-
banan
chcac ulatwic innym zrobienie projektu umiescilem na chomiku moj projekt z instalacji zawierajacy wszelkie niezbedne (przynajmniej u niestepskiego, ktory okazal sie byc dosc czepalski) opisy, obliczenia, schematy i plany a jako bonus w drugiej paczce wrzucilem wszelakie katalogi, karty produktu itp, z ktorych korzystalem przy robieniu projektu-mam nadzieje ze sie przyda
link: http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=g...
haslo: elektryk
mala uwaga co do samego projektu:
rar zawiera doc'a w ktorym jest caly opis i obliczenia oraz pliky cad'owe ze shcematem i planami instalacji. Poprawki
zostaly naniesione tylko na dokumentacje, w planach i schemacie jest bateria kondensatorow ktorej byc nie powinno, a wraz z nia jest tez celka odplywowa w rozdzielnicy glownej do ktorej to bateria miala byc podlaczona, a zgodnie z zaleceniem prowadzacego przekroj przewodu zasialajcego rozdzielnice RS-1 zostal zmieniony z 500mm2 na 2x240mm2, co tez jest uwzglednione jedynie w dokumentacji a na planach i schematach nie.
pozdrawiam
banan -
przemo
>banan napisał
>chcac ulatwic innym zrobienie projektu umiescilem na chomiku
>moj projekt z instalacji zawierajacy wszelkie niezbedne
(....)
O Stary... Czemu tak późno... Własnie skończyłem i odnoszę od piątku i odnieść nie mogę. Cóż, przynajmniej będę miał podporę w poprawkach.
Ale nieco się u Ciebie gubię jeszcze.
>rozdzielnice RS-1 zostal zmieniony z 500mm2 na 2x240mm2, co
niezły przekrój żeś wpierniczył... Ale 3x80kW to spoko.
W ogóle 240-500mm2 to już ciężko przewodem nazwać, raczej kablem energetycznym. To kawał miedzi jest. a Pięć takich żył ,to w ogóle... -
banan
nazwane przewodem z przyzwyczajenia, ale produkuja takie cos wiec czemu by nie uzyc; )
swoja droga moge od siebie powiedziec ze niestepski nie sprawdzal wogole instalacji oswietleniowej-wyszedlem z mylnego zalozenia, ze wszystkie oprawy maja kompensacje mocy biernej, ale pozniej sie okazalo ze tak nie jest. poprawiac mi sie juz nie chcialo bo to w pyte roboty, a on nie zauwazyl wiec wszystko jest git. moc bierna od oswietlenia zostala tylko uwzgledniona przy doborze baterii kondensatorow-przy doborze zabezpieczen i okablowania instalacji oswietleniowej nie
w razie jakichs pytan lepiej walic na banann@gmail.com, bo na grono za czesto raczej nie zagladam-jesli tylko bede pamietal co i jak to postaram sie pomoc, chociaz nie obiecuje ze bedzie to bardzo szybka odpowiedz
btw-ja swoj projekt oddalem 18 czy 19 stycznia i za niestepskim chodzilem do wczoraj; )
polecam wziac to pod rozwage przy oddawaniu projektu we wrzesniu -
Anonim
ten projekt trzeba koniecznie zrobić AutoCADzie czy można w innym programie cad?
pytanie jest zasadne, o ile nie pracowaliście na zajęciach w AutoCADzie, bo jeśli w nim pracowaliście, to lepiej nie kombinować
proszę o odpowiedź możliwie do 31 lipca
z góry dzięki -
-
przemo
>Piotrek napisał
>ten projekt trzeba koniecznie zrobić AutoCADzie czy można
>w innym programie cad?
Tak własciwie, to chyba nikt nic nie wspominał (tzn u żadnego prowadzacego) do robienia projektów w A-Cadzie, bo mało kto to ma na legalu :)
Równie dobrze możesz strzelić rysunki techniczne odręcznie w końcu. a jak znajdziesz jakiś inny dobry program do tego, to czemu nie... -
Anonim
co sie dzieje z tym plikiem na chomiku ? wszystkie inne sie sciagaja a ten najwazniejszy nie chce :/
moze ktos mi podeslac instalacje.rar ? lucky@op.pl -
Anonim
to i pry okazji i ja poproszę o ten plik z chomika który sięnie ściąga
raulrzadzi@gmail.com
z góry dziękuję
Piotrek -
banan
wrzucilem ponownie rara z dokumentacja, mam nadzieje ze znow troche polezy, w razie czego pisac na banann@gmail.com-na grono raczej zadko zagladam -
Anonim
-
Marek
Pamiętajcie że prowadzący są różni i różnych rzeczy wymagają. Wziąłem od kolegi projekt do przeróbki. On dostał 5 u ***** (bez nazwisk) a ja 3.5 u ****** bo brakowało parę rzeczy :( -
Anonim
Heh w ramach rozrywki przejrzałem sobie tak na szybko ten projekt; )
Z dzisiejszymi realiami ma on trochę mało wspólnego no ale lepsze to niż nic.
Z rad starszego kolegi - jeżeli ktoś chce po PW iść w kierunku projektowania to niech ten projekt zrobi od początku do końca sam.
Wiem że się nie chce ale jak widzę ludzi na 5 roku którzy nie potrafią dobrać kabli albo zabezpieczeń to mi ręce opadają;( -
Marek
Posiada ktoś zrobiony projekt ze Stacji Elektronenergetycznych? (u Pawełkowicza) Zasilanie ze 110kV. Wiadomo że każdy ma iiny ale miałbym na czym się wzorować. Nie za bardzo wiem od czego zacząć :( -
Anonim
-
banan
-
Anonim
-
ChrustAA
lepiej chyba z niestepskim niz 2 lata za poprawkami pawelkowicza chodzic... -
szukajcie a znajdziecie
Czy ma ktoś i byłby tak miły i podesłał schemat hali do projektu w wersji elektronicznej. Chodzi mi o tą z tarasem wewnątrz; ta co ma 3 kondygnacje w części "pomocniczej" (nie wiem nazwać; tej co nie jest halą produkcyjną).
Z góry dziękuję i pozdrawiam
warkon270@wp.pl
-
SEWA
witam,
chcialbym zapytac czy ktos wie czy dr. Niestepski prowadzi nadal projekt z instalacji , troche mi sie obsunal termin wykonania. I nie wiem czy jest jeszcze sens robic stary pro czy mam poszukac nowego prowadzacego ? -
qń
Jesli ktos ma podklad do projektu z mgr Wasilewskim ten gdzie sa 3 poziomy ponieszczen biurowo-technicznych to poprosze na maila
koniaczek@o2.pl -
ChrustAA
>PolaroS napisał
>Heh w ramach rozrywki przejrzałem sobie tak na szybko ten
>projekt; )
>Z dzisiejszymi realiami ma on trochę mało wspólnego no
>ale lepsze to niż nic.
>Z rad starszego kolegi - jeżeli ktoś chce po PW iść w
>kierunku projektowania to niech ten projekt zrobi od
>początku do końca sam.
>Wiem że się nie chce ale jak widzę ludzi na 5 roku
>którzy nie potrafią dobrać kabli albo zabezpieczeń to mi