-
Anonim
PO 3 roku należy odbyc obowiązkowe praktyki. Ja mam takie pytanko kiedy zacząć już kompletować papiery... jakie... kiedy je złożyć żeby bez problemowo dostać się na praktyki tam gdzie będzie się chciało.
A Ci co już mieli praktyki niech się wypowiedzą jak było =) ??? co robiliście no i z jakiej jesteście specjalizacji =) -
Anonim
wygląda to tak, że na 6 semestrze na którymś wykładzie zawita Zgliński i puści listę, na która wpisujecie jedną z możliwości:
- jesteście po technikum i praktyki zalicza wam świadectwo maturalne
- praktyki załatwicie sobie we własnym zakresie
- politechnika ma wam coś załatwić
po odbyciu praktyk przynosi się zaświadczenie o odbyciu takowych (za okres conajmniej 4 tygodni czy tam miesiąca), lub umowę(y) o pracę za taki okres... i tyle
co do doświadczeń to ja pracowałem po 2 roku w wakacje i to mi będzie uznane (jak wreszcie się wybiorę po wpis)
ogólnie raczej formalność, z tego co w wakacje widziałem opisy na gg ludzi na praktykach to strasznie się nudzili; ) -
Anonim
ja mialem jedna praktyke w zakladzie energetycznym w dziale sieci a druga w orlenie w dziale automatyki, roboty duzo nie jest, bo wakacje to okres urlopowy, malo ludzi, duzo roboty i nie ma sie kto praktykantami zajac, ale ciekawe rzeczy tez sie trafiaja, wszystko zalezy kto gdzie sobie zalatwi, nie narzekam chociaz mogla by za to byc jakas kaska :D -
-
a właśnie jak to jest - gdy polibuda załatwia studentowi praktyki to zawsze są to praktyki niepłatne czy zdarza się tak, że płacą za konkretną robotę??
Gdzie szukaliście? co możecie polecić??
-
TJD
Raczej nie opłaca się iść na praktyki, jako takie. Z dwóch względów - ani się tam nie rozwiniesz, ani Ci nie zapłacą. A skończy się na wklepywaniu danych w tabelki excelowe lub pakowaniu żarówek do kartoników. A tym czasem zapotrzebowanie na ludzi w Polibudy jest ogromne, trzeba tylko chcieć i poświęcić temu kilka dni. -
>»Tomek napisał
>A tym czasem zapotrzebowanie na ludzi w Polibudy jest
>ogromne, trzeba tylko chcieć i poświęcić
>temu kilka dni.
Powiedz coś więcej gdzie warto, gdzie szukać :> ?
-
TJD
> Powiedz coś więcej gdzie warto, gdzie szukać :> ?
Co ja mam Ci powiedzieć? W tysiącach firm. -
>»Tomek napisał
>> Powiedz coś więcej gdzie warto, gdzie szukać :> ?
>
>Co ja mam Ci powiedzieć? W tysiącach firm.
Tysiąc firm obleciałeś i w każdej warto było?
Raczej pytam tych którzy byli w firmach dobrych=wartościowe pratyki pod kątem przyszłego zatrudnienia i mogą je teraz zarekomendować
Wydaje mi się że jasno się wyraziłem... -
Dodam, że chodzi mi o praktyki czysto energetyczne.
Był ktoś w Stoenie, Wattenfall'u albo ENCO?
http://www.stoen.pl/index.php?id=36...
http://www.vattenfall.pl/www/vf_pl/...
http://www.enco-energetyka.com.pl/i... -
TJD
> wartościowe pratyki pod kątem przyszłego zatrudnienia i mogą je teraz zarekomendować
Błąd! Nie przyszłego zatrudnienia, tylko zatrudnienia na TERAZ.
> Dodam, że chodzi mi o praktyki czysto energetyczne.
Kolejny błąd! Czasy, gdy każdy robił to do czego był przyuczony już dawno minęły. Teraz żeby robić $$$ trzeba się umieć dostosować do rynku - inaczej dupa zbita. -
>»Tomek napisał
>Kolejny błąd! Czasy, gdy każdy robił to do czego był
>przyuczony już dawno minęły. Teraz żeby robić $$$
>trzeba się umieć dostosować do rynku - inaczej dupa
>zbita.
Tak, to jest jasne i zresztą wielu profesorów przestrzegało o takiej sytuacji, że prawie nikt nie będzie pracował w swojej specjalizacji...ale mi chodzi o opinie o konkretnych praktykach co jak przebiegało - przecież chyba nikt nie był w sklepie warzywnym i nie opychał ogórków...
-
Anusiak
A ja mam pytanie, czy my mamy odrobić 6 tygodni praktyk czy 2x6 tyg. (czyli np. po roku znowu) bo cos slyszalam i wole sie upewnic :) -
szepiet
witam
ogolnie to nie wiem jak na elektrotechnice, ale na informatyce nikt o to mnie jeszcze nie pytal, a jestem na 10 semestrze, z tego co slyszalem, wystarczy zaniesc cokolwiek, a czy bedzie to rozwijajace w jakis sposob to juz zalezy od kazdego z Was
pzdr
Krzysiek Szepietowski -
-
(: Alicja :)
hallo
obecnie praktykami zajmuje sie pan Duszczyk pok na 4 piętrze w elektrycznym drugie czy 3 drzwi na lewo
do niego trzeba dostarczyć informacje o odbytych praktykach do 10 września!! - on też będzie robił wpisy do indeksów
kto jest po technikum i tam miał praktyki to musi zanieść ksero świadectwa maturalnego...
-
Na wykazie punktów ECTS jest napisane :> że praktyki mają trwać 4 tygodnie dla Elektroenergetyki a tymczasem chodzi fama, że mamy mieć praktyki przez 6 tygodni...jak to w końcu jest?
-
-=AnDrEw=-
Podobno zawsze byly 4 tygodnie ale teraz to sie zmienilo. Przyszedl do nas na jednym z wykladow, w ramach zastepstwa, pewien sympatyczny psorek, ktorego wszyscy lubia (taki znany a nazwiska nie potrafi epodac :/) i powiedzial ze 6 tygodni.
Sporo sie go wypytalismy i dodam w skrocie, ze:
- rownie dobrze mozemy odbywac te praktyki raz w tygodniu, byle zeby bylo napisane na papierze ze odbywaly sie one od np. 1 lipca do polowy sierpnia
- zamiast nich moze byc dowolna robota, chociazby ochroniarz czy praca na kasie, chodzi tylko o to, zeby ktos z danej firmy dal pieczatke i podpis pod tekstem, ktory my sami piszemy! Jak ma on wygladac? Hmmm... Nie wiem o_O -
dla elektrotechniki jest to na 100 6 tygodni, wiem bo mam wzór tej umowy.
-
>>> Angi << napisała:
>trzeba dostarczyć informacje o odbytych praktykach
>do 10 września!! - on też będzie robił wpisy do
>indeksów
Do 10 września czyli poniedziałku włącznie ? :>
Może ktoś to potwierdzić?...
-
Anonim
niestety 6 tygodni i do końca sesji wrześniowej trzeba zdobyć wpis , bo inaczej jak oddacie indeksy nie dostaniecie rejestracji na następny semestr ( tzn dostaniecie rejestracje warunkową )
-
Anonim
Zaliczenia praktyk odbywają się w GE pok.402 w godz. 11 - 13
Proszę się zgłosić od pon. 10.09. 2007