje w swiecie zer i jedynek to niedziwne ze mu sie w glowie miesza i nie wie ze prowadzi MARNE ZALICZENIE pol semestrowe a nie egzamin dyplomowy.
    Pozdro i do zobaczyska na egzamach z wiekszoscia was napewno w tymsemestrze hehehe :-)))
    Jak cos warunkowicze zbieram 15 osob na egzamin pod koniec stycznia (warunkowicze musza tak sie zpisywac) jak cos dawajcie mi znac skompletujmy liste zaniose Sir Dekoderowi ja jakas by nie sciemnial i sie skoczy na egzam. Pora spac alko w polsce to jednak dobra sprawa klepie nie to co w gowach @ SK :->>
  • Zgr

• 06/01/2006 10:03
    Dobra fajnie ale czy te projekty są gdzieś na stronce ? Czy jakas dobra duszka je zeskanowała ? :)
  • Gosia Bobrowska

• 06/01/2006 17:54
    A jednak! sama ksążka wystarczy bo tam są przykłady z kazdej dziedziny(Traczyk). zeszłoroczne projekty jakieś mam. Jak ktoś mnie złapie na wydziale mogę udostępnić. Ale i tak najlepszym źródłem jest akademik...
| |

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)