Wydział Elektryczny PW [2423]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ANDY

chciałbym sie dowiedzieć jakie mieliście pytania z poszczególbnych cwiczeń na kolosie z laborek z TWN
  • Anonim

Badanie wytrzymałości powietrza przy nap. stałym
    1. Narysować na jednym wykresie Up i Uo dla ostrza + i ostrza - (4 krzywe) (dodatkowo narysować dla układu talerz/talerz)
    2.Jak wilgotność powietrza wpływa na jego wytrzymałość

Trafienie Fali na węzeł
    1.w jakim przypadku kondensator wpięty równolegle wpływa na falę przechodzącą.
    2.Narysować falę przechodzącą przy kondensatorze wpiętym równolegle i przy cewce wpiętej w szereg

Kompensacja prądów ziemno-zwarciowych
    1. wyjaśnic czym jest kompensacja, jakie ma zastosowanie i na jakiej zasadzie się odbywa
    2. Co to są prądy resztkowe

Te pytania były w czwartek u dr. Kuźmińskiego
  • derkss

Mam pytanie, w zasadzie skierowane, do tych którzy TWNy mają już zasobą, albo są w stanie powiedzieć coś na temat dr. Kuźmińskiego. Na kole z TWNów oblał w naszej grupie prawie 80% osób. Wie ktoś może jak wygląda u niego ustna poprawa i wogóle co to za człowiek? Na nas zrobił bardzo negatywne wrażenie, tym bardziej, że mieliśmy mieć z Przemkiem Sulem...
  • vajroos

Jezeli ktos mial z kim innym niz w/w panem kolosa z tych samych tematow cwiczen kolosa niech da znac jakei mial pytania :)
  • Marcin

w ktorej grupie dali kuzminskiego zamiast sula ?
  • atea

nie zamiast tylko dodatali do sula.. i niestety w gr 8
  • Marcin

jakieś inne grupy niż 1 i 8 mają z sulem laborke z twn ?
  • Kruszynka

część 2 giej
  • ANDY

moze jakies propozycje do cwiczenia 6 7 8
  • *Rubik*

u pana Łasicy:
    6.
    Schemat układu kaskadowego (jeden segment) i charakterystyki w odpowiednich punktach.
    7.
    Charakterystyka prawdopodobieństwa od odległości miedzy elektrodami. W książce jest prawdopodobieństwo od napięcia, więc trzeba pomyśleć i samemu narysować.
    8.
    Trzeba było napisać i opisać wzór na ten współczynnik alfa (jakis taki współczynnik piorunowy czy coś w tym stylu).
    POWODZENIA
  • ANDY

o :) dzięki wielkie a moze ktos miał z mgr. Sulem
  • Agnieszka Korczak

6) nrysować dwustopniowy kaskadowy generator i narysować wykresy we wszsytkich 5 punktach.
    7) 4 charakterystyczne parametry udaru i charakterystyki prawdopodobieństwa przeskoków od wartości szczytowej napiecia udarowego ,dla pola jednostajnego i niejednostajnego

to były pytania u pana Kuźmińskiego

jak ktos moze napisać pytania z 8,9 i 1 to będe wdzieczna.;)
  • Jacek

Hmm, moja grupa u Pana Łasicy miała następujące pytania:

ćw.3
    Przebieg napięcia udarowego w funkcji czasu + wartości napięcia znormalizowanego + zaznaczenie na wykresie czasu trwania czoła udaru i czasu do półszczytu.

ćw.13
    Co to jest współczynnik wykorzystania uziomu złożonego, jak go obliczyć + jakie wartości przyjmuje w praktyce.

ćw.14
    Narysować schemat generatora jednostopniowego napięcia stałego + wykres napięć i prądów dla niego.

That's all folks; )
  • Anonim

jakos strasznie nie pokryly mi sie pytania... Wy mieliscie same teoretyczne, my mielismy same obliczeniowe :| ledwo zaliczylem
  • <<-Koras->>

a na temat cw 1,12 i 15??
  • Bungee

cw 12
    1. co to jest kompensacja i na czym polega(mozna zilustrowac przykładem)
    2. co to jest prad resztkowy
    Cw 15
    1. narysowac 2-stopniowy generator udarów (posiada 2 a nie 3 kondensatory:P!!)
    2. narysowac schemat zastepczy generatora i kilka wazniejszych wzorów
    cw 1
    1.narysowac wykres Us, Uo,Up
    2. ile wynosi maxsymalne napiecie na iskierniku o srednicy 20 cm
  • ..::Piotrek::..

Ma ktoś może laboratorium z Panią Joanna Czupryńską??Jeśli tak to może ktoś już pisał kolokwium z ćwiczeń 9,1,2??Jakie były pytania??
    Dzięks z góry:)
  • Anonim

A ja mam pytanie, takiej oto tresci: ma ktos moze instrukcje do tej laborki? Tudziez jakies skany skryptu? Linki mile widziane. Z gory dziekuje :)
  • krzysiek

>Skrzypi napisał
    >A ja mam pytanie, takiej oto tresci: ma ktos moze instrukcje
    >do tej laborki? Tudziez jakies skany skryptu? Linki mile
    >widziane. Z gory dziekuje :)

Proszę bardzo:
    http://www.sendspace.pl/file/lPpJRu...

A ja mam taką prośbę: jeśli ktoś pamięta niech podzieli się pytaniami z wejściówek.
    Z góry dzięki !!
  • MKS! Jeszcze o Nas usłyszycie

Czy idąć na laborke do Łasicy trzeba mieć jakieś protokoły? czy wystarczy 'wiedza'?
  • 1
  • 2
| |

Wyjazdy studenckie: http://student.travel.pl

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (3)