Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • inżynieruję się :)

Kto miał z nim cwiczenia z magnesów i wie jak wygląda kolos albo ma zadania z zeszłego roku?
  • Anonim

no ja miałem, kolos wygląda następująco- nie ma szans czegokolwiek ściagnąć, do każdego ćwiczenia jest ułożone zazwyczaj dwuczęściowe pytanie... trzeba się UCZYĆ i NAuczyć :(

nie ma się co oszukiwać, na kolosie może być wszystko co było w instrukcjach, od wyprowadzenia wzorów, poprzez ich podanie i wyjaśnienie, a zdarzały się pytania w stylu "narysuj rozkład pola w... i wyjaśnij jaki rodzaj pola przenika przewodnik i dlaczego"... pamietam, że było także o wektorze Poissona, narysuj itp... Było zadanie, w którym należało uzupełnić tabelę wielkości "elektromagnetycznych" gdzie trzeba było podać jednostki SI, wzory, symbole, w przypadku stałych i przyblizone wartości...

no i dlatego nie lubimy Karwata...

Zdałeś u niego?? Czy zaliczales u innego Ćwiczeniowca? Czyli można się nastawiać na nie zaliczenie!!! Bo nic z tego co wymieniasz nie przerobilismy po za jakimiś zadankami typu kabel łączący POLSKĘ ze SZWECJĄ Brrrrr
  • Anonim

ehhh bo Knychu ci opowiedzial co bylo na kolosie zaliczeniowym z laborki z magnesow u karwata a nie na cw .... dżizys.... ale znajac karwata to musisz umiec wszystko :] inaczej czeka cie powtarzanie cw next year

A tak wogóle to ile osób u niego zdaje ćwiczenia bo ja słyszałem rózne liczby. Tu jest Ból bo nie wiadomo czego się uczyć ćwiczenia praktycznie nie pokrywają się z wykładem! To wygląda tak jakby Karwat sam nie czaił co jest na wykładzie i wymyśla swoje jakieś pierdółki, które mają dużo wspólnego z TOB-ami.

A tak wogóle to ile osób u niego zdaje ćwiczenia bo ja słyszałem rózne liczby. Tu jest Ból bo nie wiadomo czego się uczyć ćwiczenia praktycznie nie pokrywają się z wykładem! To wygląda tak jakby Karwat sam nie czaił co jest na wykładzie i wymyśla swoje jakieś pierdółki, które mają dużo wspólnego z TOB-ami.
  • Anonim

a wyklad masz z Rawa? bo ja cw i wyklad mialam z Rawa w zeszlym roku... co do Tadzia to on taki poprostu jest ze wymaga sobie tego co sobie ubzdural ze trzeba umiec i tyle , nie ma dla niego znaczenia co jest na wykladzie a czego nie ma na wykladzie.... co do zdawalnosci czegokolwiek u Karwata to hmmm jest jedna wielka masakra,ja mialam jedna laborke z nim i mam dosc do konca studiow...

Ja mam wykład z Wincenciakiem, więc nie zaliczone ćwiczenia nie będą wielkim bólem bo i tak egzamin byłby w plecy! U Wincenciak ciężko jest zdać!
  • Anonim

no to powodzenia życzę...
  • Anonim

Ja miałam z nim ćwiczenia w zeszłym roku. Zaliczyłam... ale dopiero we wrześniu :]

A jeśli chodzi o kolosa to nam dał dwa zadania, jedno było z obwodów magnetycznych, a drugie z przebiciem kondensatora. On lubi też przełączanie kondensatorów. Generalnie zadania były takie, jak na ćwiczeniach, tylko z ocenianiem był problem. Jak wyniki będziesz miał dobre, to zaliczysz na 4. A jak gdzieś się pomylisz, to nie zaliczysz. Prosty system.
  • Anonim

...
    tak, przepraszam za pomyłkę, pisałem o laborkach, nie skumałem...

wybaczcie; )
  • Anonim

...co do ćwiczeń, to miałem z nim TOB1 (nie zaliczyłem) i jak przedmówczyni powiedziała:
    system jest prosty- dobre wyniki-dobra ocena- błąd w obliczeniach- do widzenia nex year... :(

bo jak Tadek mawia:
    Inżynier musi umieć liczyć...
    zabijcie mnie, ale w gruncie rzeczy to ma trochę racji...

tylko szkoda, że czsami daje zadania z tzw "dupy"...
    pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkich, którzy mają z nim doczynienia...; )
  • Sadek

hmmm nie taki Tadzio zly jak go maluja, owszem jest wymagajacy i leserom ciezko jest u niego, trzeba umiec i koniec. Ja mialem z Krawatem lab z magnesow i powiem ze jebal jak mogl, ale zle nie bylo, szkoda ze sprawka na koniec ocenial bo nie wiadomo bylo jaki wynik bedzie, kolos tez byl nie mily - w sumie mialem chyba 16/40 pkt wiec jak sam Tadzik powiedzial nie zle. Postawil nam( z Kuniem w zespole bylem) po 4, mimo ze mi wychodzilo 3,5 a jemu 3. To jest tak ze jak on widzi zaangazowanie i chec do pracy to jest w porzadku.
    Wlasnie nie dawno ukonczylem kurs SEPowski z Eksploatacji do 1 kV i jeszcze mnie exam 23.06 czeka, jesli chodzi o to tez byl bardzo w porzadku!!! Generalnie trafic na niego nie polecam, ale troche pracy i do przodu; i kto to mowi, leser jakich malo. pozdrawiam i powodzenia zycze!!!
  • Anonim

Gdzie szukać infotrmacji na teamt tego kursu ???? i gdzie się trzeba złożyć.. bo jestem zainteresowasowany =)
    Za odp z góry dziekuje =)
  • Anonim

i gdzie sie trzeba zglosic :P ???? sorki za bład w zdaniu =)
  • Anonim

z tego co nam mówili to na 4 roku elektrotechinki będzie przedmiot po którym możesz podejść do tego egzaminu... nie trzeba płacić za kurs.
    w tym roku karwat się jakoś w zimę Karwat ogłaszał...
  • Ania

Cwiczenia u Karwata sa ok . Bylam jedyna dizewczyna na roku i opytywal systemem : raz pani raz pan wiec bylam pytana co drugi raz. I żyję do tej pory . Ponadto zrobilam u niego pracę dyplomową i mam uprawnienia Sepowskie na dozor do 110KV i budowalne w zakresie projektowania i kierowania robotami budowalnymi w plenym zkaresie odnosnie instalacji elektrycznych. i co wy na to?!
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)