-
Anonim
"zaliczenie poprawkowe z teorii obwodów dla semestru II i III, grupy 1-4 odbędzie sie w dniu 7 września w salki SK 107 o godzinie 9.00"
taka informacja wisi w GE -
zombie
ktos ma opracowane pytania na egz sem III?? widziałam jakieś kserówki wcześniej, 30 pytan czy cos w tym stylu... -
Luigi
Egzamin z TOBÓW 2 czyli 3sem odbędzie się 08.09.2009 o godz 9.00 w GG412. Ten termin jest dla I potoku. NIe wiem jak II potok ma. -
-
;)
-
Anonim
Może ktoś był by zainteresowaniem zaliczenia Tobów2 Ustnie ?
Potrzeba paru osób, to prof. nie powinien stwarzać większych problemów. -
Michał
-
Anonim
>Bartello napisał
>Może ktoś był by zainteresowaniem zaliczenia Tobów2
>Ustnie ?
>Potrzeba paru osób, to prof. nie powinien stwarzać
>większych problemów.
A o jakim terminie rozmawiamy? Jeśli na początku stycznia 2010 to chętnie bym się pisał - wcześniej tego nie ogarnę (choć egzamin ten zalega mi tak samo długo jak Tobie :D ) -
Kuba
ktos wie jak wyglada takie ustne zaliczanie ? bo jesli da rade to moze bym sie pisal -
Anonim
Teoretycznie mamy czas do 15 grudnia, na posprzątanie reszty bajzlu... Tak więc najlepiej by było ... 15 grudnia :) Ledwo co przed oddaniem indexu do dziekanatu :)
Ja też nie ogarniam, ale przez te 7 dni może coś się uda... aby tylko 3 dostać.
Jak wygląda ustny?
Wchodzi 3-5 osób, każdy dostaje jedno pytanie, odpowiesz/nie odpowiesz to zależnie ocena 3/2...
Pytania raczej tendencyjne... Czyli linia długa, czwórnik jakiś, stan nieustalony... -
Anonim
-
senner
na razie to tylko chyba zerówka 27.01 GE AE o 10:00 ale to nie potwierdzone. może jutro się czegoś dowiem -
Anonim
I coś tam już oficjalnie wiadomo z tym 27.01? Jak znacie terminy też 1 i 2 (o ile jest) to dajcie znać.
Dzięki -
senner
-
-
Anonim
Był ktoś wczoraj na terminie? Wpuszczał warunkowiczów? Jakie były pytania? -
Anonim
-
boomshanka
>Kierownik d/s nieistotnych napisał
>Był ktoś wczoraj na terminie? Wpuszczał warunkowiczów?
>Jakie były pytania?
Nie byłem na terminie - info od osób trzecich:
1) Obliczyć wskazania przyrządów u wkładzie 3 fazowym gwiazda-trójkąt
V1- napięcie fazowe żródła,
V2- napięcie fazowego odbiornika
A - prąd fazowy odbiornika
wymuszenie miało harmoniczne 1, 3 i 5
2)Rozwiązać obwód szeregowy RL przy wymuszeniu sinusoidalnym (warunki początkowe zerowe) i opisać poszczególne przypadki
3)Metodą operatorową obliczyć obwód RLC (równolegle połączony) warunki początkowe nie były zerowe, po komutacji do obwodu dołączaliśmy źródło napięcia stałego
uc(0)=40
E=100
R=8
L=1
C=2.5mF
u(t)=?
4)Czwórniki symetryczne - 2 zdania o nich oraz:
definicja impedancji charakterystycznej (o wyprowadzeniu mowy nie było ale mógł chcieć)
współczynniki tłumienia, fazowy i przenoszenia -wyprowadzić oraz napisać jaki mają sens fizyczny
5)Przedstawienie indukcyjności uziemionej i nieuziemionej przy pomocy żyratora
*** -
Anonim
Pytania dokładnie jak napisane wcześniej...
Wpuszczali warunkowiczów... z tym, że każdy musiał stawić się dziś na odpowiedź ustną.
Na ustnym przepytywał konkretnie z interpretacji określonych zjawisk...
Mnie akurat o sygnałach, stanach obwodu, impedancji operatorowej i masy innych ktorych nie pamietam juz... Trzeba się orientować, bo łatwo wyłapuje błędy i się czepia.
Odpowiedź trwała tak około 15 minut :/
Ale na pocieszenie z wszystkich warunkowiczow każdy zdał. :)
Powodzenia -
Anonim
-
VirginHunter
pytania z dziś
1. gwiazda-gwiazda, 4 przewody, Un różne od zera
2. operatorowa obwodu równoległego
3. LC, wymuszenie sinusoidalne klasyczną
4. impedancje zwarciowe i jałowe. Parametry łańcuchowe czwórników pasywnych na podstawie impedancji
5. Układ całkujący i różniczkujący na wzmacniaczu
Mógłby ktoś przybliżyć pytania z ustnego? Bo w poniedziałek mamy orala
I jeżeli dobrze zrozumiałem, jest to ostatnio termin dla warunkowiczów (chociaż coś brzakał o wrześniu) -
Luigi