Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam,

Drugi rok ( tzn. między innymi ja ) ma wybrać sobie specjlaność... i tu moje pytanie co sądzicie o 'Informatyce w
    elektroenergetyce' opłaca się to wybierać?

Może jest ktoś kto na tym jest i napisałby jakie wrażenia?

Jakie są później perspektywy pracy... no bo po infie typowej to mniej więcej wiem co można robić ale po czymś takim to zabardzo nie mam pojęcia...

pzdr.
  • Anonim

jestes na elektrotechnice czy infie?
  • Anonim

na infie...
  • Anonim

ale dla elektrotechniki tez moglby sie ktosik wypowiedziec o specjalonosciach..... :) bo niedlugo mnie tez czeka wybor....
  • Kris

jesli chodzi o elektrotechnike to boski masz mnoostwo czasu, ja mialem wybor na 5tym semestrze.ale nie wim by ty idzesz nowym trybem nauczania.
    jest bodajze pare a konkretnie 4:
    -elektrotechnika stosowana(mega chillout)
    -AAAAiik!(mega za**erdziel)
    -mechatronika-czy cos tym w stylu(fajna sprawa bo dlubiesz w samochodowej elektryce i elektronice, np. sterowanie zaplonem, kierunkowskazami itpi td)
    -Wysokie napiecia-elektrownie(nie wiem jak tam jest)

pozdro
  • Anonim

heh dokladnie to jest tak:
    Automatyka I Inzyniera Komputerowa - duzo roboty w trakcie semestru, czasem piesc zaciskasz, lzy leca a ty zapierdalasz, ale przynajmniej ciekawe rzeczy robisz, w sesji juz jest bardziej lajtowo, przykladajac sie troche do nauki mozna bez wiekszych problemow sesje pojechac na dobrych ocenach

Elektroenergetyka - jak dla mnie smierdzi tam trupem, bedziecie mieli na 5 semestrze laborki tam to zrozumiecie o co mi chodzi, ogolnie lajcik i opierdalanie

Elektrotechnika Stosowana - raczej pozytywny kierunek, prowadzacy sa bardzo zyczliwie nastawieni do studentow, jest to chyba najbardziej humanistyczna ze tak powiem spejcalnosc elektrycznego (technika swietlna zwlaszcza), ciezko nie jest a moze byc nawet ciekawie momentami

Elektromechatronika - jezeli interesuja cie maszyny, samochody, pociagi (trakcja) i pojazdy hybrydowe to uderzaj smialo, tam jest rownie lajtowo jak na dwoch powyzszych, idzie tam najmniej osob, zawsze ok 20-30 (1 grupa)

Ja jestem na Aiku i jak juz wspomnialem momentami jest bardzo ciezko, nie chodzi nawet o trudnosc materialu co o jego ilosc, robisz mase projektow (duzo pracy w domu) wiekszosc na komputerze (matlab, simulink, csi, asembler, c++ i takie tam emulatory/symulatory), ogolnie jest ciekawie, ze swojej strony moge tylko polecic, chociaz mysle ze nie warto zastanawiac sie nad specjalnoscia ale od razu pomyslec o sciezce dyplomowania (czyli tych dalszych specjalnosciach na konkretnych specjalnosciach), warto zajrzec na strone elektrycznego i poczytac opisy kazdej ze sciezek, wtedy sie zdecydowac na specjalnosci i isc od razu w kierunku sciezki dyplomowania (czyli na przyklad olewasz wszystko zwiazane z inzyniera sterowania a skupiasz sie na energoelektronice, a reszta aby zaliczyc), nie warto patrzec na kolegow czy na prowadzacych na danej specjalnosci bo chujow nigdzie nie zabraknie, hmm to chyba tyle, macie jeszcze duzo czasu, jak wam na czyms konkretnie zalezy to postarajcie sie do grudnia (bo wtedy sie sklada deklaracje) wyczyscic warunki co by na karcie napisac ze warunki sa ale poprawione :D
  • Anonim

hmmm a jak sie nie uda wyczyscic warunkow? to na AiK mnie nie przyjma? i moge zapomniec o tym? tak?
  • Maciek

Kaska, czy to oznacza "Houston, we've got a problem here" ?:P
  • Anonim

na to by wyglądało ... eh... :/ a ty dzieciaku co siedzisz na gronie jak w opisie na gg masz ze sie uczyc ??? :> KŁAMCA :P
  • Maciek

co najwyzej "warstwa" - layer;PPP
    ucze sie, nawet potrafie juz calke po powierzchni narysowac :DD
  • Anonim

nie jestem pewien czy wszystko jest tak jasne jeśli chodzi o przyjmowanie na specjalności... na AiK w tym roku dostawali się ludzie z 3 warunkami, a nawet znam jeden przypadek z 4...

na deklaracji wpisuje się 3 wybrane specjalności w kolejności takiej jak Ci pasują, czytaj, jeśli bardzo nie chcecie iść na jedną ze specjalności to raczej tam nie traficie... do tego jeszcze średnia (warunki liczą się jako zera) i ilość warunków.

Ja jestem na AiKu i mogę powiedzieć dokładnie przeciwnie niż autorun - zero roboty w semestrze, co najwyżej ze 3 wieczory na projekt jakiś, ale jak przyjdzie sesja to się robi niemiło, bo czasem nie wiadomo w co ręce włożyć - dlatego lepiej nie mieć warunków :/ ale to chyba zależy od prowadzących na jakich się trafi, i jakie kto ma podejście do studiowania, uczęszczania na wykłady itp...

Wybór należy do Was, ja mogę AiK polecić; )
  • Anonim

komentujac mego imiennika powyzej, powiem tylko ze jak ktos nie bimba w trakcie semestru to potem ma spokoj wzgledny :P mi juz praktycznie egzamin jeden TAKI zostal, a wszystko inne w zerowkach (na ktore polecam chodzic i siadac w pierwszej grupie bo zawsze jest najlatwiej:D)

a odnosnie warunkow to dwa waruny i masz swiety spokoj - dostaniesz sie gdzie chcesz, 3 i wiecej to juz moze byc troche niepewnosci, oczywiscie zawsze jak cie przydziela nie tam gdzie zamierzala(/e)s to mozna napisac odwolanie i czesto przepisza (wszystko zalezy czy sa jeszcze miejsca na dana specjalnosc, bo na aik przewaznie zbiera sie ze trzy grupy, na stosowana i energetyke po dwie a na mechatronike jedna)
  • Othar

a ja jestem na AiR i specjalizacje mam od początku:))) i co najwyżej moge sie przenies\ść na indywidualny tok nauczania.:)))
  • Anonim

ludzie z elektrotechniki! czy my wybieramy teraz po 5, czy 6 sem? bo jak po 6 to nie masz co sie Kaśka martwić - jeszcze pozaliczasz troszke przed wyborem..
  • Anonim

hmm pozaliczam? spoko fajnie ze wierzysz we mnie...moze i pozaliczam to bede miala jakis wybor... eh.. :D pozytywne myslenie ma kolosalna przyszlosc; )
  • INESROSA

z tego co slyszalam to juz po 5 semestrze bedziemy wybierac specjalizacje...
    ... optymizm nadzieja pozytywne myslenie ....bez tego trudno studiowac....
  • Anonim

specjalnosc wybiera sie na 5 semestrze w okolicach gwiazdki a specjalnosc zaczyna sie od 6 semestru
  • Wacu

zapraszam na elektroenergetykę :-)

jeszcze tam jestem i jest spoko:-)

ja to specjalność wybierałem bo 2 roku ale to było jakieś 2 lata temu:) teraz to chyba po 5 semstrze

pozdro elektrycy :-)
  • Anonim

Aga, dla ciebie to żadna różnica kiedy wybieramy, bo ty i tak już się zdecydowałaś :]
    A może się spotkamy, bo zaraziaś mnie tą techniką świetlną. Tylko czy mnie tam zniesiesz??

A z tym optymizmem, nadzieją i pozytywnym myśleniem to masz dużo racji. Przydałoby się jeszcze trochę farta, ale on niestety jest bardzo nierównomiernie rozłożony i mam wrażenie, że dla mnie go najmniej zwykle zostaje :]
  • kupon_promocyjny

Moni - urzekła mnie twoja fota. Umówmy sie po ekzaminie na pieroszki w barze pod latarnia; )
  • 1
  • 2
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)