Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • VirginHunter

Nie wiem czy już to gdzieś nie krąży ale mógłby ktoś rzucić pytania jakie na ustnym dawał Woliński z fizyki 2 (czyt. semestr drugi)??
  • Bartek

Jest ten temat już, trochę stron dalej. Ale prosze:

W tamtym roku prof.Woliński takie oto zadawał pytania na egzaminie ustnym w 2semestrze:
    Pamiętajcie że podstawa wszystkiego są równania Maxwella
    • Postulaty mechaniki kwantowej
    • Polaryzacja, dyfrakcja, koherencja światła
    • Prawo Ampera
    • Jak działa laser
    • Własności fali elektromagnetycznej
    • Równanie Schrodingera - wyprowadzić (ogólne, z czasem, bez czasu)
    • Zjawisko fotoelektryczne zewnętrzne/ wewnętrzne
    • Prąd przesunięcia
    • Co to jest pole elektryczne/ magnetyczne
    • Różniczkowe prawo Ohma
    • Twierdzenie Gaussa magnetyczne i elektryczne
    • Początki mechaniki kwantowej, ciało doskonale czarne
    • Potencjały wektorowe i skalarne
    • Równania Maxwella (całkowe i różniczkowe; przypadek ogólny i pól stacjonarnych)
    • Prawo Faraday'a (dlaczego występuje znak '-' we wzorze)
    • Pole elektryczne w dielektryku
    • Prawo Coulomba ↔ prawo Gaussa
    • Kwantowy oscylator harmoniczny
    • Cząstka w pudle
    • Fale elektromagnetyczne - wyprowadzenia wzorów dla pola B i H
    • Funkcja falowa
    • Atom wodoru
    • Poziomy energetyczne
    • Zachowanie się światła przy przejściu z jednego ośrodka do drugieg
  • Bartek

Temat ten jest tu:
    http://grono.net/forum/topic/645592...
  • STAMiNA™

łał

Ale lepiej jak będzie kilka tematów o fizyce. Podając ten temat łamiesz regulamin grono.net:

§4

1. Wraz z rejestracją użytkownik uzyskuje prawo do korzystania z usług świadczonych w ramach serwisu grono.net:
    - nawiązywania i rejestracji kontaktów z innymi użytkownikami,
    - umieszczania własnych danych celem uzyskania kontaktów z innymi użytkownikami serwisu,
    - korzystania z mechanizmów wyszukiwawczych celem poszukiwania innych użytkowników,
    - wyrażania swoich opinii na forum na forach, oraz czacie
    - tworzenia gron tematycznych,
    - umieszczania w serwisie ogłoszeń,
    - odbierania i wysyłania bieżących wiadomości,
    dzielenia się z innymi użytkownikami informacjami na temat wydarzeń artystycznych.
    polecania innym użytkownikom wybranych przez siebie seriwsów oraz stron www,

:>

Jak chce niech dubluje tematy, nie zabraniaj mu swobodnej wymiany myśli z innymi użytkownikami serwisu grono.net - ograniczasz mu w ten sposób jego wolność.

przecież powrócił stary porządek czytaj pierdolnik.

• Kłamliwa Świnia.

jadowita wypowiedź; ]
  • >>aRtEk<<

pamięta może ktoś dokładne zadania na ostatnim pisemnym u Wolińskiego?
  • Krzysiek B.

w tatmtym roku dawal pytania odnosnie row. shroedingera i przejscia miedzy postacia calkowa i rozniczkowa row. Maxwella
  • Anonim

niedokładnie ale:
    1. z prawa Coulomba wyprowadzić prawo Gaussa
    2. udowodnić równość między różniczkową i całkową postacią prawa Faradaya
    3. udowodnić że wektor k jest prostopadły do wektora pola B (lub E nie pamiętam) - fale elmg
    4. z równania z czasem Schrodingera doprowadzić do postaci bez czasu (odpowiednie przekształcenie było wyprowadzane na wykładzie)
  • >>aRtEk<<

dzieki :D:D
  • >>aRtEk<<

a na ustnym dawał wyprowadzać równania Maxwella, Ohma i Schrodingera czy tylko podać główną postać??????
  • Anonim

z tego co słyszałam to również trzeba wiedzieć z czego się dany wzór wziął więc wyprowadzanie też...
  • Maciejo Andrzejo

>-=STAMiNA=- napisał
    >łał

za to pierdolnika nie bylo jak wszystko kasowales..
    nic sie dowiedziec nie mozna bylo a o takich rzeczach jak wyniki z czegos tam to juz nie wspomne

p.s. pierdolnik to Ty masz w majtkach
  • Maciejo Andrzejo

i wogole chyba masz problemy ze zrozumieniem
    czemu on lmie jakiekolwiek prawo podajac link do innego grona.
    stary nic nie kumasz..
  • STAMiNA™

Swego czasu oskarżyłeś mnie na priv, że pomieszałem etykiety na tym twoim publicznym gmailu czego oczywiście nie zrobiłem. Jako odpowiedź podesłałem ci linka do poradni psychologicznej albo psychiatrycznej.

Teraz jedynie co mogę powiedzieć to: udaj się do tego typu placówki :>

btw nie link do grona tylko link do takiego samego tematu na tym GT - ogarnij się może najpierw o co się grzejesz :>
  • Maciejo Andrzejo

ehhh pisac cos do Ciebie jest bezsensu
    (tak chodzilo mi wlasnie o link do GT)
  • Maciejo Andrzejo

tak oskarzylem Ciebie bo tak dlugo jak nasz gmail istnieje nic sie nie jebalo,a tu wbijam na mejla patrze ktos sobie zrobil przekierowanie na poczte elektryk6@gmail.com (co autmatycznie wylacza przekierowania poprzez filtry) i widze zjebane etykiety. samo sie nie zrobilo a tego mejla znaja i uzywaja glownie ludzie z roku 2 i nizej a nie z np szostego semestru co mozna wnioskowac po adresie mejla na ktory zostalo zrobione przekierowanie.

to co bylo nie wroci, pogodz sie ze juz tu nie bedzie moderatorem. nie ja Cie wywalilem tylko wiele ludzi ktorzy napisali maila do admina.
    sam admin przygladal sie rozmowie ktora z Toba prowadzilem i pewnie doszedl do jakis wnioskow... Ty tez w koncu moglbys do nich dojsc
  • STAMiNA™

> tak oskarzylem Ciebie bo tak dlugo jak nasz gmail istnieje nic sie nie jebalo,a tu wbijam na mejla patrze ktos sobie zrobil przekierowanie na poczte elektryk6@gmail.com (co autmatycznie wylacza przekierowania poprzez filtry) i widze zjebane etykiety. samo sie nie zrobilo a tego mejla znaja i uzywaja glownie ludzie z roku 2 i nizej a nie z np szostego semestru co mozna wnioskowac po adresie mejla na ktory zostalo zrobione przekierowanie.
    >
    Tobie coś się jebie z psychiką. Nie mam żadnego motywu aby coś takiego zrobić. :> To nie jest piaskownica żebym odwetowo burzył wam babkę z piasku :>. Ale skoro się tak usrałeś, że to ja to żyj w takim przekonaniu :>

> to co bylo nie wroci, pogodz sie ze juz tu nie bedzie moderatorem. nie ja Cie wywalilem tylko wiele ludzi ktorzy napisali maila do admina.
    > sam admin przygladal sie rozmowie ktora z Toba prowadzilem i pewnie doszedl do jakis wnioskow... Ty tez w koncu moglbys do nich dojsc
    Kiedyś w tej jatce co była prowadzona w OFF-TOPIC tłumaczyłem ci, że nie rozumiesz wielu rzeczy i miałem rację. Geniuszu :> z wszystkiego zdaję sobie sprawę i wiem dokładnie jak owa sprawa przebiegła i co doprowadziło do takiego a nie innego finału.

Kompromitujesz się tym bezpodstawnym oskarżeniem. Co chcesz tym osiągnąć? Pokazać, że tak pięknie zostałem załatwiony, że muszę w odwecie pełnym nienawiści, zawiści coś nasrać na waszym gmailu? Dorośnij :>

Byłem moderatorem i już nie jestem - demokracja zatriumfowała :>
  • Maciejo Andrzejo

powiedzialbym raczej "demokracja", 3males sie stolka wszystkimi mozliwosciami dyktatora

ja nie chce nic osiagnac po prostu czytalem ten post i zobaczylem Twoja wypowiedz wlasnie na ten temat na ktory teraz piszemy, ktory myslalem ze jest zamkniety ale jednak piaskownica, jak to nazwales, jest nadal otwarta.
    zreszta z Twoimi pogladami anty-semity moglbym spodziewac sie roznych dzialan odwetowych.
    a tu prosze Cie wklej troche swoich bluzgow, o tu tu:
    .................
  • STAMiNA™

Jesteś prostym człowiekiem :>
  • Maciejo Andrzejo

nie wnikam w to co mowisz gdyz wyrazasz jedynie swoja nie obiektywna opinie o mojej osobie, a ze nalezysz do zupelnej mniejszosci ze swoim pogladem moge pominac chec obrony przed Twoimi obelgami rzucanymi w moja strone
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)