Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Paweł

Mam pytanie do kolegów z drugiego roku. Czy są jutro jeszcze (to jest w poniedziałek) laborki z teorii sterowania???
  • inż. Sylweeczek

Ja laborki skończyłem tydzień temu, ale jutro chyba ostatnie ma grupa 8. No i potem są chyba jakies terminy dla tych co wylecieli z laborek...
  • Anonim

z tego co zydanowicz mowil beda jeszcze 3 terminy, dla tych co maja cos w plecy; )
  • Anonim

ktoś wie kiedy w tej sesji (czy) są jeszcze terminy odrabiania laborek ze sterów (kiedykolwiek; u kogokolwiek)?
  • brzydal

Zła wiadomość. Dr Dzieliński w ogóle nie rozważa takiej możliwości. Laborki będzie można odrabiać za rok, po uiszczeniu zapłaty.
  • Citellus Suslicus

a to we wrzesniu w koncu nic nie planuja? oO
  • Oko

Odrabiam laborki z teorii sterowania, jutro mam ćwiczenie 3 a nie pamiętam jaki jest tytuł tego ćwiczenia. Może ktoś mi podać tytuł 3 ćwiczenia z tej laborki i o co mniej więcej pyta prowadzący na wejściówce?
    Z góry dzięki
  • ;)

A ja mam pytanie z innej beczki:P bo mam niezaliczoną laborke z tego przedmiotu i w plecy tylko ćw 2. Czy muszę odrabiać całość czy wystarczy że pójdę tylko na te 2 ćw?:>
  • Oko

Całość, też chciałem zaliczać tylko to co mam nie zaliczone i niestety wszyscy prowadzący (siedzieli wtedy wszyscy razem) powiedzieli że muszę odrabiać całe laboratorium
  • ;)

Pytanko... co daje Amborski w ćw. 5 (modelowanie analogowe) na wejściówce?:)
  • Anonim

Czy ktoś z IV semestru może się wypowiedzieć (bardzo bym prosił) o to kto w jakie dni prowadzi laboratoria? Wiem osobiście że w poniedziałek między 12 a 14 to Żydanowicz i Amborski tam panują. Chodzę, tak do nich i chodzę i pomimo że znam pytania jakie będą (bo zawsze są takie same) to i tak mam problem z zaliczeniem. Zastanawiam się więc jak jest u innych prowadzących? Czy dają proste pytania, czy zawsze inne, czy zawsze to samo? Fajnie by było żeby ktoś też podał jakie pytania daje jakie prowadzący na każdym ćwiczeniu. Ja to się mogę podzielić spostrzeżeniami z mojej laborki:

ćw1: Prowadzi chyba Żydanowicz, nie ma wejściówki, zadanie jak na laborce z UTC - zrobić układ
    ćw2: Żydanowicz, na wejściówce rysuje układ i trzeba obliczyć transmitancję,
    ćw3: Amborski, daje układ ze sprzężeniem zwrotnym o podanej transmitancji operatorowej i trzeba policzyć dla jakich "k" układ jest stabilny
    ćw4: Żydanowicz, dobrać miecierze A,B,C,D dla układu/członu... (np dwuinercyjnego)
    ćw5: Amborski, nie miałem jeszcze tego w tym roku ale w poprzednim było na podstawie transmitancji lub równania różniczkowego narysować układ

Fajnie by było jakby ktoś gdzieś wrzucił (albo podpowiedział gdzie szukać) opracowania do tych pytań...
  • ;)

Prośba ogromna... czy ktoś umie napisać tę transmitancję (ćw4 z Amborskim)
    Podaje link do rysunku

http://img189.imageshack.us/img189/...

Z góry dzięki
  • Emil

To będzie k(T2s+1)(T3s+1)/(T1s+1)(T4s+1) , a 1/T1, 1/T2, itd. to są kolejno tak jak na rysunku miejsca, w których ten wykres się załamuje.
  • ...:::Kozi:::...

w zaleznosci od tego czy to jest wykres amplitudowy czy fazowy... ja u Amborskiego dostalem fazowy (który trzeba przekstałcic na amplitudowy i dopiero liczyc transmitancje)
  • Anonim

czy ktoś wie gdzie mogę dopaść Mazurka w następnym tygodniu? bo w jego pokoju to raczej ciężko go spotkać, w laboratorium sterowania też się nie pojawia a i z meila chyba nie korzysta za często. muszę mu sprawko donieść...
  • Bogdan

Mam pytanie odnosnie Tsow ... nie bardzo pasuja mi terminy do chodzenia z obecnym rokiem...czy ktos orientowal sie apropo jakiegos poscigu z tej laborki?? wiem ze jest troche osob co ma to do odrobienia...
  • WIECZÓR

jest mozliwość dopisania się do grupy poniedziałkowej (na godz 12 -15 wolne 4 miejsca [stan na 1.03]) i podobno do gr wtorkowej, tylko trzeba się przejsc do dr Zydanowicza
  • Oko

sprobujcie sie zapisac do grup z automatyki - laborka jest duzo latwiejsza
  • Bogdan

Potrzebuje info z przykladami jakie mieliscie na 4 cwiczeniu z tsow ( Identyfikacja ukaldow dynamicznych) czyli jakie transmitancje i macierze dostawaliscie teraz na wejsciowkach
  • R.

Dokładnych macierzy to nie pamiętam, ale żadna nie była większa niż 2x2, czyli układ był maksymalnie z dwoma wejściami i dwoma wyjściami. Najlepiej nauczyć się schematu liczenia.
  • 1
  • 2
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)