- 1
- 2
-
ANDY
chciałbym sie dowiedzieć jakie mieliście pytania z poszczególbnych cwiczeń na kolosie z laborek z TWN -
Anonim
Badanie wytrzymałości powietrza przy nap. stałym
1. Narysować na jednym wykresie Up i Uo dla ostrza + i ostrza - (4 krzywe) (dodatkowo narysować dla układu talerz/talerz)
2.Jak wilgotność powietrza wpływa na jego wytrzymałość
Trafienie Fali na węzeł
1.w jakim przypadku kondensator wpięty równolegle wpływa na falę przechodzącą.
2.Narysować falę przechodzącą przy kondensatorze wpiętym równolegle i przy cewce wpiętej w szereg
Kompensacja prądów ziemno-zwarciowych
1. wyjaśnic czym jest kompensacja, jakie ma zastosowanie i na jakiej zasadzie się odbywa
2. Co to są prądy resztkowe
Te pytania były w czwartek u dr. Kuźmińskiego -
derkss
Mam pytanie, w zasadzie skierowane, do tych którzy TWNy mają już zasobą, albo są w stanie powiedzieć coś na temat dr. Kuźmińskiego. Na kole z TWNów oblał w naszej grupie prawie 80% osób. Wie ktoś może jak wygląda u niego ustna poprawa i wogóle co to za człowiek? Na nas zrobił bardzo negatywne wrażenie, tym bardziej, że mieliśmy mieć z Przemkiem Sulem... -
vajroos
Jezeli ktos mial z kim innym niz w/w panem kolosa z tych samych tematow cwiczen kolosa niech da znac jakei mial pytania :) -
-
Marcin
-
atea
-
Marcin
-
Kruszynka
-
ANDY
-
*Rubik*
u pana Łasicy:
6.
Schemat układu kaskadowego (jeden segment) i charakterystyki w odpowiednich punktach.
7.
Charakterystyka prawdopodobieństwa od odległości miedzy elektrodami. W książce jest prawdopodobieństwo od napięcia, więc trzeba pomyśleć i samemu narysować.
8.
Trzeba było napisać i opisać wzór na ten współczynnik alfa (jakis taki współczynnik piorunowy czy coś w tym stylu).
POWODZENIA
-
ANDY
-
Agnieszka Korczak
6) nrysować dwustopniowy kaskadowy generator i narysować wykresy we wszsytkich 5 punktach.
7) 4 charakterystyczne parametry udaru i charakterystyki prawdopodobieństwa przeskoków od wartości szczytowej napiecia udarowego ,dla pola jednostajnego i niejednostajnego
to były pytania u pana Kuźmińskiego
jak ktos moze napisać pytania z 8,9 i 1 to będe wdzieczna.;) -
Jacek
Hmm, moja grupa u Pana Łasicy miała następujące pytania:
ćw.3
Przebieg napięcia udarowego w funkcji czasu + wartości napięcia znormalizowanego + zaznaczenie na wykresie czasu trwania czoła udaru i czasu do półszczytu.
ćw.13
Co to jest współczynnik wykorzystania uziomu złożonego, jak go obliczyć + jakie wartości przyjmuje w praktyce.
ćw.14
Narysować schemat generatora jednostopniowego napięcia stałego + wykres napięć i prądów dla niego.
That's all folks; ) -
Anonim
jakos strasznie nie pokryly mi sie pytania... Wy mieliscie same teoretyczne, my mielismy same obliczeniowe :| ledwo zaliczylem -
<<-Koras->>
-
Bungee
cw 12
1. co to jest kompensacja i na czym polega(mozna zilustrowac przykładem)
2. co to jest prad resztkowy
Cw 15
1. narysowac 2-stopniowy generator udarów (posiada 2 a nie 3 kondensatory:P!!)
2. narysowac schemat zastepczy generatora i kilka wazniejszych wzorów
cw 1
1.narysowac wykres Us, Uo,Up
2. ile wynosi maxsymalne napiecie na iskierniku o srednicy 20 cm
-
..::Piotrek::..
Ma ktoś może laboratorium z Panią Joanna Czupryńską??Jeśli tak to może ktoś już pisał kolokwium z ćwiczeń 9,1,2??Jakie były pytania??
Dzięks z góry:) -
Anonim
A ja mam pytanie, takiej oto tresci: ma ktos moze instrukcje do tej laborki? Tudziez jakies skany skryptu? Linki mile widziane. Z gory dziekuje :) -
krzysiek
>Skrzypi napisał
>A ja mam pytanie, takiej oto tresci: ma ktos moze instrukcje
>do tej laborki? Tudziez jakies skany skryptu? Linki mile
>widziane. Z gory dziekuje :)
Proszę bardzo:
http://www.sendspace.pl/file/lPpJRu...
A ja mam taką prośbę: jeśli ktoś pamięta niech podzieli się pytaniami z wejściówek.
Z góry dzięki !!
-
MKS! Jeszcze o Nas usłyszycie
Czy idąć na laborke do Łasicy trzeba mieć jakieś protokoły? czy wystarczy 'wiedza'?
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne
|
|
Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl
Miejsca grona (3)
-
RETRO Kolejowa 8/10, Warszawa
-