Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Shrek!

hej, ma ktoś może problemy z pasowaniem seriali do windowsów z MSDNu? zassałem sobie wczoraj 2k3 se ( polish ) z naszego msdnu ( plyta 2 w 1 ) i ani do wersji standard ani do ee nie pasuje mi serial wygenerowany przez system... WTF? napisałem maila na elms@ee.pw.edu.pl ale pewno odpowiedz dostane w pazdzierniku doopiero a ja tego potrzebuje teraz :-/

Nie sprawdzałem innych produktów ale problem z serialami do 2k3 jest.
  • senner

a właśnie, gdzie znaleźć seriale w MSDN-AA ? jakoś pamiętam że nie mogłem..
  • dr3du

trzeba "kupić" w tym serwisie http://msdn61.e-academy.com/elms/St...

Ja aktywowałem viste i xp i nie było problemów z kluczami.

Wie ktoś kiedy się pojawi u nas windows 7 ? Bo ogólnie w serwisach msdn aa ma się pojawić w połowie sierpnia chyba ale to na każdym wydziale admin ręcznie musi dodać.
  • senner

ok, już się dopatrzyłem gdzie są.
  • Shrek!

W7 do sprzedazy wchodzi 22 pazdziernika z tego co wiem. W msdn'ie bedzie wczesniej? :D
  • Shrek!

o własnie znalazłem :D http://dobreprogramy.pl/index.php?d...
    to czekamy do soboty, łudzę sie ze z automatu sie pojawi :D
  • Shrek!

a serial od enterprise pl mi zadziałał ale serial od standard'a nie chciał
  • lipa

A może napisać maila do administratora w sprawie Windows 7? Używam RC od paru miesięcy, ale ma ze dwa wkurzające bugi i na RTM mi zależy. Ktoś wie, czy ponaglanie ich coś da? Bo z tego co wiem w ELMSie nic nie pojawi się automatycznie, administrator musi sam dodać oprogramowanie (zaznaczyć "ptaszkiem" na liście podobno :P)
  • dr3du

Możesz napisać. Ja już napisałem, może jak dostanie więcej maili będzie miał większą motywację :)
  • Anonim

Teoretycznie dopiero od wczoraj (15 sierpnia) powinniśmy mieć dostęp do Windows 7 RTM ( http://dobreprogramy.pl/index.php?d... ), pamiętajcie, że z tego co mi wiadomo to my jesteśmy w ELMS'ie
  • Shrek!

tez wczoraj o W7 napisałem do admina :P niech nie nie leni tylko sciąga. Aczkolwiek kiedys slyszałem ze jak M$ udostępnia zasoby do ściągania dla systemów na własne serwery to średni transfer bywa na poziomi kilku kilobajtów przez co "troche" mozemy pcozekać :P zalezy czy cągniemy prosto z MS czy z jakiegos serwera uczelnianego.
  • Rzooq

Przed chwilą wszedłem na MSDNAA i jest taki komunikat:

"Windows 7 Professional-English (32 bit and 64bit) is now available in ELMS
    2009-08-14

Use the product search drop-down to download Windows 7. Unable to locate Windows 7? Contact your Program Administrator"

Oczywiście Win7 na liście nie widzę :D
  • Shrek!

no bo jakże by inaczej :P ale i tak na stronie Lenovo jeszcze nie widze sterów do swojego T61 także moge sie wstrzymać, pozatym nie barddzo chce mi sie całą maszyne reinstalować :P

Szaukam sponsora na dysk jakies 320-500Gb 2,5" 7200RPM sata.. nie chce ktoś wesprzeć kolegi?? :D
  • Shrek!

a i żeby nie było, na koncie msdn'u ze starego wydziały ( mechatronika ) w7 jest w wersjach PRO eng x86 i 64bit oraz są multilanguage packi w obu wersjach x86 i 64bit... ZASYSAM :D a co! :D Ide szukać sterowników do swojego lapka...

edit..

nieeee nieeeee są sterowniki... 3 dni z życia wyjęte będą teraz... nieee a miałem cholera popracowac... :(
  • lipa

Wie ktoś może kto OSOBIŚCIE zajmuje się ELMS-em na naszym wydziale? Bo mam wrażenie że maila elms@ee.pw.edu.pl nikt nie sprawdza... Może jakby napisać na wydziałowego maila do człowieka odpowiedzialnego za to, to byłaby jakaś reakcja. Bo zaczyna mnie to troszkę irytować...
  • Rzooq

• kobik

proponuje wam dac sobie na wstrzymanie bo tak jak bywa najczesciej z takimi systemami to admini olewaja po calosci i zagladaja raz na pol roku majac calkowicie gdzies czyjes maile; )
  • Żylak

windows 7 x86 już na ELMSie, paczka językowa również. całośc 4GB :D
    x64 pewnie pojawi się w niedługim czasie, bo jest, ale bez możliwości kupna; )
  • JJ

ja mam tylko wersje x64 z paczka jezykowa i juz mi sie pare procent sciagnelo wiec chyba dziala :D
  • Żylak

no ja sie wlasnie zalapalem na x86, w sumie na razie wole upgrade zrobić niż nową instalke... później pomyslę o x64.
  • 1
  • 2
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)