Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam was serdecznie drodzy koledzy i koleżanki studenci i absolwenci :)
    Chciałbym się z wami podzielić informacją o bardzo ciekawej możliwości wyjazdu na stypendium do Islandii. Są to studia magisterskie czyli kończą otrzymaniem tytułu magistra. Jak już wspomniałem w tytule są studia z odnawialnych źródeł energii czyli coś co jest i będzie na topie w dzisiejszym świecie (Islandia na pierwszym miejscu na świecie pod względem wykorzystania odnawialnych źródeł energii). Niżej podaje link do do strony internetowej szkoły w której odbywa się ten kurs.

http://www.res.is/

Możecie na niej znaleźć informacje no specjalizacjach, terminach itp. Możecie również sprawdzić tegorocznych studentów i znaleźć tam między innymi mnie;).
    To co jest może nie spotykane w kursie magisterskim to czas w jakim się zdobywa ten tytuł tutaj. Kurs trwa rok. Ale w rok robi się 3 semestry (nie ma wakacji:(). Tak kurs jest dość intensywny, zdecydowanie nie jest to Erasmus, ale ja sam nauczyłem się tu już bardzo dużo, a pisanie pracy magisterskiej jeszcze przede mną.
    My jako Polacy mamy zdecydowanie najlepsze warunki tutaj bo jesteśmy na pełnym stypendium! Pełnym oznacza, że mamy zapewnione WSZYSTKO!
    Wszystko tzn:
    -przelot z Polski do Islandii,
    -pełne wyżywienie na miejscu (oprócz weekendów i świąt),
    -bardzo dobre warunki mieszkaniowe
    -czesne za szkołę (czego amerykanie zazdroszczą; )
    -przelot do Polski po obronie pracy magisterskiej,
    -laptop

W tym roku (wyjazd w lutym) pojechało nas tylko 3 z PW a to dlatego, że nie było o tym prawie żadnej informacji więc po prostu o tym nie wiedzieliście:(. Mam nadzieje, ze w tym roku będzie inaczej, miedzy innymi właśnie dlatego to pisze. Pozdrawiam i jak macie jakiekolwiek pytania to chętnie odpowiem.
    sorry za długi post;)
  • Anonim

Chciałbym podbić i temat i zachęcić Was ponownie szanowne koleżanki i koledzy inżynierowie do zainteresowania się tym stypendium. W drugiej połowie października odbędzie się spotkanie informacyjne w tej sprawie a w połowie listopada rozpocznie się rekrutacja. Jak tylko będę znał szczegóły to dam Wam znać. W lutym przyszłego roku przewidziane jest 11 miejsc dla studentów i absolwentów PW
  • Anonim

Witam ponownie.
    20.10.2009 (wtorek) w gmachu ITC (instytut techniki cieplnej) w sali 207 o godzinie 17, odbędzie się spotkanie informacyjne ze studentami i absolwentami zainteresowanymi wyjazdem na stypendium do Islandii w lutym 2010roku. Gorąco zachęcam Was do przybycia na to spotkanie na którym również ja będę obecny, więc mogę wam udzielić najświeższych informacji z tej strony która pewnie bardzo Was interesuje, czyli strony studenta obecnie uczestniczącego w tym stypendium. Na spotkaniu obecny będzie również koordynator Pan Profesor Tomasz Wiśniewski który również odpowie na wszystkie interesujące Was pytania.
    Do zobaczenia we wtorek
  • Hab

Z powodu niewielkiego zainteresowania studentów naszego wydziału, przypominam, że są to studia w szczególności skierowane do absolwentów naszego wydziału, MELU i Ochrony Środowiska, a sam wyjazd w przeciwieństwie do erazmusa jest w całości pokrywany prze politechnikę. Są to studia magisterskie i są skierowane do studentów z tytułem inżyniera lub osób które ukończyły politechnikę nie później niż dwa lata temu.

Polecam bo naprawdę warto!!!!
  • Kłamliwa Świnia.

rozumiem, że wy tam pojechaliscie po obronie mgr na pw i po roku tam dostajecie MSc z odnawialnych źródeł en?
    rozumiem też, że w przyszłych latach również istnieje możliwość takiego wyjazdu..?; ]
    w przyszłym roku akadem. bym się skusił.

szkoda, że mi to spotkanie wczorajsze umknęło..
  • Anonim

Ja jestem w tej chwili w trakcie tych studiów. Wyjechałem już po obronie mgr i w Islandii robię drugiego mgr. Z tymi następnymi latami może byc ciężko. Umowa była podpisana na dwa lata. I przyszły rok jest tym drugim. Nie wiadomo co będzie dalej. Możliwe, ze nic :( Więc polecam pojechanie jednak w tym roku. Zajrzyj na stronkę

http://res.itc.pw.edu.pl/

Znajdziesz tam informacje i kontakt do koordynatora którym jest profesor Wiśniewski z MELu

Polecam gorąco ten wyjazd bo sam jestem z niego bardzo bardzo zadowolony
  • Anna

A ja mam takie pytanko odnosnie wymagan szczegolnie ze znajomosci angielskiego. Czy trzeba miec jakies straszne papiery na to? Ja gadac gadam, ale nie posiadam zadnego papierka poza tym B2 co kazali nam zrobic na PW - za co postawili mi 4,5 bo stwierdzili, ze brakuje mi jednego punktu z gramatyki :/
  • Anonim

Miałem taką sama sytuacje jak Ty. Poprawiłem B2 3 dni przed wyjazdem. Idziesz do pani w sjo i mówisz, że stypendium, że jedziesz, że musisz itp i mi wyznaczyli egzamin na następny dzień. No i w drugiej połowie listopada będzie na PW mój dziekan z Islandii który będzie rozmawiał z kandydatami więc chyba to też będzie jakiś rodzaj sprawdzenia znajomości języka. W kazdym razie odezwij się do prof Wiśniewskiego. Prosił żeby się zglosić do konca października żeby mógł juz ludzią informacje na maile rozsyłać. Wnioski do wypełnienia itp
    Poeodzenia
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)