Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marek

Mam pytanie do 6sem, kiedy jest zaliczenie z Teletechniki u Kowalika?
  • aaaa!!!!

na ostatnich zajęciach czyli w ostatni czwartek przed sesją o 14.15
  • Mate0

chyba o 12.15 jak wyklad :P
  • STAMiNA™

Napiszcie info na temat tego egzamu, ulubione tematy itd....
  • NoЯmaN™

>na ostatnich zajęciach czyli w ostatni czwartek przed
    >sesją o 14.15

o tej porze to lab z trakcji mamy... chyba o 12?
  • aaaa!!!!

tak tak o 12.15
    pojebało mi się:p
  • danek85

Sa jakies materialy ogolno dostepne badz?
    Wie ktos jak bedzie wygladal egzamin?
  • Mate0

z tego co mowil na wykladzie, to beda pytania te co sa w jego ksiazce po kazdym rozdziale. ma byc chyba z 5 pytan.
  • Marek

>aaaa!!!! napisał
    >tak tak o 12.15
    >pojebało mi się:p

Czyli ternim zaliczenia jest w czwartek 14.06 o godz 12.15?
  • NoЯmaN™

wie ktoś czy wszystkich rozdziałów trzeba się uczyć czy tylko cześci? jeśli nie wszystkich to których?
  • Mate0

Tylko czesci, ale niestety nie wiem ktorych, bo srednio bywalem na wykladach... mowil ze tam polowa czy nawet lepiej nie bedzie obowiazywala na zaliczeniu.
  • danek85

a ktora to jest tak ksiazka Kowalika ??
    Ja kupilem: TELETECHNIKA - podstawy dla elektroenergetyków. Ryszard Kowlaik 190stron.
    Ktos mi powiedzial ze to nie jest ta ksiazka???
  • Maycee

to nie ta, w nazwie powinno być podstawy dla elektryków. Oczywiście jak się mylę, proszę o sprostowanie :)
  • NoЯmaN™

chyba się mylisz. w biblitece nie ma innej książki kowalika o teletechnice. poza tym to w miarę logiczne jest, że jeśli jesteśmy na elektroenergetyce to raczej ta książka.
  • Maycee

Nie, jednak mam rację, sprawdziłam u siebie na półce :) To ma być: "Podstawy teletechniki dla elektryków" i ona ma ok. 400 stron. To na bank ta, bo jak byłam na kilku wykładach, to było z niej.
  • Maycee

I moim zdaniem obowiązują z niej rozdziały: 3 - 10, te jakoś kojarzą mi się z wykładów, ale nie wiem, czy to wszystkie, bo na wszystkich wykładach nie byłam; )
  • NoЯmaN™

;/ ... no to trochę chujowo! a możesz napisać jakie są tytuły tych rozdziałów? być może część tego jest w tej drugiej książce...
  • Mate0

jak nie ma w bibliotece??!!?? przeciez ja mam z biblioteki tyle ze w alcatrasie "podstawy teletechniki dla elektrykow" 415 stron, Warszawa 2006. Tyltuly rozdzialow to:
    3. Zabezpieczanie informacji przed błedami
    4. Informacja szeregowa
    5. Układy zabezpieczenia danych seregowych pzed błędami
    6. Struktury przekazywania informacji
    7. Standardy przesyłania informacji w połączeniach lokalnych
    8. Sieci komputerowe stosowane w połączeniach lokalnych
    9. Przesyłanie informacji w systemach rozległych
    10. Sieć telefoniczna (to na bank bo na tym byłem :P)

ale to prawie 200 stron bedzie :/
  • NoЯmaN™

moja pomyłka. wpisując teletechnika nie wyszukiwało tego tylko dla elektroenergetyków.

w każdym razie tytuły rozdziałów i zagadnienia w obu książkach się pokrywają, tylko w tej dla elektryków jest chyba więcej. bo w tej co ja mam (dla el-en) zajmuje to 102 strony. może to i lepiej; )
  • STAMiNA™

ma być 5 pytań takie jak na końcu każdego działu.
    Byłem na wykładach i mam zapisane, że zaliczenie ma trwać 2h? Ale coś mi sie wydaje, że to zbyt dużo...
  • 1
  • 2
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)