Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ®εβυκ

Ponoc 2rok jest najorszy, połowa juz mineła został teraz 4sem. Prosba do starszych kolezanek i kolegow o Wasze opinie o nastepujacych przedmiotach i prowadzacych:

-Metrologia wielkosci nieelektrycznych - A.Michalski
    -Cyfrowe przetwarzanie sygnałów - R.Rak
    -TS(lab) - Żydanowicz
    -TWN - H.Rawa
    -Metrologia elektryczna(lab) - A.Siedlecki
    -Maszyny - W.Przyborowski
    -Elektorenergetyka - S.Kujszczak
    -Prwo gospodarcze - M.Dziurdź
    -Elektronika - Matysik+Wójcik+młody koleś(Grecki?)
    -PTM - R.Kowalik
    -Komp. analiza obwodów - M.Chojnowski

Wiekszosc prowadzacych wydaje sie całkiem spoko, ale czy to nie pozory? Z góry dzieki za wszystkie informacje.
    Pzdr!
  • TJD

> Ponoc 2rok jest najorszy

Nie prawda.

> -Metrologia wielkosci nieelektrycznych - A.Michalski

Daje się szybko nauczyć. Wykład zbędny. Na egzaminie dużo krótkich pytań - mało czasu. Polecam rysować mu dużo schematów; )

> -Cyfrowe przetwarzanie sygnałów - R.Rak

Przedmiot trudny do zrozumienia, ale dość łatwo się zalicza (szczególnie u Raka). Do końca września większość osób ma już to z głowy.

> -TS(lab) - Żydanowicz

He, he... luz. Jest tylko jedna laborka (nie pamiętam tematu), z której łatwo wylecieć za wejściówkę i sporo osób wylatuje.

> -TWN - H.Rawa

Zasady zaliczania takie jak podst. elektromagnetyzmu, tylko materiał prostszy.

> -Metrologia elektryczna(lab) - A.Siedlecki

Ja z Siedleckim nie miałem, ale słyszałem, że łatwo zaliczyć. Ciesz się, że nie z Czajewskim.

> -Maszyny - W.Przyborowski

Tu zasada jest prosta - uciekać na angielskie, póki jeszcze można.

> -Elektorenergetyka - S.Kujszczak

Komedia nie egzamin, trzeba mieć talent, żeby nie zaliczyć.

> -Prwo gospodarcze - M.Dziurdź

Typowy odchamiacz - olej.

> -Elektronika - Matysik+Wójcik+młody koleś(Grecki?)

Nieprzyjemny i trudny przedmiot. Za moich czasów trzeba było dobrze zaliczyć lab., żeby nie pisać egzaminu. Radzę się przyłożyć do tej laborki, bo...

> -PTM - R.Kowalik

Teraz się nim nie przejmuj, egzamin dopiero po następnym semestrze - łatwo zaliczyć.

> -Komp. analiza obwodów - M.Chojnowski

Nie znam :(
  • Hab

>»Tomek napisał
    >> -PTM - R.Kowalik

>Teraz się nim nie przejmuj, egzamin dopiero po następnym semestrze - >łatwo zaliczyć.

PTM - R.Kowalik
    W tym semestrze będziecie mieli z tego zaliczenie, a w przyszłym egzamin ale fakt łatwo zaliczyć.
  • Bartek

A jak jest u:
    - Staroszczyk - CPS + PTM
    - Kaminski - maszyny
    - Wiliński - komputerowe projektowanie obwodów
  • TJD

> - Staroszczyk - CPS + PTM

Warto chodzić na wykłady - czasem puszcze listę, która potrafi ułatwić życie. Sam wykład trudny do zrozumienia, prowadzony bardzo chaotycznie. Jeśli ktoś ma pecha, to długo musi za nim biegać i starać się o zaliczenie. Ja u niego nie zaliczyłem, ale miałem tego farta i zbieg okoliczności, że CPS mogłem zaliczać u Raka (było dużo łatwiej). Poza tym to bardzo sympatyczny i pozytywnie nastawiony do studentów człowiek i zawsze można z nim się dogadać.

> - Kaminski - maszyny

W podskokach na angielskie, póki jeszcze można! Ja 2 lata temu zignorowałem podobną radę i do tej pory mam z tego warunek. Dopiero teraz poszedłem po rozum do głowy i zapisałem się na angielskie - prawie 100% osób zalicza.
  • Anonim

No no dobrze gada... o ile wiem to można nie być na 3 wykładach (odbyły się już 2) więc jeśli komuś zaliczenie miłe to jest już ostatni dzwonek :P
  • Kłamliwa Świnia.

ej no nie siejmy paranoi... trzeba byc na 9, a ze tygodni jest 15 to na pewno mozna opuscic wiecej niz 3 :|

tylko jak tak dalej pojdzie to trzeba bedzie walczyc o miejsca siedzace w tej sali; ]
  • Kłamliwa Świnia.

wracając...
    jak dokładnie wygląda zaliczenie elektroenergetyki u kujszczyka...?
    i co trzeba ze sobą wziąć?
    te slajdy jego...?
  • Anna

do Kujsczyka to teoretycznie mozesz miec wszystko. U nas czesc miala wydrukowane materialy a czesc laptopy z tymi materialami. Proponuje zdac pisemny dobrze i byc zwolnionym z ustnego, bo na ustnym daje dziwne pytania z tego co pamietam.
  • Kłamliwa Świnia.

łatwo jest dobrze zdać pisemny?
    te materiały spokojnie wystarczają zazwyczaj?
  • Anonim

Przydałyby się może jakieś pytania z zeszłych lat... Prowadzący nie wygląda zbytnio na takiego, który by wymyślał co roku jakieś nowe zestawy. Na pewno ma jakieś ulubione pytanka, może coś podrzucicie??
  • Anna

jesli wam sie bardzo nie spieszy to zerkne jutro do materialow i wam powiem co dawal rok temu :)Bo tak z glowy to nie pamietam.
  • Anna

w zeszłym roku na "0" dał:
    1) zadanko z trafo i linia dluga, trzeba bylo policzyc napiecie w jakims punkcie
    2) Warunki przylaczenia polskiego syst. energetycznego do UCTE. Dlaczego nie przylaczono Rosji, Ukrainy i Bialorusi?
    3) Wymien najgrozniejsze skutki dzialania pradow zwarciowych. Ktore z parametrow pradu zw. maja wplyw na ich wielkosc?
    4) W jakich urzadzeniach i dlaczego nalezy wytwarzac moc i energie bierna indukcyjna?
    5) Dlaczego zwarcia 1-faz. doziemne w sieciach napowietrznych SN z izolowanym punktem zerowym sa niebezpieczne?
  • Kłamliwa Świnia.

a to nie jest test zamkniety?
    to jak to wreszcie wyglada? :|
  • Anna

Jak w tym roku jest nie wiem, ale rok temu dal te pytania i na kazde trzeba bylo napisac ok 1/2 - 1 strony
  • Kłamliwa Świnia.

spoko
    dzieki
  • ®εβυκ

A jak sprawa egzaminu wyglada z maszyn u W. Przyborowskiego?
    Czy ma jakies ulubione pytania, na czym sie najlepiej skupic, a co mozna olac, jak wyglada ustny itp...
  • mortan

kiedy sa te maszyny u przybora ?
  • Bartek

Pod dziekanatem jest rozpiska całej sesji
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)