-
®εβυκ
Ponoc 2rok jest najorszy, połowa juz mineła został teraz 4sem. Prosba do starszych kolezanek i kolegow o Wasze opinie o nastepujacych przedmiotach i prowadzacych:
-Metrologia wielkosci nieelektrycznych - A.Michalski
-Cyfrowe przetwarzanie sygnałów - R.Rak
-TS(lab) - Żydanowicz
-TWN - H.Rawa
-Metrologia elektryczna(lab) - A.Siedlecki
-Maszyny - W.Przyborowski
-Elektorenergetyka - S.Kujszczak
-Prwo gospodarcze - M.Dziurdź
-Elektronika - Matysik+Wójcik+młody koleś(Grecki?)
-PTM - R.Kowalik
-Komp. analiza obwodów - M.Chojnowski
Wiekszosc prowadzacych wydaje sie całkiem spoko, ale czy to nie pozory? Z góry dzieki za wszystkie informacje.
Pzdr! -
TJD
> Ponoc 2rok jest najorszy
Nie prawda.
> -Metrologia wielkosci nieelektrycznych - A.Michalski
Daje się szybko nauczyć. Wykład zbędny. Na egzaminie dużo krótkich pytań - mało czasu. Polecam rysować mu dużo schematów; )
> -Cyfrowe przetwarzanie sygnałów - R.Rak
Przedmiot trudny do zrozumienia, ale dość łatwo się zalicza (szczególnie u Raka). Do końca września większość osób ma już to z głowy.
> -TS(lab) - Żydanowicz
He, he... luz. Jest tylko jedna laborka (nie pamiętam tematu), z której łatwo wylecieć za wejściówkę i sporo osób wylatuje.
> -TWN - H.Rawa
Zasady zaliczania takie jak podst. elektromagnetyzmu, tylko materiał prostszy.
> -Metrologia elektryczna(lab) - A.Siedlecki
Ja z Siedleckim nie miałem, ale słyszałem, że łatwo zaliczyć. Ciesz się, że nie z Czajewskim.
> -Maszyny - W.Przyborowski
Tu zasada jest prosta - uciekać na angielskie, póki jeszcze można.
> -Elektorenergetyka - S.Kujszczak
Komedia nie egzamin, trzeba mieć talent, żeby nie zaliczyć.
> -Prwo gospodarcze - M.Dziurdź
Typowy odchamiacz - olej.
> -Elektronika - Matysik+Wójcik+młody koleś(Grecki?)
Nieprzyjemny i trudny przedmiot. Za moich czasów trzeba było dobrze zaliczyć lab., żeby nie pisać egzaminu. Radzę się przyłożyć do tej laborki, bo...
> -PTM - R.Kowalik
Teraz się nim nie przejmuj, egzamin dopiero po następnym semestrze - łatwo zaliczyć.
> -Komp. analiza obwodów - M.Chojnowski
Nie znam :( -
Hab
>»Tomek napisał
>> -PTM - R.Kowalik
>Teraz się nim nie przejmuj, egzamin dopiero po następnym semestrze - >łatwo zaliczyć.
PTM - R.Kowalik
W tym semestrze będziecie mieli z tego zaliczenie, a w przyszłym egzamin ale fakt łatwo zaliczyć. -
Bartek
A jak jest u:
- Staroszczyk - CPS + PTM
- Kaminski - maszyny
- Wiliński - komputerowe projektowanie obwodów -
-
TJD
> - Staroszczyk - CPS + PTM
Warto chodzić na wykłady - czasem puszcze listę, która potrafi ułatwić życie. Sam wykład trudny do zrozumienia, prowadzony bardzo chaotycznie. Jeśli ktoś ma pecha, to długo musi za nim biegać i starać się o zaliczenie. Ja u niego nie zaliczyłem, ale miałem tego farta i zbieg okoliczności, że CPS mogłem zaliczać u Raka (było dużo łatwiej). Poza tym to bardzo sympatyczny i pozytywnie nastawiony do studentów człowiek i zawsze można z nim się dogadać.
> - Kaminski - maszyny
W podskokach na angielskie, póki jeszcze można! Ja 2 lata temu zignorowałem podobną radę i do tej pory mam z tego warunek. Dopiero teraz poszedłem po rozum do głowy i zapisałem się na angielskie - prawie 100% osób zalicza. -
Anonim
No no dobrze gada... o ile wiem to można nie być na 3 wykładach (odbyły się już 2) więc jeśli komuś zaliczenie miłe to jest już ostatni dzwonek :P -
Kłamliwa Świnia.
ej no nie siejmy paranoi... trzeba byc na 9, a ze tygodni jest 15 to na pewno mozna opuscic wiecej niz 3 :|
tylko jak tak dalej pojdzie to trzeba bedzie walczyc o miejsca siedzace w tej sali; ] -
Kłamliwa Świnia.
wracając...
jak dokładnie wygląda zaliczenie elektroenergetyki u kujszczyka...?
i co trzeba ze sobą wziąć?
te slajdy jego...? -
Anna
do Kujsczyka to teoretycznie mozesz miec wszystko. U nas czesc miala wydrukowane materialy a czesc laptopy z tymi materialami. Proponuje zdac pisemny dobrze i byc zwolnionym z ustnego, bo na ustnym daje dziwne pytania z tego co pamietam. -
Kłamliwa Świnia.
łatwo jest dobrze zdać pisemny?
te materiały spokojnie wystarczają zazwyczaj? -
Anonim
Przydałyby się może jakieś pytania z zeszłych lat... Prowadzący nie wygląda zbytnio na takiego, który by wymyślał co roku jakieś nowe zestawy. Na pewno ma jakieś ulubione pytanka, może coś podrzucicie?? -
Anna
jesli wam sie bardzo nie spieszy to zerkne jutro do materialow i wam powiem co dawal rok temu :)Bo tak z glowy to nie pamietam. -
Anna
w zeszłym roku na "0" dał:
1) zadanko z trafo i linia dluga, trzeba bylo policzyc napiecie w jakims punkcie
2) Warunki przylaczenia polskiego syst. energetycznego do UCTE. Dlaczego nie przylaczono Rosji, Ukrainy i Bialorusi?
3) Wymien najgrozniejsze skutki dzialania pradow zwarciowych. Ktore z parametrow pradu zw. maja wplyw na ich wielkosc?
4) W jakich urzadzeniach i dlaczego nalezy wytwarzac moc i energie bierna indukcyjna?
5) Dlaczego zwarcia 1-faz. doziemne w sieciach napowietrznych SN z izolowanym punktem zerowym sa niebezpieczne? -
Kłamliwa Świnia.
-
Anna
Jak w tym roku jest nie wiem, ale rok temu dal te pytania i na kazde trzeba bylo napisac ok 1/2 - 1 strony -
Kłamliwa Świnia.
-
®εβυκ
A jak sprawa egzaminu wyglada z maszyn u W. Przyborowskiego?
Czy ma jakies ulubione pytania, na czym sie najlepiej skupic, a co mozna olac, jak wyglada ustny itp... -
mortan
-
Bartek
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne