Wydział Elektryczny PW [2411]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

PO 3 roku należy odbyc obowiązkowe praktyki. Ja mam takie pytanko kiedy zacząć już kompletować papiery... jakie... kiedy je złożyć żeby bez problemowo dostać się na praktyki tam gdzie będzie się chciało.
    A Ci co już mieli praktyki niech się wypowiedzą jak było =) ??? co robiliście no i z jakiej jesteście specjalizacji =)
  • Anonim

wygląda to tak, że na 6 semestrze na którymś wykładzie zawita Zgliński i puści listę, na która wpisujecie jedną z możliwości:
    - jesteście po technikum i praktyki zalicza wam świadectwo maturalne
    - praktyki załatwicie sobie we własnym zakresie
    - politechnika ma wam coś załatwić

po odbyciu praktyk przynosi się zaświadczenie o odbyciu takowych (za okres conajmniej 4 tygodni czy tam miesiąca), lub umowę(y) o pracę za taki okres... i tyle

co do doświadczeń to ja pracowałem po 2 roku w wakacje i to mi będzie uznane (jak wreszcie się wybiorę po wpis)
    ogólnie raczej formalność, z tego co w wakacje widziałem opisy na gg ludzi na praktykach to strasznie się nudzili; )
  • Anonim

ja mialem jedna praktyke w zakladzie energetycznym w dziale sieci a druga w orlenie w dziale automatyki, roboty duzo nie jest, bo wakacje to okres urlopowy, malo ludzi, duzo roboty i nie ma sie kto praktykantami zajac, ale ciekawe rzeczy tez sie trafiaja, wszystko zalezy kto gdzie sobie zalatwi, nie narzekam chociaz mogla by za to byc jakas kaska :D
  • STAMiNA™

a właśnie jak to jest - gdy polibuda załatwia studentowi praktyki to zawsze są to praktyki niepłatne czy zdarza się tak, że płacą za konkretną robotę??

Gdzie szukaliście? co możecie polecić??

• TJD

Raczej nie opłaca się iść na praktyki, jako takie. Z dwóch względów - ani się tam nie rozwiniesz, ani Ci nie zapłacą. A skończy się na wklepywaniu danych w tabelki excelowe lub pakowaniu żarówek do kartoników. A tym czasem zapotrzebowanie na ludzi w Polibudy jest ogromne, trzeba tylko chcieć i poświęcić temu kilka dni.
  • STAMiNA™

>»Tomek napisał
    >A tym czasem zapotrzebowanie na ludzi w Polibudy jest
    >ogromne, trzeba tylko chcieć i poświęcić
    >temu kilka dni.

Powiedz coś więcej gdzie warto, gdzie szukać :> ?
  • TJD

> Powiedz coś więcej gdzie warto, gdzie szukać :> ?

Co ja mam Ci powiedzieć? W tysiącach firm.
  • STAMiNA™

>»Tomek napisał
    >> Powiedz coś więcej gdzie warto, gdzie szukać :> ?
    >
    >Co ja mam Ci powiedzieć? W tysiącach firm.

Tysiąc firm obleciałeś i w każdej warto było?

Raczej pytam tych którzy byli w firmach dobrych=wartościowe pratyki pod kątem przyszłego zatrudnienia i mogą je teraz zarekomendować

Wydaje mi się że jasno się wyraziłem...
  • STAMiNA™

Dodam, że chodzi mi o praktyki czysto energetyczne.

Był ktoś w Stoenie, Wattenfall'u albo ENCO?
    http://www.stoen.pl/index.php?id=36...
    http://www.vattenfall.pl/www/vf_pl/...
    http://www.enco-energetyka.com.pl/i...
  • TJD

> wartościowe pratyki pod kątem przyszłego zatrudnienia i mogą je teraz zarekomendować

Błąd! Nie przyszłego zatrudnienia, tylko zatrudnienia na TERAZ.

> Dodam, że chodzi mi o praktyki czysto energetyczne.

Kolejny błąd! Czasy, gdy każdy robił to do czego był przyuczony już dawno minęły. Teraz żeby robić $$$ trzeba się umieć dostosować do rynku - inaczej dupa zbita.
  • STAMiNA™

>»Tomek napisał
    >Kolejny błąd! Czasy, gdy każdy robił to do czego był
    >przyuczony już dawno minęły. Teraz żeby robić $$$
    >trzeba się umieć dostosować do rynku - inaczej dupa
    >zbita.

Tak, to jest jasne i zresztą wielu profesorów przestrzegało o takiej sytuacji, że prawie nikt nie będzie pracował w swojej specjalizacji...ale mi chodzi o opinie o konkretnych praktykach co jak przebiegało - przecież chyba nikt nie był w sklepie warzywnym i nie opychał ogórków...

• Anusiak

A ja mam pytanie, czy my mamy odrobić 6 tygodni praktyk czy 2x6 tyg. (czyli np. po roku znowu) bo cos slyszalam i wole sie upewnic :)
  • szepiet

witam
    ogolnie to nie wiem jak na elektrotechnice, ale na informatyce nikt o to mnie jeszcze nie pytal, a jestem na 10 semestrze, z tego co slyszalem, wystarczy zaniesc cokolwiek, a czy bedzie to rozwijajace w jakis sposob to juz zalezy od kazdego z Was

pzdr
    Krzysiek Szepietowski
  • (: Alicja :)

hallo
    obecnie praktykami zajmuje sie pan Duszczyk pok na 4 piętrze w elektrycznym drugie czy 3 drzwi na lewo
    do niego trzeba dostarczyć informacje o odbytych praktykach do 10 września!! - on też będzie robił wpisy do indeksów
    kto jest po technikum i tam miał praktyki to musi zanieść ksero świadectwa maturalnego...
  • STAMiNA™

Na wykazie punktów ECTS jest napisane :> że praktyki mają trwać 4 tygodnie dla Elektroenergetyki a tymczasem chodzi fama, że mamy mieć praktyki przez 6 tygodni...jak to w końcu jest?
  • -=AnDrEw=-

Podobno zawsze byly 4 tygodnie ale teraz to sie zmienilo. Przyszedl do nas na jednym z wykladow, w ramach zastepstwa, pewien sympatyczny psorek, ktorego wszyscy lubia (taki znany a nazwiska nie potrafi epodac :/) i powiedzial ze 6 tygodni.

Sporo sie go wypytalismy i dodam w skrocie, ze:
    - rownie dobrze mozemy odbywac te praktyki raz w tygodniu, byle zeby bylo napisane na papierze ze odbywaly sie one od np. 1 lipca do polowy sierpnia
    - zamiast nich moze byc dowolna robota, chociazby ochroniarz czy praca na kasie, chodzi tylko o to, zeby ktos z danej firmy dal pieczatke i podpis pod tekstem, ktory my sami piszemy! Jak ma on wygladac? Hmmm... Nie wiem o_O
  • Student Travel

dla elektrotechniki jest to na 100 6 tygodni, wiem bo mam wzór tej umowy.
  • STAMiNA™

>>> Angi << napisała:
    >trzeba dostarczyć informacje o odbytych praktykach
    >do 10 września!! - on też będzie robił wpisy do
    >indeksów

Do 10 września czyli poniedziałku włącznie ? :>

Może ktoś to potwierdzić?...
  • Anonim

niestety 6 tygodni i do końca sesji wrześniowej trzeba zdobyć wpis , bo inaczej jak oddacie indeksy nie dostaniecie rejestracji na następny semestr ( tzn dostaniecie rejestracje warunkową )
  • Anonim

Zaliczenia praktyk odbywają się w GE pok.402 w godz. 11 - 13
    Proszę się zgłosić od pon. 10.09. 2007

| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)