Wydział Elektryczny PW [2411]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jestem zielonym pierwszakiem co do PW, więc postanowiłem założyć ten temat żeby starsi mogliby co nie co wyjaśnić, a pierwszaki pytać xD

więc moje pytania:

1. Wiem że jest podział na grupy, kiedy się dowiemy kto jest w której ?
    2. Jak mam czytać z planu te sale w których są wykłady... np. GG-425A, GE-007, GG-307, GG-306, albo jak jest napisane "Podstawy Informatyki AE" to że niby jaka sala to AE czy wogole to jest jakaś sala :D ?
    3. Gdzie W-F ?

Z góry dziękuje :)
  • Wildcat

Mimo, że sam jestem "pierwszakiem" to mogę ci chyba w połowie odpowiedzieć na 2 pytanie. Bo z tego co się orientuję to GG to Gmach Główny. Na resztę odpowiedzi sam czekam :D
  • Anonim

1. idziesz pod dziekanat i czytasz
    2. GG - Gmach Główny i AE - Audytorium w gmachu Elektrotechniki
    3. pierwsze zajęcia w Stodole i podział na grupy
  • Ł

podejrzewam że jest już taki temat - wystarczyłoby poszukać; /

ale mam dobre serce i odpowiem; P

1. Zdaje się że podział na grupy jest już wywieszony w gablotce obok dziekanatu. Jeśli go gdzieś szukać to właśnie tam.

2. GG <- gmach główny , GE<- gmach elektryczny, AE <- audytorium w gmachy elektrycznym

3. Na pierwszym wuefie będzie spotkanie informacyjne (gdzie, to powiedzą później)
  • Anonim

Inne skróty to jeszcze
    GM - Gmach Mechaniki (taki duży - romont elewacji wlasnie mu robia)
    SK - Stara Kotłownia (zaraz za GG, obok komina)
    AF (chyba) - aula w gmachu fizyki
  • Fi_Flak

A jak już umiemy rozszyfrować skróty to wystarczy na mapce: http://www.pw.edu.pl/mapa/ kliknąć "Gmachy" i już wiadomo gdzie to dokładnie jest (akurat "elektryczne" budynki wszystkie mają fotkę)
  • Anonim

dobra... a co warto zabrać na wykłady oprócz szczątków wiedzy (mhm... wakacje) i dobrych chęci :>?
  • Anonim

gazetę.
  • Anonim

> gazetę.

to Ci się udało :D
  • Anonim

Wy tu tłumaczycie a i tak zanim się do czego kolwiek przyzwyczaje to sie zejdzie z moim rozgarnięciem xD Ale widzę że będzie troche latania między zajęciami xD oj ja leń xD
  • Anonim

Latanie to byś miał, jakbyś miał basen na Inflanckiej, potem zajęcia na Narbutta a po nich coś w GG. Później 3 godziny okienka i jeszcze coś.

Nie narzekaj.
  • Dyzma

wcale nie ma tak dużo latania, przejść się czasami od jednego gmachu do drugiego to chwila jak się jeszcze gada z kimś po drodze, poza tym zazwyczaj jest tyle czasu między zajęciami że hoho
  • Dyzma

>pan TuReK napisał
    >dobra... a co warto zabrać na wykłady oprócz szczątków
    >wiedzy (mhm... wakacje) i dobrych chęci :>?

zależy, są takie wykłady gdzie wypada coś zanotować albo wręcz przelać na papier wszystko co powie wykładowca, są też takie gdzie możesz spoko czytać gazetę albo słuchać muzy (byle w miarę dyskretnie), są takie na które raczej nie ma sensu chodzić bo masz to samo w podręczniku i to chyba tyle :]
  • Anonim

no wiecie ja tam nie wiem jeszcze jakie sa odleglosci miedzy wydzialami to nie wiem ile sie idzie to tylko tak mowie :D no ale no nic wyjdzie w praniu :D
  • Uriel | FICAG

Od razu można poinformować, że odchamiacze możecie (nie żebym nakłaniał :P ) sobie odpuścić.
    Wędrówkami pomiędzy gmachami się nie przejmujcie, bo jeszcze z przyjemnością czasami będziecie sobie po drodze siadać przy fontannie; )
    O pomoce naukowe pytajcie bezpośrednio studentów starszych, bo z doświadczenia mogę powiedzieć, że na gronie nie łatwo cokolwiek wyciągnąć.

oraz
    http://pw.longger.info/
  • Anonim

dobra strona dzieki Uriel :D
  • ;)

Na matmie rób notatki, na fizyce zdjęcia jak będą slajdy, na odchamach śpij, na szmaty nie chodź, reszte ogarniesz:P.
    Dużo pij , nie mniej się Ócz xD
    WF w Stodole spotkanie będzie
    Podział na grupy już chyba jest przed dziekanatem wiszą kartki

Ogólnie to jak chciałbyś z czegoś materiały albo pomoce to pisz na priv:)

pzdro
  • Wildcat

a możecie jeszcze napisać co to są szmaty i odchamiacze?
  • Uriel | FICAG

szmaty - materiałoznastwo
    odchamiacze - sztuka komunikowania się, prawo gosp. itp.
  • senner

>;) napisał

>WF w Stodole spotkanie będzie

tej stodole obok giełdy komputerowej i tej w której co niedziela jest giełda foto?

| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)