-
®εβυκ
Prosilbym Was drodzy koledzy i kolezanki o kilka słów o wykladowcach (czy zajecia sa ciekawe/nudne, łatwe/trudne, czy kartkowki, zaliczenia,kolosy itp. sa trudne)
Moja (mam nadzieje nie czarna) lista:
Samsonowicz (wyklady i ćw z matmy)...
Z. Celiński (materiałoznastwo)...
W. Graniszewski (sieci komp.)...
P. Zieliński (sztuka komunikowania sie)...
A. Smak (graficzny zapis konstrukcji)...
A. Sęk (graficzny zapis konstrukcji-na kompie)...
A. Kołodziejczyk (wykłady z fizyki)...
E. Szerowicz (ćw z fizyki)...
S. Nowak, P. Dynarowski (podstawy inf.)...
T. Zdun (podstawy inf.LAB)...
Zgóry dzieki za wszyskie opinie i rady.
PS. ma ktoś moze opracowane pytania z fiyki,materialoznastwa i ew. z czegos innego?? -
ANDY
celinski - musisz sie nauczyć książki na pamięć i i tak nie zdasz :D... na wykład nie przychodź bo obejrzysz książkę na slajdach
graniszewski - nudny wykład... głupi końcowy test też można nie chodzić
zielinski - na koncu co roku daje pytanmie "dlaczego ludzie sie komunikują" albo co to jest komunikacja... pozwala korzystac z notatek tez nie trzeba chodzic :))
-
Anonim
Najfajniejsze są wykłady z doktorem Nowakiem - totalny luzak (zapewne poznasz od niego nowe dowcipy) a i zaliczenie jest prostackie (99% zdających kończy z oceną 5... No i oczywiście zawsze musi się znaleźć ten 1%...)
Kołodziejczyk daje pod koniec wykładów pytania które będą na egzaminie (zazwyczaj 30 pytań) a co najfajniejsze sam je dokładnie omawia na wykałdzie (Choć nie powiem - czasem w sposób kosmiczny).
Co do Graniszewskiego - to jest osobny post (Graniszewski i Koniewski) gdzie się dużo dowiesz o tym prowadzącym.
Co do Celińskiego - hmm nie do końca mogę się zgodzić ze zdaniem kolegi powyżej - przeczytałem 2 razy książkę, byłem na każdym wykładzie i zaliczyłem na 3.5. Ale może poprostu miałem wtedy farta (albo dobrze zakułem).
U Szerwicz na ćw z Fizyki są z tego co pamiętam były 2-3 kolokwia (chyba po 5 pkt) i jedno wielkie kolokwium pod koniec roku ( chyba za 30 pkt z czego właściwie było nieporozumieniem - kilka pytań testowych, dwa zadania i do tego można było się komunikować ze sobą :) )
Co do Samsonowicza - w poscie o temacie "Wykladowcy" koleżanka "Monia" pieknie go scharakteryzowała (nic dodać nic ująć - zresztą miała u niego piątkę, ale dziewczyna jest poprostu zdolna)
U Zielińkiego tak jak kolega napisał zaliczenie jest banalne - ale pamiętaj aby na nie przyjść... Facet pracuje dorywczo na PW i po sesji niemal nie możliwe jest go zastać.
Z resztą prowadzących nie miałem stycznośći
-
Maciek
Celinski - mniej wiecej tak jak wszyscy pisza- zaliczanie odbywa sie w trybie "random" :D ale generalnie sporo trzeba umiec
Graniszewski -w porzadku czlowiek, zaliczenie nie przedstawialo praktyczine zadnych trudnosci
Zielinski- 1 'kolos' na koniec (przynajmniej u nas)- oj zeby wszystkie przedmioty sie tak zaliczalo:>
Sek i Smak - wydaje mi sie ze ich pomyliles...To chyba Sek jest od rysowania a Smak od auto-cada...w kazdym razie przy cadzie nie raz uslyszycie "mhm, nie czytaja panstwo instrukcji" <LOL> a zaliczanie...cad spox, rysowanie generalnie tez ale warto starannie rysowac.Kolos pod koniec z geometrii wykreslnej byl masakryczny..:/ -
-
Jarek
a ja bym poprosil,zebyscie napisali co sadzicie o tych wykladowcach:
dr inż.Krzystof Polakowsi (graf. inz) - moje wrazenia po pierwszym lab nieciekawe.gadal jakies glupoty ktorych prawie nikt nie rozumial,a pozniej powiedzial ze to wszystko znajduje sie w ksiazce jego autorstwa..
Wieslaw Sasin (Analiza) (poki co bardzo poztywne wrazenia po wykladzie)
Dr inż Marek Sierakowski - Fizyka(wyglada na ugodowego)
Dr Wanda Ślósarska - Algebra -
Grono.Net
Jesli chodzi o Sasina to jest z nim luz, wystarczy przejrzec notatki i zaliczasz, osobiscie nie chodzilem na nalize, poza tym masz cwiczenia, na ktorych wszystkiego sie nauczysz.. Sierakowski? w ciagu dwoch semestrow bylem u niego z 3 razy i zaliczylem zawsze w 1 terminie tez po przejrzeniu skryptu, zamieszcza to w necie wiec tez nie ma sensu chodzic, bo strasznie zamula na wykladach i mowi tak banalnie, ze nie da sie go sluchac, niepotrafi zaciekawic niestety. No i na koniec Wanda S. Hmm.. wedlug mnie to ona jest strasznie falszywa, jako czlowiek ocena 1, jako wykladowca, ew. babka od cwiczen to bedzie bardzo dobra. Moze tlumaczy zbyt banalnie, ale za to kazdy to umie i rozumie przedewszystkim..
Bez obaw 1 rok jest prosciutki.. -
..::RogeR::..
a ja nie wiem z kim mam cwiczenia z matmy bo odrazu po dziendobry rozpoczal zajecia ale jak narazie jest spoko dobrze tlumaczy :)
nie nosi garnituru wie ktos o kogo chodzi ?? :| -
Michał Przesmycki
ja bym prosił o charakterystykę Krzystofa Polakowskiego, bo ten facet mnie zastanawia;d gada przez pół godziny o smerfach a potem zapowiada kartkowke za tydzien, nie wiadomo z czego;d -
Bartek Załęczny
jezeli odrazu zaczal prowadzic cwiczenia, to moze Piotr Godlewski... jak cos pisze na tablicy robi duzo odnosnikow w postaci gwiazdek, daszkow, falek itp?? spoko czlowiek, pozwala korzystac z notatek na kolosach i ogolnie nie jest ciezko.
A jezeli chodzi o Celinskiego, to podobno podnosi ocene za siedzenie w pierwszym rzedzie i punktuje tych, ktorych kojarzy z wykladu (zapisuje sobie wpolrzedne). Nie wiem, czy to prawda, ale siedzac w pierwszym rzedzie zaliczylem na 3,5... tego co sie napisze wlasciwie nie czyta. -
Anonim
Godlewski jako czlowiek jest spoko z zaliczeniem tez nie ma problemu - jedyny problem jest taki ze nic nie umiesz z matmy-nic a nic ... niczego cie ten gosc nie nauczy -
Skrzypu
Musze przyznać że Polakowski + mgr Chrzanowicz to najlepszy duet z grafiki jaki mogliście trafić. U nas wszyscy zaliczyli oba semestry grafiki a Polakowski to co drugie zajęcia przychodził nawalony :D
Nie przejmójcie się kartkówkami i tym co tam on opowiada - nas też tak straszył.
Generalnie to luzacy są.
Sasin to dusza człowiek - żeby uwalić u niego to trzeba sie starać nie lada.
Ślósara hmm... Osobiście uważam że nie umie tłumaczyć ale na ćwiczeniach ma fajny system.
Z matmą problemu nie było - miałem 5 z egz i ćw :D
A do Sieraka to proponuje iść sie go zapytać o prezentacje - ja i 3ej kumple robiliśmy jakieś prezentacje w powerpoincie o bombie atamowej czy o promieniowaniu w ramach egazminu - daliśmy mu to na cd i wystawił nam jedne z najwyższych ocen z fizyki jakie były czyli 3,5 i 4. Zajebista opcja bo egzamin jest raczej hujowy -
owiec
do Sęka i Smaka mam skrypt, z którego jeden z nich brał tematy na wejściówki. -
ANDY
hmmm widze, że nikt nie dał dobrej rady, która powinna znaleźć się na samym początku :)))
UNIKAJCIE DR KARWATA :))) - fakt faktem uczy nieźle, powiedziałbym, że dobrze, ale metody egzekfowania wiedzy zakrawają o sadyzm... pozatym ma nieprzeciętne poczucie humoru -
Anonim
No cos Ty, Andriej. Ja tam nie narzekam na Karwata. Co prawda wszystkie jego ćwiczenia (teoria obwodów sem. II i III oraz magnesy sem. II) zaliczałam, we wrześniu, ale nawet dobrze na tym wyszłam.
Metody egzekwowania wiedzy są takie same jak u innych prowadzacych (kolosy). Sadyzm to sprawdzania tychże kolosów przez Karwata. -
Anonim
Sadyzm? ja bym tego tak nie nazwał... brak mi epitetów na określenie metody sprawdzania "Wyniki dobre, to czepiamy się wyprowadzenia, wyniki złe - stawiamy 2"
To dr K. ma jakieś poczucie humoru? Nie zauważyłem...
żal mi kolesia tylko z jednego powodu... nie może poprawnie wypowiedzieć swojego nazwiska. -
banan
w jego wykonaniu najlepszy jest ferrorezonans-kto slyszal to wie o co chodzi; ) -
Anonim
co do dr. Karwata...i kto yo mowi...Andrzej co mial chyba 4.5....kazdy jest dobry, zalezy czy chcesz sie uczyc czy obijac Twoj wybor...
...ale jak chcesz spac po nocy a nie jak wspomniany kolega to unikaj ... -
Sakra M
oj tak.. popieram
choć u Karwata to mimo wszystko będziesz zmuszony czegoś się nauczyć, a jeśli już go zaliczy się, to egzamin nie jest taki trudny - jak się zresztą patrzy na to, co mają inni na ćw. a to co miało się samemu.. to ich zadania bywają często banalnie proste..najgorsze u Karwata są wejściówki, które są proste.. dopiero jak po ich napisaniu wyjaśni dokładnie o co w nich biegało XD
no i niekiedy lubuje się w 'podchwytliwych' zadaniach.. ale jak się liczy sporo, to mimo wszystko można zaliczyć, tylko co do tego jego oceniania to się nie zgadzam.. niekiedy to on naprawdę szuka tego, co było dobrze (ale może to są przypadki, gdy zgarnie z czekających jakąś dziewoję do środka :P więc nasyłać na niego biedne koleżanki, a nóż coś to da.. choć biednym koleżanką radzę szczerzyć się machinalnie i udawać, że się coś wie, inaczej może wykazać zainteresowanie.. opatrzone w komentarzyki) a sęk w tym, jak samo zadanie wyglądało XD -
! ٩ẳwễł !
dr. Polakowski jest zajebisty... Wystarczy isc do niego na konsultacje i zapytac sie co bedzie na kartkowce na nastepnych zajeciach :D Wyjmie swoja teczuszke i pokaze ci zadania ktore beda. Jak go ladnie poprosisz to Ci jeszcze wytlumaczy co i jak trzeba zrobic :D (Jedyne konsultacje na ktore chodzilem)
A co do pana K i ferrorezonansu..... <lol2> ale sie usmialem :D
We wrzesniu na jakiejs tam poprawce u niego ktos sie spytal co jest napisane na tablicy w ktoryms tam miejscu. Pan K sie tak patrzy i po chwili mowi "R, R jak Rezonans" :) Myslalem ze spadne z krzesla :D -
Dukat
dobra, nie mówicie tutaj głupot że u Godlewskiego nic się nie nauczysz... no chyba że nie chodzisz na ćwiczenia...
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne