Wydział Elektryczny PW [2411]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anusiak

czemu nie bangla? a wlasciwie czasem bangla, ale tylko czasem. ma ktos namiary do admina? pozdr
  • Anusiak

w tym wypadku: banglać=działać
  • kupon_promocyjny

pani kochana ... pani jeszcze uzywa tego ??
    olaboga

solaris malo kompatybilny z czymkolwiek sensownym, problemy z kompilacją, mała quota i te pe.
  • Maciek

heh ja czasem uzywam:> zawsze to jakies miejsce na dysku do hostowania jakis pierdolek, zdjec (zeby wrzucic na jakies forum) :]
    chociaz czasem dostac sie na to jest masakra...takie lagi sa ze jej;P
  • Anonim

u mnie jakoś działa, powiem nawet że mi się jeszcze nie zdażyło zauważyćżeby nie działało (jeśli mowa o ee.pw.edu.pl; > )
    ee... quota? jaka quota? :D
  • Anusiak

mi ta quota spokojnie wystarcza :)
  • Anonim

quota=100MB, było 40, ale zwiększyli...; P
  • Maciejo Andrzejo

łeee problemy z kompilacja???? czyzby.. C/C++ jest full przenosny wiec nie wiem o czym mowa.
    quota obecnie jest 100/200mb lepsze to niz zgnily rydz
    ale fakt ze malo jest na niego softu
  • kupon_promocyjny

za moich czasów bylo do 80 mega i nic nie dzialalo. Jak widac sie poprawilo ... to powiedzcie mi prosz czy jest screen i irssi ? jak tak to ja wracam na ee; )
  • Grono.Net

zwiekszyli do 100? no prosze prosze, jacy laskawi sa;)
  • Anusiak

quota 100 a limit 200... a wykladowcy dostaja 4 razy wiecej hehehee (podejrzalam u nowaka :)
  • Maciejo Andrzejo

miekki limit 100 twardy 200mb
    screen niestety nie dziala, ale dziala jakies 2 miechy temu przez pare tygodni i znow go wylaczyli :/ zreszta sam wiesz co by sie dzialo jak by postawili screena wszyscy - wogole bys sie nie dopchal do serwera. co do irssi to go nie ma ale co to za problem go sobie sciagnac - ja urzywam niesmiertelnego bitchx'a w kolorze :P
  • kupon_promocyjny

czyli zostafe SSH screen. bicza nie lubie, wole proste latwe i przyjemne irssi ktore za chiny nie dawalo sie kompilowac.
  • Anonim

screen działa - trzeba go tylko skompilować własnoręcznie i zainstalować gdzieś w swoim katalgu domowym
    co do irca to epic + lice, ale bez ssl'a...
    nie powiem żeby się kompilowało wszystko bez problemów, bo najczęściej nie ma jakichś bibliotek itp, itd, ale jakieś rozwiązanie zawsze się znajdzie
  • Anusiak

Nasz serwer wydziałowy (jak działa) jest bardzo dobry i na prawdę nie ma co narzekać. ja może wykorzystuje go malo ambitnie ale np. mój kolega wykorzystuje go do trochę bardziej zaawansowanych celów i tez nie ma wlasciwie nic do zarzucenia... oprocz ostatnich problemow... :D

* Quota - 100 MB to dosyć dużo. wiadomo, że można kupic więcej miejsca na serwerze, ale w naszym przypadku płacą podatnicy.

* PHP - znajdzcie serwer komercyjny (oczywiście poza serwerami dedykowanymi), gdzie skrypty PHP są szybciej wykonywane niż na naszym wydziałowym (zakładając, że działa). Większość firm hostingowych upycha jak najwięcej kont na jednym serwerze, dlatego działa jak działa...

* Limit trasferu - brak :)

* Transfer - bardzo dobry, widać, że nie korzystacie z dobrodziejstw serwera, bo zapas ma pewnie niezły.
  • Fi_Flak

serwerek jest dość użyteczny... i działa bardzo fajnie...
    niestety tak średnio co 4 miechy są problemy...
    i w moim przypadku zazwyczaj w najgorszych momencie...
    no ale jak ktoś wspomniał... nie płacę za niego i nie mam wyskakujących reklam jak na innych darmowych serwerkach...
  • Anonim

Jeszcze nie zdążyłem zauważyć żadnych problemów z naszym wydziałowym serwerkiem, ale używam go dosyć krótko - 4 miesiące... Mam nadzieję że nie zmienię zdania.
    dafne:stud/dziochas% uptime
    8:58pm up 45 day(s), 23:01, 5 users, load average: 0.02, 0.01, 0.01
    ^^^ nie jest źle; )

Quota? Jako że konto miałem zakładane w nienormalnym trybie to ktoś chyba zapomniał o quocie, przynajmniej tak twierdzi quota -v. Przyznaję, że nie udało mi się nawet zbliżyć do należnego limitu; )
    Mam nadzieję że nikt adminowi o mnie nie przypomnie; )

Brakuje mi tylko dostępu do mysql'a czy czegoś podobnego... Jeśli jest to proszę wyprowadźcie mnie z błędu.
  • Maciejo Andrzejo

fakt bibliotek brak ale mozna sobie z tym latwo poradzic wrzucajac je do jakiego tempa i dajac znac linkerowi

shim: mozesz mi na mejla przyslac zrodla screena ktorego urzywasz [godmode(na)data.pl] z gory dzieki!

konto jak najbardziej sie przydaje chociazby zaliczam regularnie znajomym systemy operacyjne i sieci komputerowe przez shella :P
  • Anonim

~#FuNkY BoDY moViN'#~ : może prościej.../ home/ee/stud/dziochas/screen- 4.0.2
    skopiuj sobie, wyczyść i dalej jak zwykle; )

a może ktoś może założyć gdzieś shella za free z większą quotą, szybszym łączem, dostępem do screena, irca, php, mysqlem, i dobrymi uptime'ami? Ja się chętnie piszę; )
  • Maciejo Andrzejo

super dzieki juz skopiowane; )
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)